Instagram'a Bilgisayardan Nasıl Fotoğraf Yüklenir?

Instagram'a bilgisayardan fotoğraf yükleme devri başladı. Bilgisayardan Instagram'a fotoğraf nasıl yüklenir merak ediyorsanız ayrıntılar yazımızda.

Instagram'a Bilgisayardan Nasıl Fotoğraf Yüklenir?

O muhteşem fotoğrafı yakalamak ne kadar zor biliyorum. Olur ya başkasının telefonundan ya da profesyonel kamerayla çekilmiş olur, Whatsapp’tan atınca bulanıklaşır, E-mail yoluyla gönderilse? Bu sefer de Instagram’a yüklemek için al onu yine telefona indir, e yine istenilen kalitede değil bu…

Web tarayıcılarımızda girdiğimiz instagram.com adresi uzun zamandır sade ve kullanışsızdı. Hatırlayanlar bilir, kişi arama olanağı vermeyen, bildirimlerinize dahi bakamadığınız internet sitesi deyim yerindeyse olmasa da olurdu. Zaman içerisinde gelişen ve birçok özelliği bünyesine ekleyen Instagram, son olarak bu mağduriyetimizi fark etmiş olacak ki, yayınladığı yeni güncellemesiyle artık fotoğraflarınızı bilgisayardan direk yükleyebilmenize de olanak veriyor.

Adım-1:

Instagram internet sitesini, Google Chrome tarayıcınız üzerinden açtıktan sonra ilk yapmanız gereken 'Ctrl+Shift+C' kısayolunu kullanarak, 'geliştirici araçları'nı açmak. Anlayanlar için çocuk oyuncağı, benim gibi 'kodculuk'la arası pek iyi olmayanlar için biraz kafa karıştırıcı görünen konsoldan, mobil moduna geçişi sağlamak için:

Resimde kırmızı ok ile işaretlenen simgeye tıklamanız yeterli. Bundan hemen sonra ekrandaki görüntünün, mobil telefonlarınızda kullandığınız Instagram uygulamasıyla aynı şekle büründüğünü göreceksiniz.

Adım-2:

Ekranı dokunmatik telefonlarınız gibi kullanabilmeniz için 'element seçme aracı'nı etkisiz hale getirmeniz gerekiyor ki, ekranda işlem yapabilmeniz mümkün olsun. Bunun için de aşağıdaki fotoğrafın sol alt köşesinde kırmızı çember içerisine alınanarak belirtilmiş sembole dokunmanız yeterli.

Artık faenizle dokunmatik ekranınızı yönetir gibi, bilgisayar ekranızı yönetebilir, klasik fotoğraf yükleme tuşu olan kamera sembolüne tıklayabilirsiniz.

Adım-3:

Fotoğraf yükleme işlemi, tıpkı Facebook ve Twitter gibi diğer sosyal medya siteleriyle birebir aynı. Dosyanızı kayıtlı olduğunuz konumdan seçin:

Adım-4:

Instagram bilgisayar üzerinden fotoğrafınızın boyutlarını kendi boyutuna ayarlamanıza olanak veriyor. Fotoğrafı seçtiktan sonra sol alt köşesindeki kapalı parantez ile fotoğrafınızı Instagram boyutuna sığdırabilirsiniz.

Fakat tam bu noktada moral bozucu bir haberim var ki tahmin ediyorum pek hoşunuza gitmeyecek, Instagram filtrelerine bilgisayar üzerinden ulaşmanız henüz mümkün değil. Ama olur ya bir gün telefounuz bozulur ve siz sosyal medya paylaşımlarınızdan uzak kalmak istemezsiniz, az biraz daha uğraşarak PhotoScape veya Pixlr gibi uygulamaları kullanabilir, fotoğraflarınızla oynayabilirsiniz.

Instagram'da İstenmeyen Reklamlar Nasıl Engellenir?

Instagram Fotoğraflarınızı Öne Çıkarmak için 10 Etkili Yol

YORUMLAR