İkinci El Olarak Bile Tavsiye Edilmeyen 5 Ucuz Telefon

CNet web sayfalarında derlenen bir rapor LG, HTC ve ZTE’nin bazı modellerini tüketicilere hiç tavsiye etmiyor.

İkinci El Olarak Bile Tavsiye Edilmeyen 5 Ucuz Telefon

2015 ve 2016 yılında pek çok yeni telefon piyasaya sürüldü, daha raflara gelmemiş birkaç önemli markayı da heyecanla bekliyoruz. Bu çılgın cihaz kalabalığında alınması gereken akıllı telefonlar hakkında az da olsa bir fikrimiz var, ama yanına bile yaklaşılması tavsiye edilmeyen cihazlar ne olacak? Onlardan bazılarını listeleyelim de büyük bir hataya düşmeyin istedik.

Telefon inceleyen ve hakkında blog yazan birçok otorite 5 telefonu neredeyse infaz etmişler. Bu telefonlardan bazıları Türkiye’de rastlanmış ya da bilinen markalar değiller ancak bazıları Türkiye’de farklı isimler altında OEM olarak pazarlanıyorlar. Diğer yandan bu telefonların çoğu 2014-2015 yılı modellerden oluşuyor olsa da ikinci el olarak ya da OEM ürün olarak bile tavsiye edilmiyorlar. Ne olursa olsun biz yine de görevimizi yapalım, sizi bu 5 marka hakkında uyaralım istedik.

Tavsiye Edilmeyen Telefonlar

CNet web sayfalarında derlenen bir rapor LG, HTC ve ZTE’nin bazı modellerini tüketicilere hiç tavsiye etmiyor. CNet’in sayfalarında yer alan bu modeller tüketicilerin hakkında en çok hayal kırıklığı yaşadığı markalar olarak sıfatlandırılmış. Yapılan araştırma yetkili servislerden ve müşteri memnuniyeti forumlarından derlenen sonuçlara göre değerlendirilmiş.

HTC Desire 520

Oldukça ucuz bir telefonmuş görüntüsü veren HTC Desire 520 kendi sınıfındaki cihazlara oranla pil ömrünün sıkıntılı olmasından ve basit malzeme kullanımından dolayı tavsiye edilmiyor. Ekranın tepkime süresi ve boyutları tatmin edici bulunmayan telefonun tek artısı, güçlü hoparlörleri. Bu telefon asla Android 6.0 Marshmallow güncellemesi de görmeyecek. 1.1GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 210 çekirdek taşıyan telefonu başlangıç telefonu olarak kullanmak bile zamanla ve hızla ondan soğumanıza yol açabilir.

ZTE Speed

960x540 piksel çözünürlüğündeki 4.5 inçlik ekranıyla çok tercih edilmeyen bu telefonun tepkime süresiyle ilgili sıkıntıları var. Son derece basit bir tasarımı olan telefon performans açısından da tüketiciyi yarı yolda bırakıyor. Yeni Android sürümlerini asla desteklemeyecek olan telefonu bir başlangıç cihazı olarak çocuğunuza vermek için bile iki kere düşünmeniz gerekebilir. Telefon 1GB RAM ve 8GB dahili bellek taşıyor.

LG Leon

4.5 inçlik LG Leon 5MP arka kameraya sahip. MicroSD ile genişleyen bir dahili bellek avantajı sunuyor olsa da son derece kötü fotoğraf çekiyor olması bir yana 1.2GHz işlemcisi ve 854x480 piksellik çözünürlüğü onu sıradan bir telefondan daha düşük bir seviyeye getiriyor. Google Android 5.0.2 Lollipop kullanan telefon asla güncellenemeyecek.

ZTE Grand X

Ucuz telefon arıyorsanız bile bu modelden de uzak durmanız şiddetle tavsiye edilmiş. Kutusunda Android 4.3 Jelly Bean ile çıkan cihaz iki çekirdekli işlemcisiyle bile doğru dürüst bir performans sağlayamıyor. Düşük çözünürlüklü ekranının tepkime süresi ise oldukça can yakıcı bir yavaşlığa sahip. Bu model genellikle kampanyalarla beraber GSM operatörlerinin dağıttığı OEM telefonlar olarak kendini gösteriyor. 5 inçlik qHD ekrana sahip olan telefonun 960x540-piksellik çözünürlüğü ise çok göz alıcı durmuyor. ZTE Grand X 1GB RAM ve 4GB bellekle geliyor ama Allahtan bu depolama alanı 16GB’a kadar genişletilebiliyor.

Posh Orion Pro X500

Bu ne derseniz çoğu GSM operatörlerinin OEM olarak alıp üzerine kendi logo ve markasını koyduğu telefonlardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Çift SIM kart çekmecesiyle avantajlı gibi görünen bu marka, 5 inçlik ekran avantajı sunmasına rağmen çok fazla etkileyici özelliğe sahip değil. 1.3GHz işlemci ve 5MP kamerasıyla çok da fazla bir avantaj sağlamıyor.

 Samsung Galaxy S6 Serisinin İkinci El Dezavantajları

YORUMLAR