Google Play Nedir, Nasıl Kullanılır?

Google Play nedir, nasıl kullanılır sorularının yanıtını merak eden kullanıcılar için ayrıntılı bir rehber hazırladık. İşte Google Play'e dair merak edilenler!

Google Play nedir, nasıl kullanılır? Android işletim sistemine sahip akıllı telefon ya da tablet kullanan kişiler, Google Play Store isimli uygulamanın ne işe yaradığını merak edebilir. Bu yazıda çoğu kullanıcı tarafından merak edilen soruları yanıtlayacağız. Hazırladığımız yazıyı inceleyerek söz konusu hizmet hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Google Play, Çin üretimi bir kaç Android akıllı telefon markası hariç diğer tüm üreticilerin Android cihazlarında varsayılan bir uygulama olarak yer alıyor ve kullanıcıların tüm Android uygulamalarına kolayca ulaşabilmeleri için gerekli imkanları sunuyor ancak zaman zaman biraz karmaşık olabilen uygulamaya dair bir rehber hazırlamak da tabii ki bizim görevimiz.

Google Play Uygulamaları Bilgisayara Nasıl İndirilir?
NASIL YAPILIR

Google Play Uygulamaları Bilgisayara Nasıl İndirilir?

Google Play uygulamalarını bilgisayara indirme işlemini yapabilmenize imkân tanıyan çeşitli hizmetler bulunuyor. Bu hizmetler sayesinde Android işletim sistemine sahip olan mobil uygulamaları PC üzerinden kullanabilirsiniz.

Google Play Nedir?

Google Play, Android'in resmi uygulama mağazasıdır. Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefon ve tabletlerde Google Play Store isimli bir uygulama yer alıyor. Kullanıcılar bu hizmet sayesinde istediği uygulama ve oyunu indirebiliyor. İndirme işleminin ardından kurulum süreci otomatik olarak gerçekleşiyor.

Öncelikle, mobil cihazınızda Google Play mevcut değilse aşağıdaki bağlantıyı kullanarak indirebileceğinizi belirteyim. Yükelemk için tek yapmanız gereken aşağıdaki dosya Android cihazınıza indikten sonra inen dosyayı çalıştırmak ve kurulumu tamamlamak.

Google Play Nasıl Kullanılır?

Google Play'i kurduğunuzda cihazınızın ana ekranına "Play Store" adlı bir ikon gelecektir ve bu ikona uygulamalar butonundan ulaşmak da mümkün. Elbette açmak için hemen bu butona basmamız gerekiyor.

Yazılım devi tarafından kullanıma sunulan Play Store isimli uygulamayı açtıktan sonra karşımıza çıkan ekran ise uygulamanın ana sayfasını oluşturuyor ve diğer tüm bölümlere bu sayfa üzerinden ulaşabiliyoruz.

Ana ekran üzerinde yer alan Uygulamalar, Oyunlar, Kitaplar ve Gazetelik kategorileri, Play Store'un bizlere sunduğu farklı olanaklara erişim sağlıyorlar. Bu dört seçeneğe dilerseniz kısaca göz atalım.

Google Play'deki Uygulamalar butonuna bastığınızda karşınıza aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi güzel bir liste gelecektir.

Bu liste içerisinde sayfayı aşağıya kaydırdıkça farklı kategorilerden önerilen uygulamaları görebiliyor, dilerseniz yanlarında yer alan "Diğer" butonuna basarak devamını da görebiliyorsunuz. Uygulamalar bölümünün üst kısmında yer alan kaydırılabilir menü sayesinde kendinize uyacak bir uygulama listesine erişmeniz de mümkün.

Fakat bu bölümde oyunların da uygulamalar arasında yer alması nedeniyle sadece uygulamaları görmek isteyenler biraz daha alt kategorilere inerek seçeneklere göz atmalılar.

Google Play ana sayfasındaki Oyunlar butonuna basacak olursanız, aynı uygulamalar listesinde olduğu gibi bu defa sadece oyunların yer aldığı bir listeye ulaşabilirsiniz.

Bu bölümün kullanımı da tamamen uygulamalar bölümü ile aynı ve bu nedenle ilk adıma göz attıysanız herhangi bir zorluk yaşayacağınızı da sanmıyorum.

Play Store'un sahip olduğu Kitaplar bölümünden hem ücretsiz hem de ücretli kitaplara erişebiliyor, uygulama yükler gibi kitapları yükleyerek okumaya başlayabiliyorsunuz. Özellikle Android işletim sistemli tablet ve e-kitap okuyuculara sahip olanlar kitaplar bölümünden telefon sahiplerine nazaran biraz daha kolay bir şekilde faydalanacaklardır.

Burada yer alan kitapları satın aldığınızda hesabınıza tanımlandıkları için daha sonra cihaz değişikliği yapmanız halinde bile herhangi bir ek ücret ödemeden kitaplarınızı yeni Android cihazınıza indirebiliyor ve hemen okumaya başlayabiliyorsunuz.

Gazetelik bölümü Play Store'un görece yeni özellikleri arasında yer alıyor ve bu bölümü kullanarak pek çok popüler dergi ve yayına ulaşmak mümkün. Sadece basılı dergilerin dijital formatlı hallerini değil, internet sitelerinin haber bölümlerini de bulabileceğiniz Google Play Gazetelik kısmı için aşağıdaki uygulamayı indirebilirsiniz.

Google Play Uygulama Güncelleme Adımları Neler?

  • Play Store'u açın.
  • Profil simgesine basın.
  • "Uygulamaları ve cihazı yönetin" bölümüne girin.
  • "Genel Bakış" sekmesindeki "Tümünü güncelle" seçeneğini seçin.

Akıllı telefonunuza ya da tabletinize yüklediğiniz uygulamaları ve oyunları güncelleyebilmek için bazı adımları uygulamanız gerekiyor. Bu adımları sırası ile uygulamanız halinde güncelleme işlemi gerçekleştirilir.

Söz konusu işlem için ilk olarak Play Store uygulamasını açmanız gerekiyor. Uygulamayı açtıktan sonra profil simgesine dokunun. Açılan sayfa üzerinden "Uygulamaları ve cihazı yönetin" bölümüne girin. "Genel Bakış" sekmesinde yer alan "Tümünü güncelle" seçeneğini seçerek cihazınızdaki tüm uygulama ve oyunları güncelleyebilirsiniz.

Google Play'de Oyun ve Uygulama Yükleme Nasıl Yapılır?

  • Play Store'a girin.
  • İndirmek istediğiniz oyun veya uygulamayı bulun.
  • Oyun ya da oyunun sayfasına girin.
  • "Yükle" butonuna basın.

 İlk baştaki uygulamalar ve oyunlar sekmelerinde yer alan uygulamalardan bir tanesinin üzerine tıkladığınızda karşınıza uygulamanın ana ekranı gelecektir. Bu ekranda yer alan "Yükle" butonu ile oyunu veya uygulamayı hemen telefonunuza kurabiliyorsunuz.

Bu kısımda yer alan ikonlar sayesinde uygulamanın ne kadar indiğini, kaç defa oylandığını, türünü, ödüllerini ve diğer önemli bilgilerini de görebilirsiniz.

Uygulama sayfasında biraz daha aşağı kaydığınızda uygulamanın ekran görüntülerini, varsa videosunu ve verilen yorumlar ile puanları görebiliyorsunuz. Bu bölümde ilk olarak Google+ üzerinden sizinle arkadaş olan kullanıcıların puanlamaları karşınıza çıkacaktır.

Uygulama ekranında biraz daha aşağı kayar ve iyice diplere inerseniz, üreticinin diğer uygulama ve oyunları, benzer uygulamalar gibi farklı kategorilerdeki içerikleri de görebilirsiniz. Bu kısımdaki "Daha Fazlasını Görün" seçeneği o listeye geçiş yapabilmek için mevcut.

Google Play'in üst bölümünde yer alan arama sekmesine tıkladığınızda, direkt olarak klavyeniz açılacaktır ve böylece aradığınız uygulamanın adını yazarak hemen onun sayfasına gidebilirsiniz. Bunun yanında sesli aramayı da destekleyen Play Store'un arama çubuğunun yanındaki mikrofona tıkladıktan sonra arayacağınız şeyi sesli olarak söylemeniz yeterli olacaktır.

Google Play'in ufak tefek diğer özellikleri de mevcut ve bunları zaten kendi ihtiyaçlarınız doğrultusunda kullanımınız esnasında siz de fark edeceksiniz.

YORUMLAR