Instagram Hikayelerinde Bağlantı Özelliği Nasıl Kullanılır?

Instagram, markalar tarafından genellikle trafik kaynağı olarak kullanılır. Instagram’ın bağlantı özelliği de bu nedenden ötürü sadece işletmelere özgüdür. Hikâyeler, markalar tarafından ürün tanıtımları ve benzeri amaçlarla kullanılabilir.

Instagram, markalar tarafından genellikle trafik kaynağı olarak kullanılır. Instagram’ın bağlantı özelliği de bu nedenden ötürü sadece işletmelere özgüdür. Hikayeler, markalar tarafından ürün tanıtımları ve benzeri amaçlarla kullanılabilir.

Instagram'dan Bir Yeni Özellik Daha: Profile Müzik Ekleme
SOSYAL MEDYA

Instagram'dan Bir Yeni Özellik Daha: Profile Müzik Ekleme

Instagram, son dönemde yaptığı yenilik ve güncellemeler ile kullanıcıların uygulamada geçirdikleri zamanı daha etkili kullanmalarını sağlıyor.

Faydalı kullanımların yanı sıra Instagram’da bağlantı özelliğini kullanarak kullanıcıları tehlike içine atan art niyetli kişilerin olduğunu da unutmamamız gerekiyor. Bu hesaplar çoğunlukla ünlü markaların taklit hesaplarını açarak kendi sitelerine yönlendirme yapıyor. Yukarıya kaydırarak gittiğiniz siteler, asıl markanın sitesi olmamakla birlikte sizi büyük bir dolandırıcılık ağına maruz bırakabilir.

Instagram Reels Video İndirme Nasıl Yapılır?
SOSYAL MEDYA

Instagram Reels Video İndirme Nasıl Yapılır?

Instagram Reels video indirme işleminin doğrudan yapılabilmesine imkân tanımıyor. Neyse ki görüntü tabanlı sosyal medya platformuna yüklenen videoların indirilebilmesini sağlayan çeştili çevrim içi araçlar bulunuyor.

Instagram Hikayelerine Nasıl Bağlantı Verilir?

  • Paylaşmak istediğiniz bağlantının linkini kopyalayın.
  • Hikayenizi ekleyin. (Fotoğraf, video ya da yazı)
  • Hikayeyi paylaşmadan önce yukarı kaydırın.
  • Açılan sekmeden "Bağlantıyı" seçin.
  • Kopyalamış olduğunuz linki “İnternet Adresi (URL)” başlığının altındaki boşluğa yapıştırın.
  • Eğer hikayenizdeki bağlantı metnini değiştirmek istiyorsanız aşağıdaki “+ Etiket metnini özelleştir” seçeneğini seçip dilediğinizi yazabilirsiniz.
  • İşlemi tamamlamak için sağ üst köşedeki “Bitti” yazısına dokunun.
  • Bağlantınızın ekranın neresinde duracağını ayarlayın.
  • Artık hikayeniz paylaşıma hazır.

Yukarıdaki adımları takip ederek siz de kolay bir şekilde hikayelerinize bağlantı ekleyebilirsiniz. Böylece takipçilerinizi ilgili bağlantıya kolay bir şekilde yönlendirebilirsiniz. 

Instagram Web Sitesi Deneyimini İyileştiriyor
SOSYAL MEDYA

Instagram Web Sitesi Deneyimini İyileştiriyor

Instagram için özellikle iPad kullanıcıları iPad'e özelleştirilmiş bir uygulama bekliyordu fakat görünüşe göre Meta'nın hâlâ bu yönde bir planı yok çünkü şirket şu anda ana odağının web sitesindeki deneyimi iyileştirmek olduğunu söylüyor.

Ekiden Instagram’da hikayeye bağlantı eklemek bu kadar kolay değildi. Belli bir takipçi sayısına ve işletme hesabına sahip olmanız gerekiyordu. Bu durum ortadan kaldırıldı ve artık Instagram hikayelere bağlantı ekleme özelliği herkese açıldı.

Instagram hikayelerine bağlantı ekleme konusunda paylaşacaklarımız bu kadardır. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Siz Instagram’ın bu yeni özelliğini nasıl buldunuz? Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR