Google Play Web Üzerinden Nasıl Oyun ve Uygulama İndirilir

Google Play web üzerinden uygulama ve oyun yükleme işlemi nasıl yapılır? İşte bilgisayarınız üzerinden cihazınıza yazılım yüklemek için yapmanız gerekenler!

Google Play web üzerinden uygulama ve oyun yükleme işleminin gerçekleştirilmesi mümkün. Android işletim sisteminin resmi uygulama mağazasının internet sitesi üzerinden söz konusu işlemi çok kolay ve pratik bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Böylelikle bilgisayar kullanırken telefonunuza oyun ve uygulama yükleyebilirsiniz. 

Android uygulaması ya da oyunu indirmek genellikle cihaz üzerinden yapılsa da bunun bir başka yolu da doğrudan Google Play Mağazasının internet sitesi üzerinden işlem yapmaktır. Popüler işletim sisteminin resmi uygulama mağazasının web sitesi üzerinden istediğiniz oyunu veya uygulamayı indirebilirsiniz.

Google Play Nedir, Nasıl Kullanılır?
MOBİL

Google Play Nedir, Nasıl Kullanılır?

Google Play nedir, nasıl kullanılır? Android işletim sistemine sahip akıllı telefon ya da tablet kullanan kişiler, Google Play Store isimli uygulamanın ne işe yaradığını merak edebilir.

Bu yazıda alternatif Android oyun ve uygulama indirme yollarından biri olan Google Play internet sitesini kullanarak nasıl hızlı bir şekilde uygulama ve oyun indirebileceğinizi anlatacağız. Bunun için cihazınızın yanınızda olmasına bile gerek yok. Sadece yeterli depolama alanının bulunması yeterli.

Google Play Web Üzerinden Uygulama ve Oyun Yükleme Adımları

  • İnternet tarayıcısını açın.
  • Google Play Store'un sitesine girin.
  • Google hesabınıza giriş yapın.
  • İndirmek istediğiniz oyun veya uygulamanın üzerine tıklayın.
  • "Yükle" butonuna basın.
  • Cihazınızı seçin.
  • "Yükle" butonuna tekrar basın.

Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefon ve tabletler için geliştirilen mobil uygulamaları ve oyunları yükleyebilmek için internet tarayıcısını kullanabilirsiniz. Bilgisayarınız üzerinden cihazınıza oyun veya uygulama yükleyebilmeniz mümkün. Bu işlem için yalnızca bazı adımları uygulamanız gerekiyor.

Söz konusu işlem için ilk önce bilgisayarınızda yüklü olan internet tarayıcısını açın. Tarayıcıyı açtıktan sonra Google Play Store'un resmî web sitesini ziyaret edin. Daha sonra Google hesabınıza giriş yapın. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra cihazınıza indirmek istediğiniz oyun veya uygulamayı bulun ve üzerine tıklayın.

Oyun ya da uygulamanın sayfasında yer alan "Yükle" butonuna basın. Bu işlemi gerçekleştirmeniz halinde bir pencere açılacak. Açılan pencere üzerinden cihazınızı seçin. Son olarak "Yükle" butonuna yeniden basın. Böylelikle söz konusu yazılım cihazınıza yüklenecektir. Bu süre zarfında problem yaşayan kişiler için görsellerle detaylı anlattık.

İlk yapmamız gereken Google Play Store'un sitesini ziyaret etmek. Uygulama mağazasındaki herhangi bir oyunun ya da uygulamanın detay sayfasını açıyoruz.

Örnek olarak seçtiğimiz uygulamayı indirmek için öncelikle “yükle” tuşuna basıyoruz. Karşımıza gelen ekrandan da cihazımızı seçip yükleme komutunu veriyoruz.

Yükleme işlemi bittiğinde uygulama sayfasında yer alan “yükle” ifadesinin yerinde “yüklendi” ifadesini görüyoruz. Şunu belirtmeliyim ki bu ifade her zaman uygulamanın tam yani sağlıklı olarak mobil cihaza yüklendiği anlamına gelmez.

İndirme esnasında yaşanabilecek olası bağlantı kopmaları ya da yetersiz depolama alanı olduğunun tespit edilmesi halinde de o bölgede “yüklendi” yazacaktır.

Ücretli oyun ve uygulamaları indirmek için de aynı işlemi gerçekleştiriyoruz. Ancak satın alma aşamasında cihazımızı seçtikten sonra şöyle bir arayüzle karşılaşıyoruz.

Karşılaştığımız bu ödeme sayfasında ödeme yöntemi olarak daha önce tanımladığımız kredi kartımız ya da kartlarımızdan birini seçiyoruz ve satın al diyerek işlemi sonlandırıyoruz. E-posta adresinize makbuzunuz gelecek ve oyun ya da uygulamanızı kullanmaya başlayabileceksiniz.

Bu yazıda bilgisayarınız üzerinden akıllı telefon ya da tabletinize yazılım yükleyebilmek için hangi adımları uygulamanız gerektiğini açıkladık. Hazırladığımız rehber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR