Hafızayı Güçlendirmek İçin Android Uygulamaları

Hiç anahtarlarınızı ya da telefonunuzu nereye koyduğunuzu unutuyor musunuz? Ya da arabanızı nereye parkettiğinizi? Bir çoğumuz gündelik hayatımızda bu tür durumları yaşıyoruz. Biliyoruz ki yaşlandıkça beynimiz ve hafızamız daha güçsüz hale geliyor ve bir

Hafızayı Güçlendirmek İçin Android Uygulamaları

Hiç anahtarlarınızı ya da telefonunuzu nereye koyduğunuzu unutuyor musunuz? Ya da arabanızı nereye parkettiğinizi? Bir çoğumuz gündelik hayatımızda bu tür durumları yaşıyoruz. Biliyoruz ki yaşlandıkça beynimiz ve hafızamız daha güçsüz hale geliyor ve bir şeyleri hatırlamakta daha çok zorlanıyoruz. Fakat hafızanızı zinde tutmak ve çok daha etkili bir şekilde kullanabilmenin pek çok yolu var.

Atalarımızın da dediği gibi "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur." Bu yüzden öncelikle yapmamız gereken şey vücudumuza dikkat etmek, yediklerimizi ve içtiklerimizi dikkatli seçme ve egzersiz yapmak. Nasıl vücudumuzun egzersize ihtiyacı varsa, beynimizin de var. Bu yüzden ikinci olarak yapmamız gereken şey ise beyin ve hafıza egzersizleri yapmak. Böylece hafızamızı çok daha etkili kullanabiliriz.

Biz de bugün sizler için Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz mobil hafıza güçlendirme uygulamalarını derledik. Eğer siz de sık sık bir şeyleri unutuyorsanız ve artık bu duruma bir son vermek istiyorsanız, uygulamalara göz atmanızı tavsiye ederiz.

4 Powerful Memory Techniques

Hafızanızı güçlendirmek için öncelikle yapmanız gereken şey, bu amaçla ne yapmanız gerektiğini öğrenmektir. Bu uygulama size 15 dakikada hafızanızı nasıl daha iyi kullanabileceğinizle ilgili pek çok bilgi sunuyor.

Hafıza şampiyonu Tansel Ali tarafından geliştirilen bu uygulamada büyük miktarlardaki bilgiyi ezberleme ve bunları öğrendiğiniz sırayla değil rastgele olarak hatırlamak için yapmanız gerekenleri öğrenebileceksiniz.

Aynı zamanda konsantrasyonunuzu artıracak ve yaratıcılığınızı geliştirecek bu teknikleri deneyebilir, ardından da Memory Gymnasium ile öğrendiklerinizi test edebilirsiniz.

Brain Workout

Kullanışlı arayüzüyle doğrudan amaca yönelik tasarlanmış olan Brain Workout uygulamasının amacı yine hafızanızı daha iyi kullanmanızı ve güçlendirmenizi sağlamak. Uygulamada 4 adet oyun bulunmakta.

Bu 4 farklı oyunda yine farklı zorluk seviyeleri var. Bu oyunlarla hafızanızı güçlendirebileceğiniz gibi konsantrasyonunuzu artırabilir, tepki sürenizi kısaltabilir ve yaptığınız yanlışları azaltabilirsiniz.

Yine uygulamanın hazırladığı grafikler sayesinde zaman içinde kendinizdeki gelişmeyi görebilir, takip edebilir, aldığınız puanları arkadaşlarınızla karşılaştırabilirsiniz.

Hafıza Koçu

Sürekli bir şeyleri unutuyor, hatırlamanız gereken şeyleri hatırlamakta zorluk çekiyorsanız, sizin böyle bir uygulamaya ihtiyacınız var demektir. Size pek çok mini oyun sunan uygulamanın amacı hafızanızı güçlendirmek.

Unutkanlık ve dikkat dağınıklığı gibi problemleri çözmek için düzenli olarak beyin egzersizleri yapmanız gerekiyor. Bu uygulama ile  hafızanız, dikkatiniz, tepki hızınız, problem çözme yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz.

Uygulamada eşya bulma, hız, basit matematik problemleri, renk eşleştirme ve daha pek çok değişik mini oyun bulunuyor.

Improve Your Memory

Hafızanızı güçlendirmek için genellikle şimdiye kadar tanıttığım uygulamalar size bazı mini oyunlar ve egzersizler sunuyordu. Bu uygulama ise aslında bir e-book ve size ipuçları ile püf noktaları sunuyor.

Uygulamada bulabileceğiniz pek çok faydalı bilgi var. Dediğimiz gibi hafızanızı güçlendirmeye başlamadan önce onun nasıl çalıştığını öğrenmek ve gerekli bilgilere sahip olmak önemlidir. Bu uygulama da bunu amaçlıyor.

Bu uygulama ile hafızanın dinamiklerini anlayabilir, beyninizi güçlendirmek için etkili diyetleri görebilir, hafıza kaybını anlamak için etkili adımları görebilir, yapmamanız gereken şeyleri dahi görebilirsiniz.

Lumosity

Hafızanızı geliştirmek için kullanabileceğiniz uygulamalar içerisinde belki de en popüleri Lumosity'dir. Uygulamayı ücretsiz olarak indirmenize rağmen bazı özelliklerini kullanmak için uygulama içi satın alma yapmanız gerekiyor.

Uygulama içerisindeki pek çok çeşitli egzersiz ile hafızayı iyileştirmeden hızlı karar vermeye kadar pek çok kategoride kendinizi geliştirebilirsiniz. Her yaşa hitap eden bu uygulamadaki egzersizler sıkılmamanız için tasarlanmış.

Ayrıca uygulamanın size sunduğu performans raporları ile de kendi gelişmenizi kolayca takip edebilirsiniz. Yine çoklu platform özelliği sayesinde üyeliğinizle diğer platformlardan kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Memory Trainer

Bir diğer hafızayı güçlendirme uygulaması olan Memory Trainer da benzerleri gibi size farklı egzersizler sunan çok faydalı bir uygulama. Mekansal hafızadan konsantrasyona kadar pek çok konuda kendinizi geliştirebilirsiniz.

Uygulama bölümleme denen bir metodu kullanıyor ve bu şekilde size mini oyunlar sunuyor. Siz de bu oyunlar ile sadece hafızanızı değil genel olarak beyninizi güçlendirebileceksiniz.

Ayrıca uygulama size gelişmenizin kaydını tutarak puan tablosu sunar böylece zaman içindeki gelişmenizi rahatça görebilirsiniz.

Mind Games – Brain Training

Yine hafızanızı güçlendirmek için pek çok akıl oyunu ve egzersiz içeren Mind Games – Brain Training uygulaması ile kendinizi yormadan hafızanızı ve beyninizi geliştirebilirsiniz.

Uygulama düşünsel psikolojinin temellerini baz alarak geliştirilmiş ve içerisinde pek çok farklı oyun barındırıyor. Kelime anlamları, dikkat verme oyunu, dikkat bölünmesi oyunu, yüz hatırlama oyunu, kategorize etme oyunu bu oyunlardan bazıları.

Ayrıca bu uygulama da size oyun geçmişinizi, aldığınız en yüksek skorları ve genel geçmişinizi gösteriyor, böylece ne kadar gelişme sağladığınızı ve hangi alanda daha çok çalışmanız gerektiğini görebiliyorsunuz.

Quento

Aslında tam olarak hafızayı geliştirmek amaçlı yapılmamış olsa da Quento uygulamasının bu alanda size yardımcı olacağını düşündüğüm için listeye aldım. Quento eğlenceli ve ücretsiz bir matematik oyunu.

Oyunda amacınız ekrana gelen 9 karedeki rakamları ve matematiksel sembolları kullanarak hedefiniz olan rakama ulaşmak. Örneğin sizde 5 isteniyorsa ve ekranda 2, 3, + ifadeleri varsa bunları parmağınızla kaydırarak 5 elde etmeniz gerekiyor.

Uygulamayı listeye almamın sebebi ise beyin jimnastiği yaptıracak olan bu oyunun çözüm üretme ve stratejik olma konusunda pek çok şey öğretmesi.

Training Memory – Game

Bu oyun da hafızanızı güçlendirmeye yönelik geliştirilmiş faydalı bir oyun. Oyunda 3 farklı zorluk seviyesi var da amacınız ekranda çıkan sayılara sırayla dokunmak fakat sayılar ekrandan kaybolduğu için aklınızda tutmanız gerekiyor.

Bölüm atladıkça numaralar da giderek artıyor, örneğin ilk bölümde 3 numara varken ileride bu 4 ve 5'e çıkıyor. Bu şekilde ezber konusunda pratik yapmış oluyorsunuz.

Oyun hem sayıları yeni öğrenen çocuklar için hem de hafızasını güçlendirmek isteyen daha yaşlı kullanıcılar için çok ideal.

Visual Memory

Visual Memory, adından da anlayacağınız gibi görsel hafızanızı güçlendirme amaçlı geliştirilmiş bir uygulama. Yapmanız gereken şey çok basit gibi görünse de bir kaç level sonra bunun böyle olmadığını farkediyorsunuz.

Oyunda amacınız ekranda çıkan beyaz topa tıklamak. Ilk levelden sonra sürekli yeni çıkan beyaz topa tıklamanız gerekiyor, bu yüzden yerlerini aklınızda tutmanız gerekiyor ve bu çok zor.

Eğer 3 saniyelik zaman limitinde basamazsanız ya da yanlış topa basarsanız yanıyorsunuz ve oyun bitiyor. Oyunu tamamen bitirmeyi başardığınızda görsel hafızanızda çok büyük gelişme olduğunu görebileceksiniz.

YORUMLAR