iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Kamerası Neden En İyi?

 iPhone 7 ve iPhone 7 Plus tanıtımından sonra büyük olasılıkla tüketicinin ortak kanaati, cihazların kameralarının piyasadaki çoğu telefondan daha iyi özelliklere sahip olmasıydı.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Kamerası Neden En İyi?

 iPhone 7 ve iPhone 7 Plus tanıtımından sonra büyük olasılıkla tüketicinin ortak kanaati, cihazların kameralarının piyasadaki çoğu telefondan daha iyi özelliklere sahip olmasıydı.

 

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus kameralar ISP teknolojisine sahip ve Apple A10 çekirdeğinden güç alan bir teknolojiyle çalışıyor. ISP sensörler görüntüde insani bitki, açık alan, manzara ya da kapalı mekanlarda farklı objelerin ne olduğunu tanımlayabiliyor ve fotoğrafın renk dengesini bu objeye göre dengeleyebiliyor. Böyle AF yani otofokus esnasında objeler derinlik değiştirse de kendi renklerinden her hangi bir kayıp yaşamıyorlar.

iPhone 7 Kamerası Özellikleri

iSight olarak tanımlanan 4.7 inçlik iPhone 7’nin kamerası 12MP bir sensör taşıyor. OIS yani optik imaj stabilizasyon özelliği taşıyan bu kamera titremeleri 3 katı daha fazla stabilize edecek kadar yetenekli. Böylece enstantanelerde 3 misli netlik sağlamak mümkün olabiliyor. Apertür genişliği f/1.8 olan kamera fotoğrafa enstantaneler yüzde 50 daha fazla ışık alıyor. Böylelikle az ışıklı ortamlarda da fotoğraf kalitesi artıyor.

iPhone 7 Plus Kamerası Özellikleri

Belki de cihazın doya doya övüneceği özelliklere sahip olan en önemli parçası, kamerası. 2 adet 12MP kamerayla gelen iPhone 7 Plus kameralarından biri tamamıyla iPhone 7’ninm kamerasıyla aynı özellikleri taşıyor. Geniş açılı bu kamera iPhone 7 gibi foıtoğraf çekiyor. Ancak ikinci kamera 12MP telephoto özelliği taşıyor ve f/2.8 apertür genişliğine sahip. Bu da iPhone daha üstün bir zoom özelliği sunuyor.

Telefoto lens sayesinde alan derinliği özelliği cihaza kazandırılmış. Ancak bu özellik bir yazılımla destekleniyor. Ayrıca kameranın “bokeh” özelliği de ön plana çıkıyor. Bu özellik fotoğraf çekerken, fokus yani odak dışında kalan net olmayan kısımların fotoğrafçı tarafından ayarlanabilirliğini kullanışlı kılıyor.

ISP teknolojisinin de bu iki kamerayı kullanıyor olması sayesinde daha net, keskin ve ön plan ve yumuşak bulanık arka plan ayarları son derece hızlı yapılabiliyor. Bu özellik DSLR kameraların standart özelliklerinden biri. İki lense sahip olan iPhone 7 Plus doğal olarak 2x zoom yapabiliyor. Dijital yakınlaştırma ise fotoğraflarda 10 x ve videolarda 6x olarak gerçekleşiyor.

iPhone 7 ve 7 Plus Selfie Kamera Özelliği

Yani ön kameralardan bahsediyoruz elbette. 7MP’lik ön kameralar f/2.2 apertür kullanıyorlar ve FHD video çekebiliyorlar. 

iPhone 7 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

iPhone 7 Plus Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

YORUMLAR