Google, İşletim Sistemi Chrome OS'un Özelliklerini Tanıttı

Google'un bir süredir merakla beklenen işletim sistemi Chrome OS'un ilk detayları dün yapılan bir basın toplantısıyla açıklandı. Muhtemelen 2011'de deneme şansı bulacağımız Chrome OS'da görebileceğimiz özellikler şöyle sıralandı.

Google, İşletim Sistemi Chrome OS'un Özelliklerini Tanıttı

Google'un bir süredir merakla beklenen işletim sistemi Chrome OS'un ilk detayları dün yapılan bir basın toplantısıyla açıklandı. Muhtemelen 2011'de deneme şansı bulacağımız Chrome OS'da görebileceğimiz özellikler şöyle sıralandı.

Çok Hızlı Kurulum: Chrome OS 4 aşamadan oluşan hızlı kurulumuyla pek çok kullanıcıyı fethedebilecek kadar pratik. Web bağlantısıyla yapılan kurulum birkaç dakikada tamamlanıyor

Hızlı İşlem Gücü: Chrome OS cihazları şu an kullandığımız tüm cihazlardan daha hızlı olacak. Bunun sebeplerinden biri web uygulamalarına dayalı bir işletim sisteminin ağırlaştırıcı etkilerden uzak tutulması. Diğer sebebi ise Google'un hızı artırmak amacıyla birkaç haftada bir yayınlayacağı sürüm güncellemeleri.

Çoklu Kullanıcı: Chrome OS aile ve arkadaşlarla ortak kullanılan bilgisayarlar için çoklu kullanıcı hesabı oluşturuyor. Kullanıcılar istenildiği gibi sınırlandırılarak veri güvenliği sağlanıyor.

Güvenlik ve Güncellemeler: Chrome OS içerisinde bulunan güvenlik önlemleriyle kullanıcıları internet tehditlerinden uzak tutmayı amaçlıyor. Bu önlemler içerisinde sandboxeklentisi ve otomatik veri şifreleme özellikleri bulunuyor. Cihazın donanımsal özelliklerini takip eden Chrome OS, otomatik yedekleme gibi önlemler dışında gerekli gördüğünde kullanıcıları da uyaracak. Web tabanlı bir sistemle çalışan sistem düzenli güvenlik güncellemeleri dışında Chrome Web Store üzerinden ekstra güvenlik önlem uygulamalarını kullanıcıların beğenisine sunacak.


Citrix Entegrasyonu
: İş dünyasındaki kullanıcılar için Citrix Receiver uygulamasıyla Microsoft Excel, SAP gibi kurumsal masaüstü uygulamalar sorunsuz çalışacak.

Acer ve Samsung Chrome OS dizüstü bilgisayarları 2011 ortalarında piyasaya sürecek. Bu sürece kadar Google yayınladığı Chrome OS Pilot Programı ile belirlediği kullanıcılara vereceğiCr-48 Chrome notebook ile testler yürütecek. Bu programla ilgili geniş bilgiyi bu sayfadan alabilirsiniz.

Kaynak: Fotoğraflar ve genel bilgiler Lifehacker.com'dan alınmıştır.

YORUMLAR