Instagram Hesabı Nasıl Silinir?

Instagram Hesabı Nasıl Silinir?
Erkan Calp
Erkan Calp Sosyal Medya
YORUM YAZ

Facebook kadar olmasa da hatrı sayılır aktif kullanıcıya sahip fotoğraf ve kısa video paylaşma uygulaması Instagram da her sosyal platform gibi uygun olmayan içerikler sunabiliyor. Elbette rahatsız edici fotoğraf ve videoları raporlama, benzer içerikleri bir daha gösterilmemek üzere kapatılmasını isteme şansına sahipsiniz. Peki, hesabınızı silme kararı aldığınızda veya geçici olarak ayrılmak istediğinizde hangi yolları izleyeceğinizi biliyor musunuz?

Instagram, sosyal mecralarda fotoğraf paylaşmayı sevenlerin en çok kullandığı mobil uygulama konumunda. Geçtiğimiz günlerde tasarım değişikliğine giden popüler platformdan herhangi bir sebeple çıkmak isterseniz (gerek hesabı kalıcı olarak (tamamen) silme gerekse de geçici olarak (dondurma) kapatma işlemi için) bunu uygulama içerisinden yapma şansınız yok. Bu noktada Instagram’dan tamamen çıkma veya geçici olarak ayrılma kararına varanlara yardımcı olması açısından adım adım anlatan kısa bir yazı hazırlayalım dedik:

Instagram hesabı geçici olarak dondurma (kapatma):

  • Mobil cihazınızın veya bilgisayarınızın web tarayıcısından https://www.instagram.com/ adresine gidiyorsunuz.
  • Klasik olarak kullanıcı adı ve parolanızı girerek hesabınıza giriş yapıyorsunuz.
  • Sağ üst köşedeki kişi simgesine dokunarak profilinize geçiyorsunuz.

  • Profili Düzenle’ye dokunuyorsunuz.

  • En aşağı indiğinizde görebileceğiniz “Hesabımı geçici olarak kapat” bağlantısına dokunuyorsunuz.

  • Hesabınızı geçici olarak neden kapatmak istediğinizi belirtiyorsunuz.

  • Hesabı Geçici Olarak Kapat butonuna dokunduğunuzda paylaştığınız fotoğraf ve videolar, yorumlarınız, beğenileriniz hesabınıza tekrar giriş yapana dek gizleniyor; silinmiyor. Instagram’a yeniden merhaba dediğinizde her şey yerli yerinde sizi karşılıyor.

Instagram hesabı kalıcı silme:

  • Mobil cihazınızın veya bilgisayarınızın web tarayıcısından Instagram’ın hesap silme sayfasını açıyorsunuz.
  • Hesabınıza giriş yapıyorsunuz.
  • Hesabınızı silme nedeninizi belirtiyorsunuz.

  • Şifrenizi tekrar giriyorsunuz.
  • “Hesabımı kalıcı olarak sil” butonuna tıklayarak işlemi tamamlıyorsunuz. Bu seçenekle tüm paylaşımlarınız, yorumlarınız, beğenileriniz kısacası her şey tamamen siliniyor ve aynı kullanıcı adıyla başka bir hesap açamıyorsunuz. Ayrıca bu işlemi geri almak ta mümkün olmuyor.

Instagram Kullanıcıları İçin Yararlı İpuçları:

YORUMLAR