iPhone’da Uygulama Gizleme Nasıl Yapılır?

Apple, iPhone cihaz kullanıcılarına uygulama gizleme gibi pek çok özellik sunuyor. Peki, iPhone’da uygulama gizleme nasıl yapılır? İşte detaylar!

Ayşin Demirer -

Apple, iOS sürümlerinde birçok özellikle kullanıcılarının karşısına çıkıyor. iOS 14 güncellemesindeyse iPhone kullanıcılarına uygulama gizleme özelliği sunuldu.

Bu uygulama sayesinde iPhone kullanıcıları istemedikleri ya da devamlı kullanmadıkları uygulamaları gizleyebilecek. Kullanıcılar, başkalarının görmesini istemedikleri uygulamaları saniyeler içinde gizleyip ana sayfadan kaldırabilecek.

Mobil

iPhone Uygulama Arşivi Kapatma Nasıl Yapılır?

iPhone’da Uygulama Gizleme

Öncelikle menü üzerinden kaldırılmak istenilen uygulama bulunur. Uygulamanın hangi klasör ve sayfada yer aldığı önemli değildir. Sadece uygulama üzerine tıklanarak seçenekler paneli ortaya çıkarılmalıdır.

Ekrana kırmızı renkte “Uygulamayı Kaldır” şeklinde bir seçenek gelecek. Gizlemeyi düşündüğünüz uygulamaya basılı tutup ardından “Uygulamayı Kaldır” seçeneğine basınız.

En sondaysa “Ana Ekran’dan Sil” butonuna tıklamaktır. Bu seçeneği seçtiğinizde uygulama iPhone’unuzda kalır ve dilediğiniz zaman onu tekrar görünür hale getirebilirsiniz. “Uygulamayı Sil” butonuna tıkladığınız takdirdeyse uygulama direkt iPhone’dan silinir.

iPhone’un ana ekranından silinen uygulamayı geri getirmek içinse şu adımları takip edebilirsiniz;

iPhone’da Uygulama Gizleme Yöntemleri

Yukarıda belirttiğimiz noktaların dışında aşağıda sıraladığımız yöntemlerle de iPhone’da uygulamaları gizleyebilirsiniz.

1. Uygulama Arşivi Yöntemi

Uygulama arşivi yöntemiyle aşağıdaki adımları takip ederek kolayca iPhone’da uygulamaları ana sayfadan kaldırabilirsiniz.

2. Sayfa Saklama Yöntemi

Sıraladığımız işlemlerin ardından gizlenen sayfaları görmeyeceksiniz.

3. Arama Sonuçlarında Gizleme

iPhone’lardaki uygulamalar aşağıdaki adımlar sayesinde kolayca arama sonuçlarında gizlenebiliyor.

Mobil

iPhone Vergisiz Fiyatları Ne Kadar? Tam Fiyat Listesi

4. Klasör Yöntemi

Benzer İçerikler

YORUMLAR