iOS 9 WiFi Sorunu Çözümü

iOS 9 yüklü cihazınızda WiFi ağına bağlanamama sorunu yaşıyorsanız blog yazımıza göz atmanızı öneririz.

iOS 9 WiFi Sorunu Çözümü

Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS 9, birçok yenilikle beraber sorunları da beraberinde getirdi. Bunlar arasında Apple kullanıcılarının en çok canını sıkan ise WiFi sorunu. Siz de WiFi ağına bağlanmada sorun yaşıyor, sırf bağlanamamaktan internet kotanızdan gereksiz yere harcıyorsanız yeni bir güncelleme gelene dek sorunun çözümüne ilişkin adımları denemenizi tavsiye ederiz.

Apple cihazlarını iOS 9’a yükselten kullanıcıların yaşadıkları büyük çaplı problemlerden birisi olan WiFi ağına bağlanamama sorunu iOS 9’un ilk güncellemesi iOS 9.0.1’de de düzeltilmeyince düzeltme yolu aramak deneyimli kullanıcılara kaldı. Biz de bu sorundan şikayetçi kullanıcılarımız için kısa bir rehber yazı hazırlayalım dedik. İşte iOS 9 WiFi sorununu çözmek adına deneyebileceğiniz yollar:

Ağ Ayarlarınızı Sıfırlayın:

"Ayarlar – Genel – Sıfırla – Ağ Ayarlarını Sıfırla" yolunu izleyerek iOS cihazınızın ağ ayarlarını sıfırlamayı deneyin. Bunu yaptığınızda tüm WiFi ağ ve şifrelerinizle birlikte cihazın hücresel ayarları, kullandığınız VPN ve APN ayarları da sıfırlanacaktır. Sıfırlama işleminden sonra Home ve Uyku butonlarına 10 saniye süre boyunca basılı tutarak cihazı yeniden başlatmaya zorlayın.

Kablosuz Ağ Adını ve Şifresini Değiştirin:

Ağ ayarlarını sıfırlamak işe yaramadıysa yönlendiricinize/modeminize giriş yaparak, kablosuz ağ ayarları kısmından kablosuz ağınızın adını ve şifresini değiştirin.

Kablosuz Ağınızın Görünür Olduğundan Emin Olun:

iOS cihazınızın WiFi bağlantı sorununu çözmek için deneyebileceğiniz yollardan birisi de bağlanmaya çalıştığınız kablosuz ağın görünürlüğünü kontrol etmek. Kablosuz ağ adı görünürlüğü açık değilse ve MAC bazlı filtreleme seçeneği açıksa iPhone’unuz kablosuz ağa bağlanamayacaktır.

VPN Yapılandırmasını Silin:

Her an her sitenin yasaklandığı ülkemizde internete sorunsuzca girmek için VPN ayarlaması yaptıysanız Ayarlar – Genel yolunu izleyin ve VPN ismine dokunduktan sonra aşağıda “VPN Sil”e dokunun. Eğer bu seçenek karşınıza çıkmazsa VPN uygulamasını cihazınızdan kaldırın.

iOS 8.4.1’e Geri Dönün:

Ağ ayarlarıyla derinlemesine uğraşmak işe yaramadıysa başka bir deyişle sorununuz hala devam ediyorsa önceki sürüm olan iOS 8.4.1’e geri dönüş yapın. Sürüm düşürmesine başlamadan önce iTunes veyahut iCloud aracılığıyla yedek almanızı ve iTunes programının son sürümünün kurulu olduğunu aşağıdaki bağlantıdan kontrol etmenizi öneririm. Sonrasında uygulayacağınız adımları "iOS 9'dan iOS 8'e Nasıl Geri Dönüş Yapılır?" blog yazımızda bulabilirsiniz.

iOS 9'un Beğenmediğiniz Özelliklerini Kapatın 

YORUMLAR