İnternetiniz Yavaş mı? İşte Önemli Web Sitelerini Şimşek Gibi Görüntülemenin Yolları

Web sitelerine daha hızlı girerek, kotaları ve internet hızını dert etmeden dolaşabilmemiz mümkün.

İnternetiniz Yavaş mı? İşte Önemli Web Sitelerini Şimşek Gibi Görüntülemenin Yolları

Malum sebeplerden dolayı (belki de küresel ısınma) internetimiz Türkiye’de yavaş. Günlük hayatımızda pek çok defa pek çok yerde karşılaştığımız bu yavaşlık, çevrimiçi rutinimizi de etkiliyor. Bu durumda vakit kaybetmek istemiyoruz. Ancak çaresiz kaldığımız anlar da oluyor. Oysa bazı önemli ve günlük yaşantımızda yeri olan web sitelerine daha hızlı girerek, kotaları ve internet hızını dert etmeden dolaşabilmemiz de mümkün. 

Şimdi size aşağıda önereceğimiz siteleri mutlaka web tarayıcınızın “yer işaretleri” kısmına ekleyin. Bu adresler yeri geldiğinde sizin için birer can simidi görevini üstlenecekler. Bu önerimiz masaüstü ve dizüstü bilgisayar kullananlara ilaç gibi gelecek. 

Gmail kullanıyorsanız HTML görüntüye geçin

Gmail’in HTML görüntüsü, son derece hızlı yükleniyor. Bu sayfadan e-postalarınızı kontrol edebilmek çok daha pratik ve hızlı olabiliyor. İnternet bağlantınızda ya da Wi-Fi Spot noktanızdan kaynaklanabilecek tüm sıkıntıları Gmail HTML modunu kullanarak aşmanız mümkün. Gmail HTML görüntüsünün linki burada.

Ancak unutmayın, Gmail HTML sayfaları bazı kısıtlamalar getirebiliyor. Gmail’in bazı özellikleri bu sayfalarda bulunmuyor. Ancak hemen cevaplamanız ya da okumanız gereken e-postalar için son derece kullanışlı. 

Facebook mobil moda geçin

İnternetiniz yerlerde sürünüyor ve sosyal medya hesabınıza ulaşamıyorsanız, Facebook mobil moduna hemen geçebilirsiniz. Facebook mobil web sayfası son derece temel özellikleri bünyesinde barındırsa da mesajlarınızı kontrol edebilir, yorumlar yapabilir, arkadaş ekleyebilir, sohbet edebilirsiniz. Üstelik tüm bunları kolaylıkla sıkıntılı internet bağlantılarında yapabilirsiniz. Facebook mobil sayfasına şuradan buyurun. Facebook mobil son gelen yorum ve haber kaynaklarını sınırlı olarak gösterse de yavaş internet bağlantılarında kesin çözüm sunuyor.

Twitter mobil sayfaları kullanın

Twitter bağımlısıysanız, neler olup bittiğini yavaş internet bağlantısı yüzünden takip edemiyorsanız aynı Facebook için uyguladığımız taktiği öneriyoruz. Twitter mobil sayfaları da aynı Facebook gibi sınırlı sayıda twite izin veriyor olsa da gündemi kaçırmamak isteyenler için önemli. Buradan gidip hemen “yer işaretleri” sayfanıza ekleyebilirisiniz.

Google Transcoder hizmeti

Eğer yavaş internet sorunu yaşamadıysanız (ki bunun mümkün olduğunu pek de sanmıyorum) Google Transcoder hizmetini duymamış olabilirsiniz. Google web sayfalarını yavaş internet bağlantılarına rağmen görüntülemeyi sağlamak ya da kolaylaştırmak için başlattığı bu hizmeti son derece kullanışlı ve kolay kullanılabiliyor.

Bu hizmet sayesinde ağır ve yavaş internet bağlantıları esnasında kullanıcı dostu olmayan siteleri birer mobil web sitesiymiş gibi dolaşabilmek mümkün olabiliyor. Google Transcoder’a buradan ulaşarak yavaş bağlantılarda istediğiniz web sitesini hızla görüntülemeniz mümkün.

Google, Yavaş Web Sitelerini Bize İhbar Edecek

Hangi İnternet Tarayıcısı Daha Hızlı?

İnternet Hızınızı Nasıl Test Edebilirsiniz?

YORUMLAR