Google İşletme Profili Nedir?

Google'da işletme profili oluşturarak fiziksel mağazanızın varlığını onlineda kanıtlayın. İşte, Google işletme profili oluştururken bilmeniz gereken her şey!

İmge Kaplan -

Google işletme profili gerçek hayatta belli bir konumda faaliyet gösteren işletmelerin dijital varlıklarının yönetimini yapabilecekleri bir profil olarak karşımıza çıkıyor. İş yerinizin konumu, açılış saati, iletişim bilgileri, sunduğunuz ürün ve hizmetleri internet ortamına sunmanızı sağlayan bu profil, aynı zamanda işletmenize ait fotoğraf ve yorumları da paylaşmanıza imkân tanıyor.

Google İşletme Profili Ne İşe Yarar?

Google işletme profilini oluşturduğunuzda fiziksel mağazanız dijitale taşınıyor. İnsanlar sizi ve işletmenizi Google aramalarında bulabilir hale geliyor.

Google İşletme Profili Nasıl Oluşturulur?

Google’da işletme profili oluşturmak oldukça kolay. Sadece izlemeniz gereken birkaç adım bulunuyor. Bu adımları takip ettiğinizde Google işletme hesabınız kullanıma hazır hale geliyor:

Google İşletme Profili Oluştururken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Google işletme hesabınızın ve profilinizin güvenilirliğini sağlamak için, profil oluşturma aşamasında şu noktalara dikkat etmeniz gerekiyor:

Google İşletme Profili Nasıl Kapatılır veya Kaldırılır?

Google’da artık yönetmek istemediğiniz bir işletmeyi kapatmak için profil içeriğini kaldırıp, kalıcı olarak kapalı seçeneğini işaretleyebilirsiniz. Yöneticileri kaldırdıktan sonra hesabınızı yönetemezsiniz. Ancak işletmeniz haritalar üzerinde görünmeye devam edebilir. İşletmeyi kalıcı olarak kapalı şeklinde işaretlemek için şu adımları izleyebilirsiniz:

Sıkça Sorulan Sorular

Google işletme profiline dair en merak edilen soruların cevapları şu şekildedir;

İşletme Profili Nasıl Yapılır?

Google'da normal bir hesap oluşturduktan sonra işletme profili oluşturup bu profili yeni oluşturduğunuz işletme hesabınızla eşleştirmeniz gerekiyor. Önceden açılmış bir işletme profili varsa bu profilin yönetim hakkını üstünüze almak için Google'a başvurmanız gerekli.

Google İşletme Kimliği Nedir?

Google tarafından geliştirilmiş özel bir işletme kayıt platformunda kendi işletmeniz için oluşturduğunuz profil Google İşletme Kimliği olarak tanımlanıyor. Google’ın işletme profili sadece müşteri ile yüz yüze iletişim halinde olan işletmeler tarafından kullanılabiliyor. Dolayısıyla sadece e-ticaret yapan veya online hizmet sunan işletmeler Google’da işletme profili oluşturamıyor.

Google İşletme Profili Ücretli Mi?

Google işletme profilini kurmak ve kullanmak ücretli bir işlem değil. İşletme sahiplerinin birçoğu ise işletme profilini ücretsiz bir şekilde kullanabileceklerini bilmiyor. Bu durumu fırsata çeviren dolandırıcılar da maalesef boş durmayıp işletme sahiplerinden Google adına para talebinde bulunabiliyor.

nasıl yapılır

Google Arama Geçmişi Silme Nasıl Yapılır?

Benzer İçerikler

YORUMLAR