İndirilenler Klasörünü 3 Kolay Adımda Organize Edin!

İndirdiğiniz dosyalar oldukça karışık bir halde duruyorsa, bu rehberimizde İndirilenler klasörünü 3 adımda kolayca organize edebileceğiniz yöntemleri anlatıyoruz.

İndirilenler Klasörünü 3 Kolay Adımda Organize Edin!

İnternetten indirdiğiniz dosyalar varsayılan olarak İndirilenler klasörüne kaydediliyor. Bu klasör zamanla birikerek oldukça karmaşık bir hale gelebiliyor. Eğer siz de bu durumdan şikayetçiyseniz, bu rehberimiz sayesinde indirilenler klasörünü 3 kolay adımda organize etmenizi sağlayabileceksiniz.

1. Varsayılan İndirme Konumunu Değiştirin

İndirilen dosyaları masaüstüne veya başka bir konuma kaydetmek isterseniz, herhangi bir tarayıcıda bu değişikliği çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Chrome’da varsayılan indirme klasörünü değiştirme

Chrome’da varsayılan indirme klasörünü değiştirmek için; Menü > Ayarlar > Gelişmiş > İndirilenler adımlarını izleyin ve Konum sekmesinin hemen sağında bulunan Değiştir butonuna tıklayın. Eğer, her dosyanın aynı yere indirilmesini istemezseniz hemen altta bulunan “İndirmeden önce her dosyanın nereye kaydedileceğini sor” seçeneğini aktifleştirebilirsiniz.

Firefox’ta varsayılan indirme klasörünü değiştirme

Firefox’ta varsayılan indirme klasörünü değiştirmek için; Menü > Seçenekler > Dosyalar ve uygulamalar adımlarını izledikten sonra Dosya Kayıt Yeri bölümünü Gözat butonuyla değiştirebilirsiniz. Hemen alttaki seçeneği kullanarak dosyaların nereye kaydedileceğini de aktifleştirebilirsiniz.


2. İndirmelerinizi Bulut Depolamaya Kaydedin

İndirmelerinizi bilgisayarınıza kaydediyorsanız, bunu varsayılan olarak bulut depolama hesabınıza kaydetmeyi de düşünebilirsiniz. Dropbox, Google Drive veya Yandex Disk gibi hizmetleri bu amaç için kullandığınızda, aynı zamanda dosyaların yedeğini de almış olacaksınız.

Büyük boyutlu dosyaları indirirken toplam depolama alanınızın dolmamasına dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz.




3. İndirmelerinizi Tarihe, Boyuta veya Dosya Türüne Göre Sıralayın

indirilenler klasörünü sıralama

İndirilen dosyalarınızın konumunu değiştirmek yerine, İndirilenler klasörünüzü organize etmek için kullanabileceğiniz varsayılan bir araç da mevcut. Windows dosya gezgininde dosyalarınızı isime, tarihe, dosya boyutuna ve türüne göre sıralayabilmeniz mümkün. Bunu yapmak için yukarıdaki ekran görüntüsünde işaretlediğimiz butona tıklamanız yeterli olacaktır. Ya da bunun yerine, klasör içinde boş bir alana sağ tıklayarak Sıralama ölçütü seçeneğini kullanabilirsiniz.

Firefox Video İndirme Eklentileri
YAZILIM

Firefox Video İndirme Eklentileri

Firefox Video İndirme Eklentileri - Günümüzün en popüler internet tarayıcılarından birisi olan Mozilla Firefox, diğer internet tarayıcılarının aksine daha düşük sistem sistem kullanımı ile öne çıkıyor.


İnternetten Programsız Video İndirme
YAZILIM

İnternetten Programsız Video İndirme

Merhaba sevgili Tamindir takipçileri. Son 10 yıl içerisinde giderek önem kazanan ve artık günlük hayatımızın vazgeçilmez parçası haline gelen online video seyretme siteleri sayesinde birçoğumuz önemli anlarımızı videolar şeklinde kaydederek bu video paylaşım sitelerinde paylaşıyoruz ve kalıcı hale getiriyoruz.

YORUMLAR