Huawei P9 Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Önemli Özellik

Huawei P9 ve Huawei P9 Plus Londra’da resmi olarak tanıtıldı. Bilinen ana akım ve amiral gemisi tabir edilen pek çok telefondan farklı yanları da var.

Huawei P9 Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Önemli Özellik

Huawei P9 ve Huawei P9 Plus Londra’da resmi olarak tanıtıldı. Bilinen ana akım ve amiral gemisi tabir edilen pek çok telefondan farklı yanları da var, benzer tarafları da. Ancak şirket, Huawei P9 ve P9 Plus ile daha önce ürettiği ayrıcalıklı akıllı telefonlar serisine yeni bir aile daha eklemiş.

P9 ailesinin en önemli farkının kameraları olduğu başından beri konuşuluyordu. Leica SUMMARIT H 1:2.2/27 lensler kullanılan kamera bölümü inanın P9’ların en başta sayılacak özelliklerinden değil. Daha pek çok üstün tarafı var.

Huawei P9 hangi işlemciyi kullanıyor?

Huawei, P9’ları üretirken kendi ülkesinin “alametifarikası” olan Kirin CPU’lardan vazgeçmemiş. Yeni Kirin 955 yonga güçlendirilmiş ve HTC Mate8’den tanıdığımız bir Kirin 950 aslında. Kirin 955 16nm FinFET üretim bandında geliştirilmiş ve hızı 2.5GHz’ye kadar çıkabiliyor. Ancak Huawei kaportasının altında cihaza 4 adet ARM Cortex-A72 çekirdekleriyle beraber 1.8GHz güç kazandırıyorlar.

Huawei P9 USB Type-C ile geliyor

Huawei P9’un USB Type-C kullanıyor olması Qualcomm Quick Charge sistemini desteklediği anlamına geliyor. Bu noktada kendi kulvarındaki birçok markadan öne çıkıyor. Huawei P9 ailesinin USB Type-C arabirimine sahip olmasının avantajları tanıtım konferansında üzerinde çok durulan bir konu olmadı. Bu arada cihazların bir kısmı USB 3.1 olarak piyasaya çıkacak. Böylece tüketiciye bir seçim şansı da tanınacak.

Huawei P9 720p enerji tasarrufu modu nedir?

Huawei telefon kullananlar bilir, şirketin hemen her ürününde bir enerji tasarruf modu bulunuyor. Huawei P9 ailesinde de ROG Power Savings başlığı altında 1080p ve 7290p arasında telefonu kapatıp açmadan geçiş yapmanızı sağlayabilecek bir seçenek var. Ancak cihazı kapatmasanız da bazı uygulamalardan çıkmak zorunda kalabiliyorsunuz. Aradaki fark ise gayet net hissedilebiliyor. Ekrandaki görüntünün kalitesinin yarı yarıya düştüğünü görebiliyorsunuz ancak bu asla rahatsız edici değil.

Huawei P9’un bir boy büyüğü P9 Plus

Huawei P9 ile beraber Asya ve Avrupa’da Mayıs ayında raflara yerleşecek olan Huawei P9 Plus, 5.5-inç AMOLED  1080p çözünürlüğü ile dikkat çekiyor. 4GB RAM taşıyan P9 Plus 64GB depolama alanını da standart kılıyor. Bunun yanı sıra kasasında bir çift stereo hoparlör olduğunu da hatırlatalım. Huawei P9’un arka tarafında yine Leica’nın dual kamerası ve parmak izi sensörünü görebiliyoruz. Cihaz 3.400 mAh batarya taşıyor.

Leica lens geniş apertür modu ne demek?

Leica SUMMARIT H 1:2.2/27 lensler kullanılan kamera kullanıcıya geniş apertür özelliğinden faydalanabilme fırsatı tanıyor. Daha önce bu özelliği Honor 6 Plus ile tecrübe ettiyseniz nasıl derinlik ve geniş açı yeteneğinin oldukça etkileyici olduğunu bilirsiniz. Leica SUMMARIT çift lensler HTC One M8 in çift kamera özelliklerinden bir gömlek daha üstün. Huawei P9 serisinde pozlama ayarlarını f/0.95 ve f/16 arasında değiştirmeniz mümkün olabiliyor. Aşağıdaki fotoğraf örneği Leica SUMMARIT H lenslerin şeffaf objeler üzerinde verdiği derin algısının oldukça iyi olduğunu gösteriyor. 

Huawei P9 ve P9 Plus Modellerinin Özellikleri ve Fiyatları Açıklandı

Huawei P9 Çift Arka Kamera İle Geliyor

YORUMLAR