iPhone 6s Kullanıcıları iPhone 7'den Beklentilerinin Ne Olduğunu Anlattılar

Apple iPhone 6s kullanıcılarının iPhone 7 beklentilerinin ne olduğunu sorguladık, bakın neler istiyorlar.

iPhone 6s Kullanıcıları iPhone 7'den Beklentilerinin Ne Olduğunu Anlattılar

iPhone 6s çıkalı neredeyse iki ay olacak. iPhone 6s dedikoduları da bu yeni cihazın gazına gelmiş görünüyor. Her gün bir iPhone 7 dedikodusu, özelliği, iddiası haberi yayınlanıyor. Öte yandan gerçek iPhone kullanıcılarının sesine de kulak vermek gerekiyor.

2016’da gelecek olan Apple’ın yeni amiral gemisi iPhone 7 ile ilgili dedikodulardan ziyade beklentilerin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden iPhone 6s kullanıcılarına kullandıkları bu yeni cihazlarının özelliklerini temel alarak, iPhone 7’den neler beklediklerini sordum.  

iPhone 7 ekran beklentileri

Konuyla ilgili olarak 5 farklı iPhone 6s kullanıcısıyla yazıştım ve doğrudan konuştum. İlk olarak ekranla ilgili beklentilerini paylaştılar. iPhone 6s’in 4.7 ve 5.5 inçlik iki farklı boyutu olmasını olumlu bulan tüketiciler iPhone 7 için de bu tür bir seçenek tercih edebileceklerini belirtiyorlar. Ayrıca QHD 2560 x 1440 çözünürlük kullanılması konusunda da hem fikirler.

Home tuşu olmasın

iPhone 6s kullanıcıları Apple iPhone’ların imzası olarak kabul edilen Home tuşunun genişletilmiş ekranın içerisinde yer almasını talep ediyorlar. Böylelikle daha geniş ve kullanışlı bir dokunmatik alan kazanabileceklerini düşünüyorlar. Fiziksel Home tuşu yerinde 3D Touch özellikleriyle farklı işlevler kazandırılmış bir Home tuşunu tercih edebileceklerini ifade ediyorlar.

LTE yongasını Intel yapsın

Kullanıcılar LTE uyumlu yonga setinin Intel tarafından geliştirilmesini tercih edecekleri konusunda da hem fikirler. Qualcomm’un tedarik ettiği bu yongaların daha yenilikçi Intel ürünleriyle değiştirilmesinin iPhone 7’nin A10 yongasıyla daha uyumlu çalışabilmesi açısından iyi olabileceğini savunuyorlar. Yeni 7360 LTE modem yongası A10 CPU ile harmoni içinde çalışsın istiyorlar.

Daha çok bellek daha çok RAM

16GB dahili belleğin artık demode olduğunu savunan iPhone 6s kullanıcıları, bellek kapasitesinin 32GB kapasiteyle başlaması gerektiğini savunuyorlar. iPhone kullanıcıları iPhone 7’nin 4GB RAM’den aşağı olmaması gerektiği konusunda da ısrarcılar. Öte yandan Samsung Galaxy S7’nin 4GB RAM ile gelmesi olasılığına karşı iPhone 7’nin bu kapasitesinin altında kalmasını da istemiyorlar.

Kamera özellikleri

12MP arka kamera kullanan iPhone 6s kullanıcıları cihazın bu özelliğini oldukça benimsemiş görünüyorlar. Ancak iPhone 7’de 4K özelliğinin daha geniş olarak kullanılmasını tercih ettiklerini söylüyorlar. iPhone 6’nın 8MP’lik kamerasından birden bire 12MP’ye sıçrayan bu yeni kamera altyapısı kullanıcılar için zaten son derece yeni.

Batarya ve şarj

iPhone 7’nin bataryası hakkında çelişkili iddialar var. Ancak iPhone kullanıcıları dedikodulara kulak asmayıp mutlaka kablosuz şarj ve daha uzun ömürlü batarya özellikleri olması gerektiğinin altını çiziyorlar. iPhone 6s’in 1715 mAh bataryasının biraz yetersiz kaldığını da itiraf ediyorlar.

Son söz

Bu talepler doğrultusunda iPhone kullanıcılarının beklentilerini anlamak mümkün. Ancak Apple yeni amiral gemisi iPhone 7’yi 2016 Eylül ayına kadar gün yüzüne çıkarmayabilir. Mutlaka kendi fokus grup araştırmalarını yapan Apple’ın kullanıcılara nasıl bir iPhone sunacağını bilmek güç. Bakalım zaman ne gösterecek.

Hasan Kaymak'tan EtkileyiciiPhone 7 Konsept Video

iPhone 7 İçin HazırlananKonsept Tasarım Ortaya Çıktı

YORUMLAR