Google Chrome Kullanıcı Menüsü Nasıl Kapatılır?

Google Chrome'a eklenen yeni profil yönetim sistemi kutucuğunu kaldırabileceğinizi biliyor muydunuz? Yazımızı okuyarak yeni özelliği hemen kapayabilirsiniz.

Google Chrome Kullanıcı Menüsü Nasıl Kapatılır?

En popüler ve en çok kullanılan internet tarayıcı Google Chrome kullanıcılarının bir süre önce kullanımına sunulan yeni kullanıcı menüsü kaldırmak istiyorsanız, sizler için hazırladığımız yazıdaki talimatları uygulamayarak hemen gerçekleştirebilirsiniz.

Bir çok kullanıcıya bir önceki Chrome güncellemesinde gelen, fakat diğer kullanıcılara geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ara güncelleme ile birlikte gelen yeni kullanıcı seçim menüsü, Chrome tarayıcı ekranının sağ üstüne eklenen yeni bir kutucuk. Bu kutucuk üzerininde giriş yaptığınız Google hesabına ait isim yazıyor. Üstteki görselde ben kendi hesabımla giriş yaptığım için Barış yazıyor. Başka bir Google hesabına geçmek istediğimde bu kutucuğa tıklayarak hızlı geçiş yapabiliyorum. Oldukça yararlı olan yeni özellik sayesinde hangi Google hesabı ile oturum açtığınızı rahatlıkla görebiliyorsunuz. Bunun dışında gizli sekmeye geçerken de yine bu kutucuktan faydalanabiliyorsunuz. Ayrıca chrome üzerinde gizli sekme açmak için kullanabileceğiniz kısayol "CTRL + SHIFT + N". Bu tuşlara basarak da hızlıca gizli sekme açabilirsiniz. Bu da benden size bonus olsun .

Google Chrome üzerindeki pek çok özelliği olduğu gibi, bu yeni özelliği de kaldırabilmek mümkün. Ekran üzerinde zorla farkedilen özelliğin bence herhangi bir zararı yada kötü görünümü yok ve oldukça da kullanışlı buldum. Fakat illa ki kaldırmak isterseniz size nasıl yapabileceğinizi hemen göstereyim.

Google'ın profil yönetim sistemi olarak adlandırdığı bu kutucuğu Chrome üzerinden kaldırmak için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekiyor.

Öncelikle söylemem gerekiyor ki, birazdan sizi yönlendireceğim sayfa üzerinde yapılabilecek değişiklikler Chrome üzerinde bütyük sıkıntılara neden olabilir. Hesaplarınızı riske atabilir ve bilgilerinizin çalınmasına kadar ilerleyebilir. Bu nedenle deneyimli ve ne yaptığınızı bilmeden buradaki ayarları söylediğim dışında değiştirmemenizi öneriyorum.

Gerekli değişikliği yapmak için uygulamanız gereken adımlar:

  • İlk olarak ayarları göreceğiniz sayfaya gitmek için Chrome tarayıcınızın adres çubuğuna üstteki resimde gördüğünüz gibi "chrome://flags" yazmanız gerekiyor.
  • Karşınıza gelen sayfada eğer Chrome'u Türkçe kullanıyorsanız "Yeni Profil Yönetimi Sistemi Etkinleştir" seçeneğini bulmanız gerekli. Bunu CTRL + F tuşlarına basıp arama yaparak kolayca bulabilirsiniz. Eğer İngilizce kullanıyorsanız "Enable new profile management system'' seçeneğini aramalısınız.
  • Seçeneği bulduktan sonra altındaki kutucuktan "Devre Dışı" yada "Disable" seçeneğini seçmelisiniz.
  • Son olarak yaptığınız değişikliklerin etkin olabilmesi için Chrome'u yeniden başlatmanız gerekiyor. Aynı pencerenin en altındaki "Şimdi yeniden başlat" tuşunu da basarak hemen gerekli ayar değişikliklerini uygulayabilirsiniz.

Artık Chrome'unuz da yeni profil yönetimi sistemi kutucuğu etkin değil. Aynı yolu izleyip seçeneğin altındaki kutucuktan "Etkin" yada "Varsayılan"ı seçerek kutucuğu tekrar aktif edebiliyorsunuz.

Kişisel olarka sorarsanız yeni profil yönetim sistemi oldukça yararlı diye düşünüyorum ve bu nedenle kapatmakta bir yarar göremiyorum. Belki kendim kullanmam gerektiği için bu şekilde düşünüyor olabileceğim için, kapatmak isteyenlerin nasıl yapabileceğiniz detaylı olarak anlattım. Google Chrome hakkında bilmedikleriniz yada merak ettiklerinizi aşağıdaki yorum bölümünden bizlere sorabilirsiniz.

Android Telefonları Daha Hızlı Şarj Etme Yöntemleri

YORUMLAR