En İyi Hava Durumu Uygulamaları - 2024

En iyi hava durumu uygulamaları hangileri sorusunu soran kişiler için başarılı hizmetlerin yer aldığı liste hazırladık. İşte hava durumu uygulaması önerileri!

Hava durumu uygulamaları, seyahat planlaması yapan veya gün içerisinde dışarı çıkmaya hazırlanan kişiler için harikadır çünkü bu hizmetler hava sıcaklığı ve yağmur ihtimali dahil olmak üzere pek çok bilgi sunar. Peki, en iyi hava durumu uygulaması hangisi?

Gün içerisinde havanın nasıl olacağını bilmek hemen hemen herkes için oldukça önemlidir. Android ve iOS işletim sistemine sahip olan mobil cihazlar için geliştirilen pek çok hizmet, kullanıcılara hava durumu hakkında çeşitli bilgiler sunuyor.

En iyi Hava Durumu Uygulamaları Listesi

  • 1Weather
  • Yahoo Weather
  • AccuWeather
  • WeatherBug
  • The Weather Channel
  • Weather Underground
  • YoWindow
  • Carrot Weather
  • Today Weather
  • Overdrop
  • Appy Weather

Hava Durumu Nasıl Ölçülür?
NASIL YAPILIR

Hava Durumu Nasıl Ölçülür?

Hava olayları insanların yaşam biçimini etkilediğini herkes bilir öyle ki milattan önce topluluklar bu duruma kafa yormuş ve iklimleri, takvimleri ve saatleri icat etmiştir.

Hava durumu uygulaması önerileri listesinde yer alan hizmetlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1Weather

Google Play Store'da 50 milyondan fazla indirme sayısı ile dikkat çeken 1Weather, dünya çapında ooldukça büyük bir popülerliğe sahip hava durumu hizmetidir. 10 günlük hava durumu, 48 saatlik ayrıntılı sıcaklık ve yağmur tahmini, UV düzeyi ve hava kalitesi indeksi dahil olmak üzere pek çok bilgi sunuyor.

Çok başarılı bir arayüze sahip olan uygulama bu sayede kullanıcılara çok kolay bir kullanım sunuyor. Başarılı hizmette ayrıca 10'dan fazla widget desteği de mevcut. Beğendiğiniz bir widget'ı akıllı telefonunuzun ana sayfasına ekleyebilirsiniz.

Yahoo Weather

Android ve iOS işletim sistemine sahip olan mobil cihazlar üzerinden kullanılabilen Yahoo Weather, hava durumu ile ilgili ayrıntılı bilgiler sunuyor. Bunlar arasında 10 günlük ve 24 saatlik sıcaklık tahmini, UV düzeyi, yağmur ihtimali, rüzgâr haritaları etkileşimli radar ve daha fazlası mevcut.

Tüm dünyada çok popüler olan uygulamada widget desteği de bulunuyor. Bu sayede telefonunuzun ana ekranına widget ekleyebilir ve uygulamaya girmeye gerek kalmadan hava durumu ile ilgili bazı bilgilere anında erişebilirsiniz.

AccuWeather

Hava durumu uygulamaları denildiğinde akla ilk gelen isimlerden bir tanesi olan AccuWeather, dünya çapında milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Öyle ki söz konusu uygulama Google Play Store'da 100 milyondan fazla indirme sayısına sahip.

Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde basit bir kullanım sunan uygulamada aylık, günlük ve saat başı hava durumu tahminlerine erişebilirsiniz. Uygulamada yer alan bilgiler arasında sıcaklık, UV düzeyi, rüzgâr şiddeti, yağmur olasılığı ve daha pek çok detay bulunuyor.

WeatherBug

WeatherBug, Android ve iOS işletim sistemine sahip mobil cihazlar üzerinden kullanılabilen popüler bir hizmettir. Milyonlarca kişi tarafından yıllardır tercih edilen uygulama sıcaklık, yağmur ihtimali, rüzgâr ve daha fazlasını sunuyor.

