İşte Windows 10 Çıktığında Henüz Kullanamayacağımız Yeni Özellikleri

29 Temmuz’da güncellenecek olan Windows 10, aslında teknik önizlemelerden çok da farklı bir sürüm olmayacak.

İşte Windows 10 Çıktığında Henüz Kullanamayacağımız Yeni Özellikleri

Windows 10’un çıkışına yakın pek çok yeni özelliği bu sayfalarda sizlerle paylaştık. Windows 10 yeni özelliklerle geliyor bu doğru ama tamamen doğru değil. Bazı özellikler henüz hazır değil ve 29 Temmuz’dan itibaren yapılacak olan bazı güncellemelerle bu yenilikler yavaş yavaş cihazlarımıza gelecekler. 

Windows 10 her ne kadar yeni bir işletim sistemi de olsa tam kapasiteyle gelmiyor. Tanıtımdan bu yana kullandığımız ve Windows 10 Teknik Önizlemeleriden aşina olduğumuz özelliklerinin yanı sıra bazı ekstraları da var. Ancak bunlar 29 Temmuz’da maalesef hazır olamayacaklar. Microsoft’un güncelleme programları vasıtasıyla  gelecekler.

Microsoft Edge Tarayıcı

Microsoft’un çok övündüğü Edge Tarayıcı birçok açıdan Chrome ve Firefox’tan daha iyi bir tarayıcı olarak tanıtıldı. 15 Temmuzda güncellenen Windows 10 deneme sürümü 10240 ile daha da geliştirilerek sunuldu. Ancak Edge Tarayıcı hala tüm özelliklerini tam olarak kullanabilen bir yapıya sahip değil. 29 Temmuz’da da olamayacak. Henüz tarayıcının içine bir dosya sürükleyemiyor ve bir tarayıcıdan diğerine bir sekme taşıyamıyoruz. Edge Tarayıcı henüz eklenti de desteklemiyor. Oysaki Edge’in bu tür kolaylıkları var. Ancak bunlar 29 Temmuzdan itibaren güncellenecekler. Edge Tarayıcının sağ tıklamayla çalışması gereken pek çok işlevi, henüz eksik ve yer imleri kontrol merkezi tam anlamıyla çalışmıyor.

Çevrimdışı OneDrive

Windows 8.1’den Windows 10’a geçerken çevrim dışı çalışabilen OneDrive özelliğinin henüz işlevsel olmaması biraz hayal kırıklığı yaratacak. Çevrimdışı çalışırken OneDrive’ın bazı dosyalarınızı göremediğini fark edeceksiniz. Bu durum da 29 Temmuz’dan sonra gelecek olan Office 360 Evrensel Uygulamalar güncellemeleriyle giderilecek.

Cortana maalesef henüz Türkçe konuşmayacak

Sadece Türkçe değil, Cortana pek çok ülkede hizmet veremeyecek. 190 ülkede Windows 10 güncellemesi yapacak olan Microsoft, Cortana’nın altyapısını Çin, İngiltere, Fransa, İtalya, ABD, İspanya ve Almanya için optimize edebildi. Geri kalan ülkeler 2015 yılının sonu kadar Cortana hizmetine yavaş yavaş kavuşabilecek.  

Windows 10 Mobile

Evrensel uygulamaların çapraz platformlarda birbirini destekleyebilmesi için Windows 10’un sonbahara kadar çalışması gerekecek. 29 Temmuzda Windows 10 Mobile özellikleri cep telefonları ve tabletleri bütünüyle kontrol altına almamıza henüz izin veremeyecek. Bunun sebebi mobil operatörle Windows 10’un entegre olabilmesinin zaman almasından kaynaklanıyor. Ancak Microsoft bu engeli gerekli güncellemelerle sonbahara kadar giderecek.

Windows 10 ve Xbox

Windows 10 Xbox sürümü sonbaharda gelecek. Xbox’lara henüz kısıtlı oranda müdahale edebileceğiz. Xbox için hazırlanan Windows 10 sürümü PC ve diğer cihazlarla uyum sağlayabilecek kadar geliştirilmedi. Bu sürüm de Eylül ya da Ekim aylarında Xbox cihazlara Microsoft tarafından yüklenecek.

Kısaca 29 Temmuz’da güncellenecek olan Windows 10, aslında teknik önizlemelerden çok da farklı bir sürüm olmayacak. Bundan dolayı Acele Etmeyin, PC'nizi Windows 10'a Hemen Yükseltmeyin haberimizi de okumanızı tavsiye ederiz.

Windows 10'un Son Teknik Önizleme Sürümü 10240 mi Olacak?

Windows 10 Gelmeden Windows 8 Satışlarında Patlama Yaşanıyor

Microsoft Windows 10'u Bu Hafta Tamamlıyor, Artık Geri Sayım Başlıyor

YORUMLAR