iOS 12 Güncelleme İndirme Öncesi Hazırlık Nasıl Yapılır?

iOS 12 final akşam saatlerinde çıkacak, indirilecek! İşte iOS 12 indirmeden önce yapmanız gerekenler:

Bugün iOS 12 indirilmeye açılacak! “iOS 12 ne zaman çıkacak?” sorusunun yanıtını geçtiğimiz iPhone XS lansmanında almıştık. iOS 12 final sürümü saat 20:00 gibi indirilmeye açılacak. iPhone 5s ve daha yeni modellerle uyumlu olan iOS 12’yi denemek isteyenler için iOS 12 geçiş hazırlığı bloğu hazırladık. iOS 12 final indirmeden, iOS 12’ye geçmeden önce yapmanız gerekenler bu yazıda.

iOS 12, Apple için çok kritik bir güncelleme. iPhone kullanıcılarının uzun süredir beklediği yenilikler içermesinden daha çok performansı artıracağından kullanıcıların beklediği bir güncellemeydi. Ardı ardına yayınlanan beta sürümlerin ardından iOS 12 final sürümü bugün tüm kullanıcılar için indirilmeye açılacak. iPhone 5s ve sonrasında çıkan iPhone’larla uyumlu olan iOS 12, özellikle hız konusunda şikayetçi olan kullanıcıları memnun edecek bir yazılım güncellemesi. Pil performansında da azda olsa iyileştirme gösteren iOS 12’ye geçmek oldukça basit ancak öncesinde veri kaybı yaşamamak adına hazırlık yapmak önemli. Bu yazının daha çok yeni iPhone kullanıcıları için faydalı olacağını düşünüyorum.

iOS 12 İndirme Öncesi Yapmanız Gerekenler:

 

Kullanmadığınız Uygulamaları Silin

  • Şu ana kadar iOS cihazınızda hangi uygulamaların yüklü olduğuna bakmamış olabilirsiniz. iOS 12 majör bir güncelleme ve kurup hiç kullanmadığınız uygulamalara bakmak için bir fırsat. Ayarlar - Genel - iPhone Saklama Alanı bölümünden uygulamalarınızı ne kadar sıklıkla kullandığınıza bakın. Aralarından hiç kullanmadıklarınızı silin.

Boş Alan Yaratın

  •  iOS 12 güncellemesini sorunsuz indirip yükleyebilmeniz için en az 2GB boş alanınızın olması gerekiyor. 16GB model kullanıyorsanız, oyunlar, videolar, fazla yer kaplayan uygulamaları silerek yer açın. Önemli verilerinizi iCloud, Google gibi bulut depolama uygulamalarına, bilgisayarınıza veya harici disklerinize yedekleyin. Apple, 2GB önerse de daha fazla boş alan yaratmanızda fayda var.

Uygulamaları Güncelleyin

  • iOS 12 beta sürümleri hem son kullanıcıya hem de geliştiricilere açık ancak geliştiriciler açısından çok daha fazla önem taşıyor. Geliştiriciler, bu süre zarfında uygulamalarını yeni iOS’a uyumlu hale getirmek için çalışıyor. Çoğu uygulama da yeni iOS final sürümü yayınlanmadan hazır hale geliyor. Bu bağlamda iOS 12’ye geçmeden önce son uygulama güncellemelerini aldığınızdan emin olun.

iTunes'u Güncelleyin

  • Yeni iOS sürüme geçiş genellikle sorunsuz tamamlanıyor ancak bazen bazı cihazlarda siyah ekranda kalma gibi sorunlar çıkabiliyor. iOS 12’ye geçiş öncesinde iTunes’u güncellemenizde fayda var. Sadece geçişte olası sorun için değil, sorunsuzca geri dönmek için de iTunes’a ihtiyacınız olacak.

iTunes ve iCloud'a Yedekleyin

  • Büyük güncellemelere geçmeden önce tavsiye edilen ancak son kullanıcının atladığı yedekleme işi önemli. iOS 12’ye geçiş öncesinde iPhone’unuzu hem iCloud’a (daha pratik lakin bazen geri yükleme tamamlamadı gibi can sıkan sorunlar çıkarabiliyor) hem de iTunes’a yedeklemenizde fayda var.

iOS 12 Jailbreak Bekleyin!

  • Jailbreak’li iPhone kullanıyorsanız, Jailbreak uygulamaları ve Tweak’leri olmadan yapamam diyorsanız, iOS 12 güncellemesini erteleyeceksiniz; çünkü henüz iOS 12 jailbreak yayınlanmış değil.

 

iOS 12 Nasıl Kurulur (Yüklenir)?

iOS 12 indirme/ yükleme / kurma adımı çok basit. iPhone’unuzda Ayarlar - Genel - Yazılım Güncelleme altından iOS 12 güncellemesini indirebileceğiniz gibi, iPhone’unuzu bilgisayarınıza bağlayarak iTunes üzerinden de son iOS sürümüne güncelleyebilirsiniz. iTunes aracılığıyla da iki şekilde indirebilirsiniz. Birincisi; iPhone simgesine dokunup Özet’e gelmek ve Güncellemeleri Denetle’ye tıklamak. İkincisi; aşağıdaki listeden cihazınıza uygun ipsw dosyasını indirip iTunes’ta Shift tuşuna basılı tutarak Güncellemeleri Denetle’ye tıklamak. (iPhone ipsw indirme ve yükleme blog yazısından adımları görebilirsiniz.)

iOS 12 Uyumlu Cihazlar (iPhone/iPad)

iOS 12 alacak cihazlar diğer bir deyişle iOS 12 destekleyen cihazlar listesi Apple tarafından paylaşıldı. iOS 12 hangi modellere gelecek? iOS 12 hangi iPhone ve iPad modelleri için indirilmeye açılacak? iOS 12 uyumlu cihazlar listesinden bakabilirsiniz:

iOS 12 Alacak Cihazlar

iPhone

iPad

iPod

iPhone XS

iPhone XS Max

iPhone XR

iPhone X
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPhone 6
iPhone 6 Plus
iPhone SE
iPhone 5s

12.9-inç iPad Pro (2.Nesil)
12.9-inç iPad Pro (1. Nesil)
10.5-inç iPad Pro
9.7-inç iPad Pro
iPad 6. Nesil
iPad 5. Nesil
iPad Air 2
iPad Air
iPad mini 4
iPad mini 3
iPad mini 2

iPod Touch (6. Nesil)

 

 

 

 

 

 

 

 

iOS 12 ile Gelen Yenilikler (Öne Çıkan Özellikler)
MOBİL

iOS 12 ile Gelen Yenilikler (Öne Çıkan Özellikler)

iPhone 5s ve sonraki modellerle uyumlu iOS 12’nin ilk betası WWDC etkinliği sonrasında yayınlandı. iPhone ve iPad kullanıcıları için yayınlanan iOS 12 yazılım güncellemesi indirilmeye açılır açılmaz cihazımıza yükledik.

iOS Güncelleme İndirmeyi Engelleme, Kapatma Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

iOS Güncelleme İndirmeyi Engelleme, Kapatma Nasıl Yapılır?

Apple’ın iOS güncellemelerini sıklıkla vermesi birçok kullanıcıyı rahatsız etmiş durumda.

iPhone Xs ve Xs Max Öne Çıkan Özellikleri - Karşılaştırma
MOBİL

iPhone Xs ve Xs Max Öne Çıkan Özellikleri - Karşılaştırma

Apple iPhone Xs ve

YORUMLAR