Hediye Olarak Alabileceğiniz Uygun Fiyatlı En İyi Android Telefonlar

2015'e girmemize günler kala yeni yıl hediyeleri hazırlanmaya başladı bile. Siz de sevdiklerinize uygun fiyatlı bir Android akıllı telefon hediye etmeyi düşünüyorsanız yazımıza göz atın.

Hediye Olarak Alabileceğiniz Uygun Fiyatlı En İyi Android Telefonlar

Akıllı telefonu olmayan çok az kişi kalmasına rağmen zaman zaman model yenilemek isteyenler yada akıllı telefona sahip olmayanlara hediye olarak alabileceğiniz uygun fiyatlı en iyi Android telefonları sizler için inceleyerek, seçim yapmanıza yardımcı olmaya çalışacağım.

Bildiğiniz üzere Android oldukça geniş bir platform ve gittikçe daha da büyüyor. Mobil Dünyaya hükmeden işletim sistemi ile çalışan cihaz sayısının oldukça fazla olması, almaya niyetlenen kullanıcıları da zora sokuyor. Onu mu alsam bunu mu alsam diye çok fazla zaman kaybedebiliyoruz. Bu zaman kaybını yaşamamanız için sizlere orta segmente hitap eden uygun fiyatlı fakat yüksek performans sağlayan cihazlar önereceğim.

Son zamanlarda yüksek performans elde edebileceğiniz uygun fiyatlı Android cihazların sayısı da armtaya başladı. Hal böyle olunca ya bir tanıdıkta görülen yada deneme fırsatı yakaladığınız telefonu beğenerek satın almak isteyebilirsiniz. Fakat bu cihazların da bir çok alternatifi var ve değerlendirmek hem zamanınızı alır hem de zor karar vermenizi sağlar. Bunun nedeni ise cihazlarınız teknik özelliklerinin birbirlerine oldukça yakın olması. Umarım sizler için önerdiğim akıllı telefonları beğenerek sevdiğiniz kişilere hediye etmeye karar verirsiniz.

Listeyi kabartıp bir çok cihaz sunmak yerine içlerinden sıyrılıp ön plana çıkmayı başaran Android akıllı telefonları yaklaşan yeni yılda, sevdiklerinizin doğum günlerinde, özel günlerinizde yada bir ödül olarak satın alarak gönül rahatlığı ile hediye edebilirsiniz. Herhangi bir sıralama yapmadan hazırladığım listedeki tüm telefonlar arasından size yada sevdiklerinize en çok hitap edeceğini düşündüğünüz olanı satın alarak kullanabilir yada hediye edebilirsiniz.

500 - 750 TL fiyat aralığındaki yani orta segmente ait 5 adet Android akıllı telefon önerimize lafı daha da uzatmadan geçiyorum.

Asus ZenFone 5

Intel Atom işlemciye sahip olan ZenFone 5'i görüp inceleme fırsatım olmuştu. Fiyatını duyduğumda ise ilk olarak şaşırmıştım. Tüm elektronik ürün mağazaların bulabileceğiniz ZenFone 5'in fiyatı 699 TL. 5'inç ekrana sahip olan cihaz bu yılın en iyi fiyat/performans değerlerine sahip olan cihazlarından bir tanesi.

1.6 GHz işlemcisi ve 2 GB RAM'i ile oldukça hızlı çalışan cihazın ekran çözünürlüğü 1280x720 piksel. 16 GB'lık depolama alanına sahip olan Asus ZenFone 5'e harici hafıza kartı takarak 64 GB'lık depolama alanı dahil edebiliyorsunuz. 8 Megapiksel arka kamera ve 2 Megapiksel ön kameraya sahip olan ZenFone 5 sayesinde çektiğiniz selfie'leri sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.

Android 4.3 ile birlikte gelen cihazı çok uygun fiyata satın alarak standart mobil işlemlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Görünüşü ile çok daha fazla fiyata sahip bir telefon görüntüsü veren ZenFone 5, şu an için orta segmentte satın alabileceğiniz en iyi akıllı telefonlardan bir tanesi konumunda. Siyah, beyaz, atın ve kırmızı renk seçenekleri mevcuttur.

Eğer 5 inç'lik ekran boyutu bana yetmez daha büyük istiyorum diyorsanız, cihaz ile neredeyse aynı özelliklere sahip olan fakat daha büyük ekranlı ZenFone 6'yı da tercih edebilirsiniz. 799 TL satış fiyatı ile piyasaya sürülen ZenFone 6'yı ZenFone 5'ten ayıran en büyük ark 6 inç'lik ekrana sahip olması. ZenFone 6 ile ilgili çok daha fazla bilgi almak ve ayrıntıları öğrenmek isterseniz incelememize tıklayarak göz atmanızı öneririm.

Turkcell T50

699 TL fiyata sahip olan Turkcell T50'de orta segmentte yer alan en şık ve iyi Android akıllı telefonlardan bir tanesi. ZenFone 5 gibi 5 inç'lik ekrana sahip olan T50, 1280x720 piksel çözünürlüğe sahip. 2 hafta boyunca kullanarak incelediğim cihazın performansından oldukça memnun kalmıştım. 1.2 GHz'lik Snapdragon 400 işlemciye sahip olan telefonda 1 GB RAM bulunuyor.

T50 depolama alanı konusunda biraz yetersiz gelebilir. 16 GB'lık hafızası olan telefona SD Kart takamıyorsunuz. Ayrıca Google ve Turkcell uygulamaları ile birlikte Android işletim sistemi cihazın yarı hafızasından biraz daha fazla yer kaplıyor. Depolama alanındak eksikliğini kamerası ile kapatan Turkcell T50, 13 MP arka kamera ve 2 MP öne kameraya sahip.

Android 4.4.2 ile birlikte gelen cihazın performansını test ederken en iyi mobil oyunları indirerek denemiştik. Fiyatına göre oldukça güzel performans sergileyen cihazın arayüzünde yada uygulama kullanımlarında en ufak bir takılma yaşamıyor.

Geniş bir çerçeveye sahip olmasına rağmen sadece 130 gram ağırlığında olan T50'nin boyutu 10 TL ile neredeyse birebir aynı. Cebinizde rahatlıkla taşıyabileceğiniz telefonu ister kendinize isterseniz de sevdiklerinize hediye olarak alabilirsiniz. Bataryası tam dolu iken ortalama bir kullanımda 1.5 - 2 gün boyunca açık kalan cihazda 2300 mAh'lık batarya bulunuyor.

Yakın zamanda kendinize yada hediye olarak bir sevdiğinize uygun fiyata Akıllı telefon almayı düşünüyorsanız Turkcell T50 iyi bir seçim olacaktır. Ayrıca Turkcell hattınız var ise aylık düşük ödemeler ile T50'yi oldukça uygun alabilirsiniz. T50 hakkında çok daha fazla bilgi alıp videolu değerlendirmelerimize ulaşabileceğimiz bloğumuza gitmek için tıklayınız.

General Mobile Discovery

Türkiye'de çok tutan ve en çok satılan Android akıllı telefonlardan bir tanesi olan General Mobile Discovery, beyaz, siyah, mavi ve pembe renk seçenekleri ile kişiden kişiye farklılık gösteren zevklere hitap ediyor. Discovery'nin de fiyatı ilk 2 önerimizdeki T50 ve ZenFone 5 gibi 699 TL.

Android 4.2 işletim sistemi ile birlikte gelen Discovery'nin boyutu ilk seçenekteki telefona göre biraz daha ufak ve şahsi fikrime göre bayanlara daha çok hitap eden bir telefon. Özellikle pembe renk seçeneği ile kızların çok hoşuna gidebileceği telefonda 1.2 GHz işlemci bulunuyor.

Çin menşeili telefonun ekran boyutu 4.7 inç. 8 MB'lık kamera ve 16 GB'lık dahili hafızaya sahip olan General Mobile Discovery'i daha önce inceleme fırsatım olmamasına rağmen bir çok arkadaşımda gördüm. Eğer orta segmentte yer alan 500 - 750 TL fiyat aralığındaki akıllı telefonlardan bir tane almayı düşünüyorsanız Discovery de oldukça iyi bir alternatif.

HTC Z3 Desire 500

HTC'nin Desire serilerinden bir tanesi olan Z3 Desire 500 modeli de 500 - 750 TL arasında alabileceğiniz en uygun telefonlardan bir tanesi olarak listemize giriyor. Yaklaşık 749 TL fiyatı olan HTC Z3 Desire 500, listenin ilk 3 sırasında yer alan rakiplerine göre biraz daha ufak kalıyor.

4.3 inç'lik ekranı ve 480 x 800 piksellik çözünürlüğü ile ekran konusunda rakiplerinden biraz daha zayıf. Fakat boyut konusunda diğer rakiplerine göre avantajlı. Siyah yada beyaz/mavi renklerde bulabileceğiniz telefonun tasarımı diğer tüm HTC telefonlarda olduğu gibi oldukça şık diyebilirim. HTC tasarım konusunda özellikle HTC One M7 ve M8 ile sınırları bir üst noktaya taşımıştı. Orta segmente hitap eden cihazlarında da bu özelliği gördüğümüz HTC'nin Desire modelleri de oldukça başarılı diyebilirim.

1.6 magepiksel ön kameraya sahip olan cihaz ile kaliteli selfieler çekerek ister arkadaşlarınız ile isterseniz sosyal medyadaki takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz. Boyut konusunda rakiplerine göre daha ufak olmasına rağmen 9.9 milimetre kalınlığı da biraz fazla. Fakat cebinizde taşırken zaman zaman telefonu hissetmeyebilirsiniz.

1 GB RAM bulunan Desire 500, Android işletim sistemi ile birlikte geliyor. Kamera ve ekran konusunda olduğu gibi depolama alanı yani hafıza konusunda da Desire rakiplerinden biraz geride. 4 GB dahili depolama alanı bulunan cihaza SD kart takarak 64 GB'a kadar depolama alanına sahip olabilirsiniz. Listede yer alan ilk 3 cihaza göre teknik özellikleri biraz daha düşük olan HTC'nni fiyatı onlardan çok az daha pahalı olmasına rağmen listemizdeki yerini aldı.

HTC'yi seviyorsanız ve özellikle bayan arkadaşlarınıza yada eşinize bir akıllı telefon almayı düşünüyorsanız HTC Z3 Desire onları oldukça mutlu edebilir. Aynı şekilde cihazı kendiniz için satın alarak kullanabilirsiniz.

Samsung Galaxy S3 Mini

Akıllı telefon piyasasının lideri Samsung'un mini modellerinden bir tanesi olan S3 Mini, geçtiğimiz yıllarda Samsung'un çok fazla sattığı popüler telefon S3'ün mini versiyonu. Fiyat konusunda listenin en uygunu olan cihaz, elbetteki diğer özelliklerinden dolayı biraz geride kalabilir.

Süper AMOLED ekrana sahip olan cihazın ekran boyutu 4 inç ve 8 GB'lık depolama alanın sahip. Ortalama piyasa fiyatı 550 TL olan Galaxy S3 Mini'de 5 magepiksel kamera bulunuyor. Bu cihaz çocuklara, ev hanımlarına yada çalışanlara hediye edilebilecek en güzel ve uygun akıllı telefonlardan bir tanesi. Taşıması çok kolay olan cihaz, teknik özelliklerinden dolayı listedeki diğer rakiplerine göre biraz geride kalıyor ama fiyatı da aynı şekilde daha düşük.

4 farklı renk seçeneği bulunan Galaxy S3 Mini'yi, beyaz, siyah, mavi yada titan grisi olarak satın alabiliyorsunuz. Android 4.1 ile birlikte gelen cihaz sayesinde bir akıllı telefondan beklediğiniz işlemlerin neredeyse tümünü gerçekleştirebiliyorsunuz.

Eğer yeni yılda yada sevdiklerinizin doğum günlerinde hediye almak içinbir Android telefon arıyorsanız ve çok da pahalı olmasın diye düşünüyorsanız, Galaxy S3 Mini sizin için iyi bir seçim olabilir.

Sonuç olarak 500 - 750 TL fiyat aralığında hediye olarak verebileceğiniz yada kendi kullanımınız için alacağınız bir Android akıllı telefon orta segmentte yer alacak. Üzerini çizmekte fayda görüyorum, önerdiğim akıllı telefonlar sadece belirtilen fiyat aralığında olanlar arasından seçildi. Bu fiyat aralığını 50, 100 yada daha fazla arttırarak aynı cihazların bir üst modellerini yada alternatif olarak daha iyi akıllı telefonlar satın alabilirsiniz.

Eğer kendin alsaydın hangisini alırdın diye soracak olursanız, listede ilk sıraya koyduğum Asus ZenFone 5 benim hediye olarak alacağım telefon olurdu. Rakiplerine göre daha yüksek donanım özellikleri olduğu için ve sahip olduğu tasarım şıklığından dolayı ZenFone 5 benim için nbir adım önde.

2015 Yılında Çıkması Beklenen Akıllı Telefonlar

YORUMLAR