Google'dan Blogculara Muhtıra! Reklam Gibi Blog Yazmayın

Google tanıtım yazısı ticaretiyle uğraşan küçük-orta ölçekli web bloggerları üzecek tarzda önemli bir uyarıda bulundu.

Google'dan Blogculara Muhtıra! Reklam Gibi Blog Yazmayın

Bir arama motorundan daha fazlası olan Google, internet dünyasında üretilen enformasyonun oluşum sürecine de etkisi oldukçayüksek bir otorite. Google resmi webmaster blogunda, "tanıtım yazısı" ticaretiyle uğraşan küçük-orta ölçekli web bloggerları üzecek tarzda önemli bir uyarıda bulundu.Bilindiği üzere belli bir popülariteye ulaşmış bloglar, ivme kazanmak isteyen web girişimlerine para karşılığı "içerisinde kelime bazlı backlink" de bulunan yazılar yayınlamaktaydı. Google'ın resmi webmaster blogunda yayınlanan uyarı ile adeta bir sektör haline gelen "Tanıtım Yazısı Alış-Verişi" döneminin sonunu getirir nitelikte.

Webmasters.googleblog.com üzerinde yayınlanan iletide Google, blogcuların okuyucularına karşı dürüst olması gerektiğine vurgu yaparak, yazılması karşılığında para veya ürün alınan yazıların kişisel bir üretim değil, 'reklam' olduğunun önemle altının çizilmesi ve bu tür yazı içerisindeki harici bağlantıların ise "nofollow" etiketiyle etiketlenmesi gerektiğini vurguladı. Aba altından sopa göstermeyi de ihmal etmeyen Google, aksi davranış sergileyen web sitelerinin sıralamalarda düşüş yaşayabileceğinin de sinyalini verdi.

Önceden Nasıldı, Şimdi Ne Olacak?

Web girişimcileri büyüme aşamasında olan web sitelerini arama motorlarında daha üst sıralara taşımak adına orta ölçekteki web sitelerinden "tanıtım yazısı" hizmeti satın almaktaydı. Kelime bazlı backlinklerin bulunduğu bu yazıların Google' nazarında iyi bir intiba bırakacağına 'inanılıyordu'. Fakat Google'ın bu muhtırasıyla web siteleri bu tür yazılardaki dış linklere "nofollow" etiketi eklemek zorunda kalacağı için yazı içerisine konumlandırılan linkler bir fayda sağlamayacak.

Google Adsense Hangi Durumlarda Yaptırım Uyguluyor?

YORUMLAR