Google Chromebook Teknik Özellikleri ve Fotoğrafları

Google Chromebook'un tüm teknik özelliklerini ve fotoğraflarını bu yazımızda değerlendirdik. Samsung'un ürettiği Chromebook çok konuşulacak.

Google Chromebook Teknik Özellikleri ve Fotoğrafları

Google’ın geliştirdiği Chrome OS işletim sistemine sahip olarak tamamen Google tarafından tasarlanan ve Samsung işbirliği ile üretilen Google Chromebook hakkında tüm teknik bilgiler, özellikler ve fotoğraflar Google tarafından resmi olarak yayınlandı. Aynı zamanda henüz ülkemizde olmasa da ABD ve İngiltere’de ürün resmi olarak satışa sunuldu.

Chromebook’un içerisinde barındırdığı Chrome OS temel olarak çevrimiçi sistemlerin desteğiyle çalışıyor ve herhangi bir program kurmak mümkün değil. Bunun yerine Chrome Web Store üzerinden uygulamaları kurarak Chromebook’ta istediğiniz işlemleri gerçekleştirebiliyorsunuz. Ürün temel olarak bilgisayarını internet, ofis ve temel işler için kullananlara yönelik olarak hazırlanmış.

Bulut depolama alanı yani Cloud storage desteğini içerisinde barındıran Chromebook sayesinde Google hesabınıza giriş yapabildiğiniz her yerde tüm dosyalarınız, belgeleriniz ve verileriniz elinizin altında oluyor. Elbette internet bağlantısına sahip olamayacağınız durumlar için de SSD sürücüsü ve çevrimdışı uygulamalar da unutulmamış durumda. Dilediğiniz dosyalarınıza bu çevrimdışı depolama alanı sayesinde her zaman erişebiliyorsunuz.

Chrome OS’un içerisinde gelen güvenlik parametreleri sayesinde virüs ve malware uygulamalardan otomatik olarak korunabiliyorsunuz. Google Chromebook bu özelliği sayesinde sizden herhangi bir fazladan güvenlik uygulaması kurmanızı ihtiyaç olmaktan çıkarıyor.

Sıradan bilgisayarların yaklaşık olarak 30 saniyede açıldığını göz önüne alırsak 10 saniyeden daha kısa sürede açılan ve zamanla yavaşlama gibi bir duruma sebep olmayan Chromebook bilgisayarınıza erişimi çok hızlı bir hale getirmiş diyebilirim.

Chromebook’un teknik detayları ise şu şekilde:

- 11.6’’ (1366x768) ekran
- 0.7 inç kalınlık –1.1 kg ağırlık
- 6.5 saatten fazla batarya ömrü
- Samsung Exynos 5 Dual İşlemci
- 100 GB Google Drive Bulut Depolama servisi + SSD Sürücü
- Çift kanal Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
- VGA Kamera
- 1x USB 3.0, 1x USB 2.0 portu
- HDMI Portu
- Bluetooth 3.0™ entegrasyonu

Chromebook içerisindeki Chrome OS işletim sistemi sayesinde çok yüksek sistem özellikleri gerektirmeden hızı dizüstü bilgisayarlarımıza getiriyor diyebiliriz. ABD’de 249 dolar fiyat etiketi ile çıkış yapan ürünün popüler olacağına dair pek şüphe yok. Özellikle temel düzey bilgisayar kullanıcılarının her ihtiyacını görecek olan Chromebook keseye uygun fiyatı ile de bunu destekliyor.

YORUMLAR