İşte Yılın İkinci Yarısında Heyecanla Beklenen 11 Süper Ürün ve Çıkış Tarihleri

2015 yılının geriye kalan 6 ayında piyasaya çıkacak yeni ana akım teknolojilerini derledik.

İşte Yılın İkinci Yarısında Heyecanla Beklenen 11 Süper Ürün ve Çıkış Tarihleri

2015 yılının ilk yarısı çok süratli geçti. Teknolojik açıdan bakacak olursak, bazı beklediğimiz ve istediğimiz ürünlerin fiyatları bizi hayal kırıklığına uğratsa da, bazıları beklentilerimizi karşılayacak makul fiyatlarla geldiler. Ancak 2015 henüz bitmedi.

Yılın geriye kalan 6 ayı, ilk yarısından daha heyecanlı gelişmelere şahit olacağımızı gösteriyor. 2015 yılının ikinci yarısında çıkacak olan ürünlerin çoğu hakkında dedikodular yayılıyor olsa da, dev şirketlerin henüz ağzını bıçak açmıyor. Gelin bakalım yılın ikinci yarısında bizi ne sürprizler bekliyor. 

iOS Cephesi

2015’in ikinci yarısını birkaç kategoriye ayırmakta fayda var. Gelin ilk önce Apple iOS cephesine bakalım. Gelecek olan yeniliklerin neler olduğunu tarihlerine göre sıralayalım.

Apple Eylül ayında mutlaka sürprizler yapacak

Apple’ın yeni iPhone serisi iPhone 6s ve iPhone 7 büyük olasılıkla Eylül ayında tanıtılacaklar. Apple’ın hakkında çok konuşulan bu iki telefonunun özellikleri hakkında sadece dedikodulardan duyduklarımızı biliyoruz. Ancak biliyoruz ki Apple telefonları duyurana kadar ağzından bir şey kaçırmayacak. (iPhone 7'nin 7 Özelliği Hakkında Uzman Görüşleri)

Kasımda yeni bir iPad gelecek

Apple sonbahar-kış sezonuna sadece iPhone’larla girmeyecek. Bize yeni bir iPad sunacak. 12.9 inçlik bu iPad’in şimdiye kadar üretilen en büyük cihaz olma özelliği var. Ancak bunun yanına 9.7 inçlik bir küçük kardeşinin geleceği de konuşuluyor. Bunu Kasım ayında öğreneceğiz. (Yeni iPad Pro Özellikleri İnternete Sızdı, Doğruysa Rakipsiz Olacak)

Sonbaharda Mac ve TV tutkunları bayram edecek

Tanıtımı yapılan El Capitan, sonbaharda Mac cihazlar için hazır olacak. Şu anda hala "Beta" aşamasında olan işletim sistemi geleneksel Apple sürüm güncelleme zamanı olan sonbaharda cihazlara yerleşecek. El Capitan ile birlikte Apple TV’nin de çıkışı yine sonbahar aylarına doğru olacak. El Capitan ile bir bluetooth uzaktan kumandayla bağlantılı olacağı düşünülen Apple TV, ülkemizde ne kadar rağbet görür kestirmek zor, ancak ABD’de heyecanla bekleniyor. (Mac OS X Yosemite'ye Elveda, El Capitan'a Hoşgeldin!)

Kesinlikle dev bir iMac’e hazır olun

4K çözünürlükte bir Apple iMac’in 2015’te çıkacağı dedikoduları hala devam ediyor. Bu cihazın 21.5 inç ile 27 inç olması, hatta ikisinin birden çıkma olasılığı çok yüksek. 4.096 x 2.304 çözünürlükle gelmesi beklenen iMac’ler El Capitan işletim sistemi ile gelecekler ve yine Ekim ayının sonları, Kasım ayının başları gibi beğenimize sunulacaklar. (LG Mühendisi Ağzından 8K Çözünürlükte Bir iMac Geleceğini Kaçırdı)

Android Cephesi

Elbette Apple’ın tüm rakiplerinin yer aldığı Android cephesi çok önemli. Bu cephede de heyecanla beklenen ürünler var. Hatta 2015 yılı Android'e rakip alternatif Android işletim sistemleri taşıyan cihazlara da ev sahipliği yapacak.

Motorola’dan Moto X

Motorola’nın yeni üst düzey telefonu Moto X, ahşap kaplama sırtıyla internet dedikodularına çoktan konu oldu bile. Moto X 2015, şu anda piyasada olan rakipleri Samsung Galaxy S6 ve LG G4’ten hiç de aşağı kalır özelliklere sahip değil. Moto X, 2560 x 1440 çözünürlükle rakipleriyle aynı ekran kalitesine sahip olacağı konuşuluyor. Öte yandan, 18 ve 13 MP’lik iki kamerayla oldukça iddialı görünüyor. Moto X 2015’in batarya ömrünün de rakiplerinin çok önünde olduğu 3.280 mAh bataryası ile belli oluyor. Moto X Android 5.1.1 ile gelecek. Çıkış tarihi ise yaz sonunu bulacak. (Ahşap Olacağı Söylenen Moto X Tanıtıldı)

Nexus çok heyecan yaratıyor

Geçtiğimiz yıllarda Google Nexus telefonlarını hep Kasım aylarına denk gelecek şekilde tanıttı. Bu geleneğinden vazgeçmediyse 2015 Kasım ayında Android M yüklü Nexus 5 2015’i tanıtacak. Google’ın 2 farklı Nexus 5 2015 tanıtacağı artık bir dedikodu değil. Bunlardan biri 5.2 inç, diğeri de 5.7 inçlik ekranlara sahip olacaklar. Nexus 6’nin veliahtı olacak olan Nexus 5 2015, LG tarafından üretilecek. (Nexus 5 (2015) ve Android M Birlikte Çıkacaklar)

Nur topu gibi yeni Android işletim sistemi

Google I/O Konferansının göz bebeği Android M işletim sistemi de sonbaharda hayatımıza giriyor. Yeni Nexus ile bütünleşik olarak gelmesi konuşulan Android M, diğer akıllı cihazlara güncellemeyle gelecek. Ancak bu güncellemeler Nexus piyasaya çıkmadan önce olmayacak. (Android M Duyuruldu: İşte Gelen Yenilikler)

Samsung’dan dev bir Galaxy Note zamanı geldi

Samsung’un yeni Galaxy Note serisi hazırladığını biliyoruz. Bu cihaz hakkında çıkan dedikoduların çoğunu Samsung yalanlamıştı. Ancak dedikoduların çoğu cihazın çıkış tarihi ile ilgili değil özellikleriyle ilgiliydi. 2K ve 4K çözünürlüğe sahip olacağı konuşulan yeni Galaxy Note 5, 16 MP kamera kullanacak. Çıkış tarihi olarak da Eylül ayı oldukça kuvvetli bir ihtimal olarak gösteriliyor. (Samsung Galaxy Note 5'in Yeni Özellikleri Sızdırıldı)

OnePlus sürprizi

Dünyada oldukça popüler olan OnePlus’ın Türkiye’de pek alıcısı yok, ancak e-ticaret sitelerinde 1.450 liraya varan fiyatlarla alıcı bulabiliyor. Android telefonlar arasında üst sınıf telefonlara kafa tutabilen bu cihaz, Ağustos ayında yeni modeliyle karşımızda olacak. OnePlus Android bir telefon olmasına rağmen Cyanogen Mod ya da Oxygen OS kullanıyor. Bu da telefonu hızlı ve kararlı kılıyor. (OnePlus One Yeni Android ROM'u OxygenOS ile Çalışacak)

Samsung’dan bir eğimli ekran daha yolda

Galaxy S6 Edge Plus artık bir dedikodu değil. Samsung bu telefonunu iPhone 7 ile aynı tarihlerde piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Her iki ekran kenarı da kıvrık olan Samsung Galaxy S6 Edge Plus, IFA Teknoloji Fuarında bizlere tanıtılacak. IFA Teknoloji Fuarı 4-9 Eylül tarihlerinde arasında Berlin’de yapılacak. Bu tarihlerde Samsung’un dev S6 Edge Plus modeliyle karşılaşmamız oldukça mümkün görünüyor. (Samsung Dikkatleri Başka Yöne Çekse de Galaxy S6 Edge Plus Yine Sızdırıldı)

Temmuz ayının incisi Windows 10

Aylardır önizleme sürümlerini yakından “izlediğimiz” Windows 10, bu ay 29 Temmuz’da bizlerle buluşacak. Hala güncellemelerin nasıl olacağı konusunda çok da net bilgiler olmayan bu işletim sistemi, bir daha yeni bir Windows kodu almayacak. Yani Windows 10 artık son Windows sürümü olacak. Bundan sonra geliştirilecek her yenilik bu sürüm üzerinde hayata geçecek ve Windows 10 çoklu platformların işletim sistemi olacak.  (Windows 10'un Dağıtım Planı Açıklandı, İşte Detaylar)

Yoğun ve zorlu bir ikinci devre bizi bekliyor. 

Son Bir Yılda Türkiye'nin Gönlünde Taht Kuran 7 Akıllı Cihaz

Paramız Olsa Bile Henüz Satın Alamayacağımız 4 Muhteşem Teknoloji

Paramız Olsa Bile Henüz Satın Alamayacağımız Teknolojiler - Haziran 2015

YORUMLAR