iOS 11: Notlar Hakkında Her Şey

iOS 11 ile neredeyse tamamen yenilenen Apple'ın notlar uygulamasındaki tüm yeniliklerden blogumuzda bahsettik.

Oğuzhan Kuyucu -

iOS 11 güncelleme nasıl yapılır, özellikleri nelerdir, hangi telefonlarla uyumludur? Birçok Apple kullanıcısı tarafından hâlâ kullanılmakta olan işletim sürümünün bu sürümü ile ilgili bilinmesi gereken şeylerin tamamını bir arada topladık.

iOS 11 Özellikleri

iOS 11'in belki de en iyi yanı, notlar uygulamasının belge, fotoğraf, makbuz, fatura vb. tarayabilme özelliği kazanmış olmasıdır. Belgeleri tarayabilmesinin yanında üzerinde düzenleme de yapılabiliyor olması, çoğumuzun işini oldukça kolaylaştırmıştır.

Yazılım

iOS 15 Yenilikleri, Çıkış Tarihi ve Alacak Modeller

Şimdi de yukarıda sıraladığımız iOS 11 özelikleri için daha detaylı bir bakış sunalım.

1. iPhone Belge Tarama Özelliği Nasıl Kullanılır?

Tarayıcı, belgenin kenarlarını algıladığında belgenin üzerinde saydam sarımsı bir kaplama oluşur. Notlar çoğu zaman kenarları doğru belirler fakat eğer belirleyemezse kaplamayı sürükleyerek siz de ayarlayabilirsiniz.

Manuel ve Otomatik Tarama Seçenekleri

Manuel modda her sayfa için "notlar" sizeden kaydetmenizi ister fakat otomatik modda sayfaları çoklu olarak kaydetme imkânınız var. Bu daha kullanışlı ve daha hızlıdır. Taramayı durdurmak isterseniz sol üstteki iptale basmalısınız.

iPhone'da Manuel Mod Tarama Nasıl Açılır?

iPhone'da Otomatik Tarama Nasıl Etkinleştirilir?

iPhone Belge Tarayıcısının Ön Ayarları

Belgenize uygun filtrenizi de taramadan önce seçebiliyorsunuz fakat tarayıp kaydettikten sonra da filtre uygulayabiliyorsunuz. Filtreleri seçmek için ekranın yukarısındaki üç daireye tıklayın.

iPhone Belge Tarayıcısının Filtreleri

iPhone Taranan Belgeleri Düzenleme

Notlar uygulaması dosyalarınızı dilediğiniz gibi düzenleyebileceğiniz birçok özellik de bulundurmaktadır, farklı bir uygulama kullanmanıza gerek yoktur. Notlar uygulamasında dosyalarınızı kırpabilir, filtre uygulayabilir ve birçok şey daha yapabilirsiniz.

Bu düzenleme seçenekleri şu şekilde sıralanabilir:

Taranan belgeleri sildiğinizde notlarınızda olduğu gibi bunların da 30 güne kadar saklanma özelliği yoktur. Neyse ki tekrar geri getirmek istediğiniz belge görüntüsü için telefonunuzu hızlıca sallayıp karşınıza çıkacak olan kutuda geri almayı seçip belgenizi geri getirebilirsiniz.

Bu özellik için "Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik" yolunu takip edip "Geri Almak İçin Salla" ayarını açmalısınız.

iPhone Taramaları Yeniden Sıralama

Taranan belgelerin bulunduğu nota girdiğinizde ekranın altında fotoğraflar küçük ve sıralı olarak görünmektedir. Yerini değiştirmek istediğiniz fotoğrafa bir süre basılı tutup istediğiniz yöne yatay olarak sürükleyebilirsiniz.

Fotoğrafa uzun süre basılı tuttuğunuzda birkaç kısayol çıkar. Bunlar kopyala, sil ve paylaş kısayollarından oluşur.

Tarama Önizlemelerinin Boyutunu Ayarlama

Bu ayar notlarınızın daha düzenli görünmesini sağlar.

Tarama Paketlerini Yeniden Adlandırma

Taramalarınız “Taranmış Belgeler” olarak saklanır. Bunları birbirinden ayırmak istiyorsanız adlandırma seçeneğin kullanabilirsiniz.

Bir Tarama Paketinden Sayfaları Tek Tek Paylaşma

iPhone Belge Gizleme Nasıl Yapılır?

Taranan Belgelerin Üzerine Ekleme Yapma

Karşınıza farklı kalem ve fırça seçenekleri çıkacak. Bunları kullanarak istediğiniz gibi imza, işaretleme yapabilirsiniz. Bu kalem ve fırçalar için aynı zamanda renk seçenekleri de mevcut.

Sayfalar arası geçiş yaparken ekranın sağ üstündeki işaretleme seçeneğine dokunarak bu eylemi sonlandırıp sonra sayfalar arası geçiş yapmalısınız. Tekrar sağ üstteki işaretleme simgesine dokunursanız çizimlerinize devam edebilirsiniz.

iPhone Taranan Belgeleri PDF Olarak Kaydetme

Taranan belgelerinizi istediğiniz zaman e-postayla yollayabilmek, uygulamalarda kullanabilmek ve üzerinde daha fazla düzenleme yapabilmek için yukarıdaki adımları takip ederek taranan belgeyi bir PDF dosyası olarak kaydedebilirsiniz.

iPhone Taranan Belgeleri Paylaşma

Karşınıza çıkacak olan şu seçenekler arasından seçim yapabilirsiniz:

Eğer taramalarınızdan sayfaları tek tek paylaşmak istiyorsanız taranan belgelerinizin bulunduğu nota girin ve paylaşmak istediğiniz sayfayı açıp üzerine bir süre basılı tutup "Paylaş"a tıklayın. Bu eylem sadece seçmiş olduğunuz sayfayı paylaşır.

iOS 11 Güncelleme Nasıl Yapılır?

iOS Otomatik Güncelleme Açma

iOS Otomatik Güncelleme Kapatma

iOS 11 Destekleyen Cihazlar

Benzer İçerikler

YORUMLAR