iPhone ve iPad'de iMessage Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Apple cihazlarda iMessage uygulaması ne işe yarar? iMessage nasıl kapatılır? Adım adım anlatıyoruz!

İmge Kaplan -

Apple, uzun süredir kullanıcılarına kendine has bir sohbet deneyimi imkânı sunuyor. iMessage ile Apple kullanıcıları kendi arasında internet üzerinden kolay yolla mesajlaşabiliyor.

Bazı kullanıcılar ise çeşitli nedenlerden dolayı bu uygulamayı devre dışı bırakmak istiyor. Bu yazımızda iMessage nedir? Nasıl kapatılır? Sorularının cevaplarını irdeliyoruz.

nasıl yapılır

iMessage Kişi Engelleme Nasıl Yapılır?

iMessage Nedir?

iPhone kullanıcılar için özel olarak geliştirilmiş bir mesajlaşma servisi olan iMessage operatörlere bağlı kalmaksızın başkalarıyla mesajlaşmanıza olanak tanır. SMS ve WhatsApp’ın karışımı gibi düşünebileceğiniz bu uygulamada mesaj gönderme hizmeti yine internet üzerinden sağlanır. 

Metin olarak yazacağınız mesajlara emoji çıkartmalar ekleyebilirsiniz. Benzer şekilde çeşitli efektler ve büyük boyutlu çıkartmalarla konuşmalarınızı daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

iPhonelara direkt olarak yüklü gelen bu uygulama Apple cihazlarda kullanılabilir. iMessage ile ilgili özellikler Ayarlar menüsünden yapılır.

iMessage Devre Dışı Bırakma Nasıl Yapılır?

Bazı harici uygulamalar güvenlik ve gizlilik ilkeleri nedeniyle iMessage’ı kapatmanızı önerebilir. Çeşitli kripto para platformları ile ilgili bu bağlamda yayınlanmış bazı haberler mevcut. 

Siz de Apple kullanıyor ve iMessage yerine mesajlarınızı SMS yoluyla göndermek istiyorsanız yukarıdaki işlemleri sırası ile uygulayabilirsiniz. SMS’i aktifleştirdiğinizde unutmamalısınız ki operatörünüzün sunduğu tarifeye göre gönderdiğiniz mesajlar belli bir ücrete tabi tutulabilir.

Bu durumu göz önünde bulundurarak Apple kullanıcılarıyla ücretsiz bir şekilde mesajlaşabileceğiniz iMessage’ı veya ücretli SMS göndermeyitercih edebilirsiniz. 

nasıl yapılır

iMessage Okundu Bilgisi Nasıl Kapatılır?

Sizin en sık kullandığınız mesajlaşma uygulaması hangisi? Apple cihazlarda iMessage ile aktif biçimde sohbet ediyor musunuz? Deneyimlerinizi ve sizin için favori sohbet uygulamasının hangisi olduğunu bizimle paylaşın!

Benzer İçerikler

YORUMLAR