10 günlük ve saat başı hava durumu tahminlerinin yer aldığı WeatherBug'da yıldırım uyarısı da mevcut. Bildirim desteği sayesinde hava durumuna dair çeşitli bilgiler veren uygulama, bu sayede kullanıcıların önlem almasını mümkün hâle getiriyor.

The Weather Channel

The Weather Channel, kullanıcıların hava durumu hakkında kolayca bilgi sahibi olmasını sağlayan bir uygulamadır. Uygulamada tahminler "Bugün", "Saatlik" ve "Günlük" şeklinde üç farklı kategoride bulunuyor. Bu sayede hızlı ve basit bir şekilde tahminlere erişebiliyorsunuz.

Sıcaklık, hissedilen sıcaklık, rüzgâr ve nem gibi bilgiler sunan The Weather Channel, şiddetli hava durumuna dair uyarılarda da bulunuyor. Böylece önceden önlem alabilme imkânına sahip oluyorsunuz.

YoWindow

Hava durumu uygulamaları arasında yer alan YoWindows, basit kullanıma ve çok sade bir arayüze sahip olan bir uygulamadır. Ücretsiz olarak sunulan uygulamada ilerleyen saatlerde havanın nasıl olacağını öğrenmek için parmağınızı sürüklemeniz yeterlidir. Hava durumunu görsellerle gösteren uygulama Android ve iOS platformlarında yer alıyor.

Carrot Weather

Özelleştirme seçenekleri ile dikkat çeken Carrot Weather, saatlik ve günlük hava durumu tahminleri sunan başarılı bir hizmettir. Uygulama içerisinden sıcaklık, yağış olasılığı ve UV düzeyi gibi çeşitli bilgilere çok hızlı bir şekilde erişebiliyorsunuz.

Widget desteğine sahip olan uygulama yaklaşan yağışlar ve şiddetli hava durumu hakkında uyarılarda bulunuyor. Bu sayede hava durumu hakkında önceden sahibi olabilir ve buna karşı önlem alabilirsiniz. Android ve iOS platformları için geliştirilen uygulamayı indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Today Weather

Çok ayrıntılı bilgiler veren Today Weather çok kolay bir kullanıma sahip. Radar görüntülerine de erişebilmenizi sağlayan uygulama çiy noktası, hissedilen sıcaklık, hava basıncı, rüzgâr hızı ve yönü, nem dahil olmak üzere pek çok bilgi sunuyor.

Şiddetli hava durumu uyarısında bulunabilen Today Weather'da widget desteği de mevcut. Akıllı telefonunuzun ekranına widget ekleyerek hava durumu bilgilerine kolayca erişebilmeniz mümkün. Uygulama şu anda Google Play Store'da 1 milyondan fazla indirme sayısına sahip.

Overdrop

Çok pratik şekilde kullanılabilen Overdrop uygulamasında widget desteği bulunuyor. 60'dan fazla widget arasından birini seçip mobil cihazın ana ekranına ekleyebilirsiniz. 24 saatlik ve 7 günlük hava durumu tahminleri sunan uygulama üzerinden sıcaklık ve rüzgar hızı dahil olmak üzere çeşitli bilgilere erişebilirsiniz.

Appy Weather

100 binden fazla indirilen Appy Weather uygulamasında saatlik ve günlük hava durumu tahminlerine ulaşabilirsiniz. Uygulamada hava durumuyla ilgili çeşitli bilgiler yer alıyor. Sade bir arayüze sahip olan uygulama, çok kolay bir şekilde kullanılabiliyor.

Güneş Patlaması Nedir? Nedenleri ve Sonuçları
Yaşam

Güneş Patlaması Nedir? Nedenleri ve Sonuçları

Bilim adamlarının son zamanlarda dilinden düşmeyen kavramlardan birisi: Güneş Patlaması. Diğer adıyla ‘Güneş Püskürtüsü’.

Bu yazıda en iyi hava durumu uygulamaları listesi hazırladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR