iPhone'da Altyazılı Dizi Nasıl İzlenir?

iPhone'da altyazılı dizi/film nasıl izlenir?

iPhone'da Altyazılı Dizi Nasıl İzlenir?

Hepimizin bildiği gibi Apple, çoğu konuda kullanıcılara kısıtlamalar getiriyor ve elimizdeki cihazları Android işletim sistemini kullanan cihazlar kadar serbest kullanamıyoruz. Ancak iOS'teki stabilitenin en büyük nedeni de bu. O yüzden Apple bundan vazgeçmiyor.Android kullanan arkadaşlarımız internetten dizileri ve altyazılarını kolaylıkla indirip izleyebiliyor. Maalesef iPhone'da bu iş bu kadar kolay değil. Bir video indirme uygulaması yardımıyla diziyi indirsek bile harici .srt uzantılı altyazıyı o dosyaya uygulayamıyoruz. Ama bu demek olmuyor ki iPhone'da altyazılı dizi/film izlemek mümkün değil.

Elbette her zaman lisanslı ve orijial şeylerden yanayız ve emeğe saygı duyuyoruz. Bu yöntemi de iTunes Store'da bulunmayan içerikler için anlatıyorum. Korsana özendirmek için değil. :)

Gelelim nasıl yapacağımıza. Öncelikle bir video oynatıcı uygulama indirmemiz gerekiyor. Ben VLC'nin iOS versiyonundan son derece memnunum ve onu tavsiye ediyorum.

VLC'yi indirdikten sonra iPhone'u bilgisayara kablo ile bağlayıp iTunes'u açmanız gerekecek. iTunes'u açtıktan sonra soldaki menüden "Uygulamalar"ı seçin. Bu sayfada biraz aşağıya indiğinizde dosya paylaşma izni olan uygulamaları göreceksiniz.

VLC'ye tıklayıp sağ alttaki dosya ekle tuşuna bastıktan sonra açılan gözat penceresinde eklemek istediğiniz video dosyasını ve .srt uzantılı altyazı dosyasını seçin. iTunes bu dosyaları iPhone'unuza yükledikten sonra altyazılı bir şekilde dizi ya da filmi izleyebilirsiniz. Altyazıda Türkçe karakter sorunu olursa VLC ayarlarından altyazı kodlamasını ISO-8859-9 olarak değiştirin.

VLC, 3 Yıl Aradan Sonra Tekrar iOS Platformunda

YORUMLAR