iOS Uygulamaları Çöktüğünde Ne Yapmalısınız?

iPhone ve iOS uygulamalarınız çöküyorsa çözüm için yapmanız gerekenleri blog yazımızda anlatıyoruz.

Erkan Calp -

iOS’un kullanıcılarını Android işletim sistemine göre daha az sorunla karşı karşıya getirmesi (hatta bazı kullanıcılar için sorunsuz bir mobil işletim sistemi olması) iPhone’u pahalı olmasına karşın tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden biri yapıyor. Ancak yer yer gerek iPhoneun kendisini etkileyen  sorunlar (çökme, kilitlenme vs)  gerekse de uygulamalarda sorunlar meydana gelebiliyor. Bu noktada yaşadığınız sorun Apple destek forumunda belirtilmemişse, yeni iOS güncellemesi veya geliştiricinin güncelleme yayınlamadıysa bu önerilere göz atmanızda fayda var.

Çoğu kullanıcının kafasında iPhone’un hangi modelini alırsa alsın Android amiral gemisi telefondan daha hızlı olacağı ve Android telefona göre çok daha uzun kullanım süresi sunacağı (Apple’a göre iPhone’un maksimum kullanım süresi 3 yıl)  düşüncesi olduğundan diğer seçeneği çok daha üst model olmasına, daha etkili donanıma sahip olmasına karşın iPhone’u satın almayı tercih ediyor. iOS, stabil olmasıyla öne çıkan bir mobil işletim sistemi olsa da zaman zaman kullanım deneyimini etkileyen sorunlar çıkartabiliyor. Bunlar arasında en önemlisi hızlı, uçuyor – kaçıyor dediğimiz iPhone’un bir iOS güncellemesiyle yavaşlamaya başlaması.

iOS Uygulamaları Çöktüğünde Yapmanız Gerekenler Neler?

iPhone’unuzla önyüklü gelen iOS sürümünü güncellediyseniz ilk satın aldığınız günkü performansı tutturmanız mümkün olmuyor ki, sık sık iPhone değiştiren bir kullanıcı iseniz ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Peki iPhone yavaşladığında ne yapmak gerekiyor? Apple’ın yazılım güncellemesi yayınlamasını beklemek mi gerekiyor? Tabii ki hayır.

iPhone'um Yavaş Çalışıyor

Daha detaylı olarak 16 GB iPhone ile Nasıl Yaşanır ve iPhone Hafıza Dolu Uyarısından Kurtulmak İçin Yapabileceğiniz 5 Hızlı Ayar blog yazılarımıza göz atabilirsiniz. Son olarak Apple’ın eski iPhone’lara da yazılım desteği sunduğunu ve yıllar öncesinin telefonunu kullanmaya devam eden kullanıcılarının birçoğunu sevindirdiği eklemek gerek.

iPhone Çöktüyse

iPhone'daki Uygulamalar Açılmıyor/Uygulamalar Çöktü

Çok nadir de olsa iPhone’unuza sonradan yüklediğiniz uygulamalarda açılmadan kapanma veya kullanırken aniden kapanma diğer deyişle uygulamaların çökmesi sorunuyla karşılaşabiliyorsunuz. iOS’ta Android’in aksine güncelleme daha hızlı yayınlandığından çoğu kez uygulamayı güncellemek dışında bir şey yapmanız gerekmiyor.

Safari Çöküyor

İnternette gezinmek için iOS’un varsayılan web tarayıcısı Safari’yi tercih eden kullanıcılar arasındaysanız tarayıcının zaman zaman sorunlar çıkardığını, hatta Apple’ın sadece tarayıcıdaki sorunu çözmeye yönelik yeni iOS sürümü yayınladığını biliyorsunuzdur. Apple, bu konuda ne kadar çabuk olursa olsun tarayıcının çökmesine sebebiyet vermek isteyen kullanıcılar çıkıyor.

Sosyal Medya

WhatsApp Bildirim Gelmiyor, Çözümü Nedir?

Benzer İçerikler

YORUMLAR