iOS 12 Betadan (GM - Golden Master) Çıkma, Tam Sürüme Geçiş Nasıl Olur?

iOS 12 betadan, GM (Golden Master) sürümden tam (normal) sürüme geçiş nasıl olacak? Yanıtladık.

iOS 12 Beta - iOS 12 Golden Master sürümü kullananlar için iOS 12 Betadan iOS 12 final sürüme geçiş nasıl olacak? Kullanıcıların deneyimiyle iOS betadan tam sürüme geçiş (normal sürüme geçme) nasıl oluyor? iOS 12 GM veya iOS 12 beta yüklü bir cihaz OTA güncellemesini nasıl olacak? Yanıtı blog yazımızda.

Her iOS güncellemesi öncesinde sorulan sorulardan birisi de; “iOS beta yüklü, iOS betadan tam sürüme geçiş nasıl olacak?”. İster iOS beta sürümlerinden biri yüklü olsun, isterseniz de final sürümden bir önceki sürüm olan diğer bir deyişle final sürümden farksız GM (Golden Master) sürümü yüklü olsun, yeni iOS güncellemesini - geri yükleme yapmadan - OTA yoluyla alma şansınız var. Yeni iOS güncellemesi iOS 12, herkes için indirilmeye açıldığında OTA ile güncellemeleri almaya devam etmek için izlemeniz gereken adımlar oldukça basit.

iOS Beta Profil Silme İşlemi Yeterli!

Gelecek iOS 12 stabil sürüm güncellemelerini almak için iOS beta profilini kaldırmanız yeterli. Bunun için;

  • Ayarlar - Genel menüsünde altlara doğru inin ve Profil’e dokunun.

  • iOS Beta Software Profile’a dokunun.

  • Profili Sil’e dokunun ve ardından parolanızı girip Sil ile onay verin.

  • Hard reset atın. ( Cihaz yeniden başlayana ve Apple logosunu görene dek Kilit/Uyandırma ve Home tuşlarına birlikte basılı tutun. iPhone X kullanıcısıysanız, Ses açma düğmesine ardından hızlıca ses kısma düğmesine basın ve sonrasında Apple logosunu görene dek yan düğmeye basılı tutun.)
  • Cihazınız yeniden başladığında kilidini açın ve Ayarlar - Genel - Yazılım Güncellemesi menüsüne giderek OTA ile son güncellemeyi alın.

iTunes Kullanarak Güncelleme:

OTA dışında iTunes ile de iOS cihazınızı iOS 12 final sürümüne güncelleyebilirsiniz. Bunun için;

  • Cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın ve iTunes’u açın.
  • Cihazınız bağlıyken, yeniden başlatmaya zorlayın. Kilit/Uyandırma ve Home tuşlarına aynı anda basılı tutun. iPhone 7 ve daha yeni model kullanıyorsanız yan tuşa ve ses kısma tuşuna basın. iPhone X kullanıcısıysanız ses açma tuşuna ardından hemen ses kısma tuşuna basın ve yan tuşa cihaz yeniden başlayana ve cihazda iTunes kurtarma ekranı görünene dek basılı tutun.

  • Kurtarma moduna girdiğinizde iTunes cihazınız için yeni bir güncelleme olduğu uyarısında bulunacaktır. Güncelle’yi seçin ve son iOS güncellemesini indirin.

iPhone X Yan Tuşla Yapılabilen 11 Şey
MOBİL

iPhone X Yan Tuşla Yapılabilen 11 Şey

Türkiye’de 6000 TL fiyat etiketiyle dikkat çeken iPhone X’un yan tuşu ile yapılabilecek 11 şeyi bu yazıda bir araya getirdik.

iPhone 7 Kurtarma Modu ve DFU Moda Nasıl Alınır
MOBİL

iPhone 7 Kurtarma Modu ve DFU Moda Nasıl Alınır

iPhone 7 ile yaşanan değişimden sonra kullanıcıların kafasında iPhone 7 kurtarma moduna alma, iPhone 7 DFU moda alma nasıl yapılır gibi sorular oluştu.

iPhone 8 ve 8 Plus Kurtarma Moduna Alma Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

iPhone 8 ve 8 Plus Kurtarma Moduna Alma Nasıl Yapılır?

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinde hard reset atma (yeniden başlatma) ve kurtarma moduna alma ve çıkarma (recovery mode) işlemleri yapma şekli değişti.

iOS 12 uyumlu cihazlar listesi, iOS 12 ile gelen yenilikler, iOS 12 güncellemesini indirmeden önce yapmanız gerekenler içeriklerimize de aşağıdan ulaşabilirsiniz:

iOS 12 Alacak Cihazlar (Eski iPhone'lar Hızlanacak!)
MOBİL

iOS 12 Alacak Cihazlar (Eski iPhone'lar Hızlanacak!)

Apple, WWDC etkinliği sonrası iOS 12 güncellemesini alacak cihazların listesini paylaştı.

iOS 12 ile Gelen Yenilikler (Öne Çıkan Özellikler)
MOBİL

iOS 12 ile Gelen Yenilikler (Öne Çıkan Özellikler)

iPhone 5s ve sonraki modellerle uyumlu iOS 12’nin ilk betası WWDC etkinliği sonrasında yayınlandı. iPhone ve iPad kullanıcıları için yayınlanan iOS 12 yazılım güncellemesi indirilmeye açılır açılmaz cihazımıza yükledik.

iOS 12 Güncelleme İndirme Öncesi Hazırlık Nasıl Yapılır?
MOBİL

iOS 12 Güncelleme İndirme Öncesi Hazırlık Nasıl Yapılır?

Bugün iOS 12 indirilmeye açılacak! “iOS 12 ne zaman çıkacak?” sorusunun yanıtını geçtiğimiz

YORUMLAR