HTC One A9'u iPhone 6s'den Daha İyi Yapan 8 Özellik

HTC One A9'u iPhone 6s'den daha iyi yapan 8 özelliği listeledik.

HTC One A9'u iPhone 6s'den Daha İyi Yapan 8 Özellik

HTC’nin 20 Ekim’de yurt dışıyla aynı anda İstanbul’da tanıttığı yeni akıllı telefonu One A9, iPhone 6’ya benzerliğiyle büyük tepki toplasa da özellik olarak baktığımızda iPhone 6s’den çok daha iyi bir telefonla karşı karşıyayız.

HTC’nin #MükemmelOl etiketiyle tanıttığı yeni orta sınıf akıllı telefonu One A9, gerek yuvarlatılmış köşeleriyle ve kalın anten çizgileriyle gerekse de kamera yapısıyla iPhone 6s’i oldukça andırıyor. Hatta bazı mecralar telefonu Android işletim sistemli iPhone olarak tanıttı. Cihazın tasarım anlamında benzerliğinde hemfikiriz olsak ta donanım olarak baktığımızda One A9’un iPhone 6s karşısında birçok noktada öne çıktığını görüyoruz. Şimdi dilerseniz bu noktalara bakalım.

Daha Büyük ve Yüksek Çözünürlüklü Ekran:

HTC One A9’un ekranının hem boyut hem de çözünürlük olarak iPhone 6s’den çok daha iyi olduğunu görüyoruz. One A9’un 5 inç ekranı 1080 x 1920 çözünürlük ve 440 ppi değeri sunarken, iPhone 6s’in 4.7 inç ekranı 750 x 1344 gibi günümüz orta sınıf telefonlarda dahi görmediğimiz oldukça düşük bir çözünürlük sunuyor. 4.7 inç ekranda bunun yeterli olduğunu, Retina HD ekranının farklı olduğunu ve daha da önemlisi ekranın basınca duyarlı olduğunu söyleyebilirsiniz ancak boyut ve çözünürlük kriterlerini göz önüne aldığımızda One A9 oldukça önde.

Uh Oh Koruma Programı:

iPhone’ların ekranlarının ne kadar hassas olduğunu ve düşürme sonucunda ekran değişiminin oldukça pahalıya patladığını biliyoruz. Oysa ki HTC One A9’da Uh Oh programı kapsamında ürünü aldığınız anda ücretsiz olarak sahip olduğunuz bir garanti sunuluyor ki ekranın düşme sonucunda tuzla buz olması veya telefonun su alması gibi kullanıcı hatasından kaynaklı sorunlar bu programa dahil ediliyor. Üstelik cihazınız tamir edilmiyor; sıfır bir cihaz veriliyor. Bu programın cihazı aldığınız ilk sene geçerli olduğunu ekliyim.

RAW Çekebilen ve OIS Özellikli Kamera:

HTC One A9, kamerasıyla da iPhone 6s’ten üstün. Profesyonel olarak fotoğrafçılıkla uğraşıyorsanız One A9 ile RAW formatında çekimler yapmak hoşunuza gidecektir ancak telefonuyla fotoğraf çekmeyi seven sıradan bir kullanıcı iseniz kameranın optik görüntü stabilizasyonu özelliğini barındırması daha çok ilginizi çekecektir. El titremesine bağlı fotoğrafların istenilen şekilde çıkmamasını engelleyen OIS, iPhone 6s Plus’da bulunurken iPhone 6s’de bulunmuyor.

HTC One A9 Kamerasıyla Rakiplerini Silip Süpürecek
MOBİL

HTC One A9 Kamerasıyla Rakiplerini Silip Süpürecek

HTC'nin dünyaya görkemli bir etkinlikle tanıttığı yeni amiral gemisi HTC One A9 sahip olduğu kamera ile profesyonel fotoğraf makinalarını aratmayan bir kalite sunacak.

Yüksek Çözünürlüklü Ses:

HTC’yi HTC yapan özelliklerden birisi de bildiğiniz üzere BoomSound. Her ne kadar One A9’da ön tarafta stereo ses sunan hoparlörler bulunmasa da müziği kulaklıkla dinlediğinizde BoomSound’un artısını görüyorsunuz. BoomSound’u bir kenara bırakıp değerler üzerinden konuşmamız gerekirse; One A9, 24-bit yüksek çözünürlüklü ses sunarken; iPhone 6s, 16-bit CD kalitesinde ses seviyesi sunuyor. One A9’da müzik dinlemek kadar 5 inç ekranında yüksek ses kalitesinde film izleme keyfi de başka olacaktır.

HTC One A9, 24 Bit Ses Kalitesi Yeni Android Standartlarını Belirliyor
MOBİL

HTC One A9, 24 Bit Ses Kalitesi Yeni Android Standartlarını Belirliyor

HTC'nin yeni su yüzüne çıkan amiral gemisi HTC One A9 şık tasarımının yanısıra ses kalitesi olarak da üstün bir performans sergileyecek.

Artırılabilir Hafıza (microSD Kart Desteği):

HTC One A9, depolama alanında da sizi üzmeyecek. Her iPhone modelinde olduğu iPhone 6s’de de microSD kart desteği bulunmuyor. Her ne kadar Leef gibi firmalar iOS cihazlara özel microSD kart aparatları üretseler de çok kullanışlı değil ve oldukça pahalılar. One A9’da 16GB ve 32GB seçeneğiniz var ve microSD kart ile 2TB’a kadar ek alan edinebiliyorsunuz.

Hızlı Şarj (Quick Charge 2.0):

iPhone’ların en büyük sorunlarından biri şarjlarının çabuk bitmesi olduğundan iPhone’unuzun pilini artırmanız için 10 yöntem gibi yazılara sıklıkla rastlamak mümkün. İşin daha da kötüsü hızlı şarj desteği bulunmadığından çabuk şarj edip günü kurtarmanız mümkün değil. Tabii ki powerbank satın alarak veya ekstra güç sağlayan, telefonun tüm şıklığını bozan özel kılıflar kullanarak sorunu çözebilirsiniz. One A9’da ise Quick Charge 2.0 yani kısa sürede cihazı olması gerekenden çok daha kısa sürede şarj etmenizi sağlayan bir teknoloji var ve hızlı şarjın son sürümü 3.0’ın yazılımla sağlanacağı da HTC tarafından açıklandı. Şarj süresinin yanı sıra bataryanın kapasitesine baktığımızda One A9’un yine önde olduğunu görüyoruz. Uzun kullanım, hızlı şarj istiyorsanız HTC One A9 tam size göre.

Qualcomm Quick Charge 3.0: Bugüne Kadarki En Hızlı ve Verimli Şarj Teknolojisi

Qualcomm Quick Charge 2.0, Klasik Şarj Teknolojisinin Çok Ötesinde
MOBİL

Qualcomm Quick Charge 2.0, Klasik Şarj Teknolojisinin Çok Ötesinde

Qualcomm hem pek çok cihaz için işlemci ve grafik işlemcisi üretimine devam ediyor, hem de mobilde şirketlerin ve kullanıcıların işine yarayacak teknolojilerin geliştirilmesi için çaba gösteriyor.

Daha Özgür Kişiselleştirme:

Kişiselleştirme Android’in doğasında var ve HTC “Temalar” uygulamasıyla bunu cihazlarına uyguluyor. Gerek HTC tarafından gerekse de HTC kullanıcıları tarafından yapılmış onlarca farklı kategoride binlerce tema, duvar kağıdı, simge, zil sesine bu uygulamada rastlamak mümkün. Cihaza bambaşka bir görünüm kazandırmak One A9’da oldukça basit. iPhone 6s’de ise Apple’ın kişiselleştirme uygulaması olmadığından telefonunuza farklı tema uygulamak veya zil sesi yüklemek için biraz uğraşmanız gerekiyor.

Daha Düşük Fiyat:

HTC One A9’u iPhone 6s’den üstün kılan bir diğer nokta da cihazın fiyatı. Tanıtım günü HTC fiyat konusunda bir açıklama yapmamakla birlikte Kasım ayında çıkış yapacağını söyledi ancak cihaz uygun fiyatlı olmasa da kesinlikle iPhone 6s kadar pahalı da olmayacaktır.

HTC One A9 Android'in Yeni Kralı Olacak!
MOBİL

HTC One A9 Android'in Yeni Kralı Olacak!

HTC, 20 Ekim 2015 tarihinde yapılan görkemli etkinlikle yeni amiral gemisi olan HTC One A9'u bütün dünyaya tanıttı. Üstün bir donanımın yanısıra kaliteli bir kamera ile birlikte gelen HTC One A9 kullanıcılara hem görünüm hem de ses anlamında üstün bir tecrübe yaratacak.

HTC One A9 Tanıtıldı

YORUMLAR