GTA San Andreas Mobil İncelemesi

GTA San Andreas mobil incelemesi ile merak edilen soruları cevaplayacağız. Peki Grand Theft Auto San Andreas'ın mobil sürümü oynanış açısından başarılı mı?

Hazırladığımız GTA San Andreas mobil incelemesi ile çoğu oyuncu tarafından merak edilen çeştili soruları yanıtladık. Peki, PC ve konsollarda milyonlarca orijinal kopya satarak oldukça büyük bir başarı elde eden GTA oyununun mobil sürümü neler sunuyor?

Bildiğiniz üzere Rockstar 2004 yılında GTA serisinin 90'lı yıllarda geçen oyunu Grand Theft Auto: San Andreas'ı bilgisayarlar ve oyun konsolları için yayınlamıştı. Oyun çıktığında büyük bir ilgiyle karşılaşmış ve milyonlarca oyun severe ulaşmıştı.

En İyi GTA San Andreas Modları
OYUN

En İyi GTA San Andreas Modları

2004 yılında piyasaya sürülen video oyununu artık fazla sade görüyorsanız Grand Theft Auto serisinin hayranlarına tavsiye ettiğimiz en iyi GTA San Andreas modları size yardımcı olabilir.

Oyun için geliştirilen modlar ve benzeri içerikler sayesinde GTA San Andreas internet kafelerde ve evlerimizde uzun süre bizi eğlendirmeye devam etti fakat oyun aradan geçen 10 yılın ardından yenilen teknolojiye ayak uyduramadı ve birçok farklı problem baş gösterdi.

Geniş ekran monitörlerin sunduğu ekran çözünürlükleriyle uyumsuz hale gelen oyunu monitörlerimizde görüntülemekte sıkıntı yaşıyoruz. Ayrıca ekran kartları ile yaşanan uyumsuzluklar nedeniyle oyun tamamen çalışmayabiliyor.

Bu gibi sorunlar oyunun yenilenmesi ihtiyacını doğuruyordu. Rockstar bu açığı iyi değerlendirerek oyunu kısa bir süre önce yenileyerek Android, iOS, Windows Phone ve Windows 8.1 için tekrar piyasaya sürdü. Eğer oyunun yenilenmiş versiyonlarından birini satın almak istiyorsanız bu incelememize göz atarak oyun hakkında bir ön fikir sahibi olabilirsiniz.

GTA San Andreas Mobil İncelemesi

Yenilenmiş GTA San Andreas'ın hikayesi orjinal oyunun hikayesinde bir değişiklik yapmıyor. İlk oyunda da Carl Johnson adlı kahramanımızın evine dönüşü ile başlayan olaylara odaklanılmaktaydı.

Carl bir süre önce doğup büyüdüğü şehir olan Los Santos'tan yeni bir hayat arayışı ile uzaklaşmış; fakat annesinin cinayete kurban gittiğini öğrenince geri dönmek zorunda kalmıştır. Bu dönüşü çok da iç acıcı olmamıştır.

Uyuşturucu ve suç bataklığına saplanmış olan Los Santos'a ilk adım attığında yolsuzluğuyla meşhur polis Tenpenny ve yancıları Carl'ı cinayetle suçlamış ve cebindeki paraya el koymuşlardır.

Carl Tenpenny'den kurtulduğunda ise olanlar yetmemiş gibi ailesinin dağıldığına, arkadaşlarının kıyametin eşiğine geldiğine ve çete savaşları nedeniyle mahellesinin baskı altında kaldığına şahit oluyor.

Carl bütün bu olanlardan sonra Los Santos'a düzeni getirmeye ve mahallesini diğer çetelerin baskılarından kurtaramaya karar veriyor ve uzun bir yolculuğa çıkıyor. Carl bu yolculuğu boyunca San Andreas eyaletinin 3 büyük şehri olan Los Santos, Las Venturas ve San Fierro'yu ziyaret ederek çeşitli görevleri yerine getirmeye çalışıyor.

Grand Theft Auto: San Andreas Rockstar'ın şu ana kadar çıkarmış olduğu GTA oyunları arasında en geniş açık dünyaya sahip olan oyun. Bu nedenle uzun bir oyun süresi oyuncuları beklemekte.

GTA San Andreas'ın mobil ve Windows 8.1 versiyonlarının grafik motoru baya bir elden geçmiş. Artık oyun HD ekranlarla uyumlu ve geniş ekran monitörlerde oyunu oynarken grafikler ekranla ölçeklenmek için yatay olarak gerdirilmiyor.

Yüksek çözünürlüklü kaplamalar, yenilenen aydınlatmalar, geliştirilen modellemeler ve daha zengin renk paleti oyunda göze çarpan yenilikler. Oyunda dikkatimi çeken en büyük yenilik daha detaylı araba modellemeleri ve arabaların üzerindeki ışık yansımaları oldu.

GTA San Andreas'ın mobil cihazlara uyarlanması demek oyunun kontrollerini tamamen yenileyerek mobil cihazlarla uyumlu hale getirmek demekti. Bu gerçekten de zor bir iş ve oyunu dokunmatik ekranlarla bütünleştirmek kontroller açısından bir felakete yol açabilirdi. Fakat Rockstar bu işin altından kalkmayı başarmış.

Oyunun kontrolleri için genel bir yorum yapmak gerekirse kontrollerin ne çok zor ne de çok kolay olduğunu söyleyebilirim. Araba kullanmak beklediğimden kolay; fakat koşarken kamerayı kontrol etmekte zaman zaman zorluklar yaşanabiliyor ama yine de bu zorluklar oyunu tamamen baltalayacak nitelikte değil ve oyunu bir şekile bu kontrollere uyum sağlayarak oynayabiliyorsunuz.

Grand Theft Auto: San Andreas'ın kontrolleri konusunda en beğendiğim özellik oyuncuya kontrolleri kendisine göre ayarlayabilme imkanı vermesi. Oyundaki tuşların yerini ayarlardan değiştirebiliyor ve kendimize göre ayarlayabiliyoruz. Bu iş hem araç kontroller hem de yaya kontrolleri için geçerli:

GTA San Andreas mobil cihazlarda oynayabileceğiniz en başarılı açık dünya yapımlarından biri. Eğer oyunu satın almayı düşünüyorsanız oyunun paranızı hakedeceğini söyleyebilirim. Rockstar da oyunun çıkışından beri oyundaki hataları takip etmekde ve güncellemelerle bu hataları gidermekte.

Oyun hem oyunu tekrar oynayarak nostalji yapmak isteyenler hem de ilk defa deneyecekler için güzel bir seçim olacaktır.

Bu yazıda Grand Theft Auto San Andreas'ın mobil sürümünün neler sunduğunu açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR