İzmir İlçe Belediyelerinin iOS Uygulamaları

Teknolojinin durmaksızın ilerlediği, her gün yeni bir gelişmeyle karşılaştığımız bir çağda yaşıyoruz. Alışverişimizi internetten yapıyor, bankacılık işlemlerimizi bilgisayarlardan gerçekleştiriyor, sevdiklerimizle internetten görüşüyor, oyunları akıllı ci

İzmir İlçe Belediyelerinin iOS Uygulamaları

Teknolojinin durmaksızın ilerlediği, her gün yeni bir gelişmeyle karşılaştığımız bir çağda yaşıyoruz. Alışverişimizi internetten yapıyor, bankacılık işlemlerimizi bilgisayarlardan gerçekleştiriyor, sevdiklerimizle internetten görüşüyor, oyunları akıllı cihazlarımızdan oynuyoruz. Kısacası aklınıza gelebilecek herşeyi artık teknolojinin getirdikleri sayesinde yapabiliyoruz.

Belediyeler de zamanla bunun farkına varmış ve birer birer resmi mobil uygulamalarını piyasaya sürmeye başlamışlardır. Önce İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirler ardından da ilçeleri olmak üzere bütün belediyeler kendi resmi uygulamalarını insanların kullanımına sundular. Sadece bu iller değil tabi ki, diğer bir çok il de kendi uygulamasını yaptı.

Biz de bugün sizlere İzmir'in ilçelerinin iOS cihazlar için geliştirmiş olduğu resmi mobil uygulamalarını derledik. Ege'nin İncisi İzmir, çok güzel bir şehir. Fakat bazen aradığımız bilgiye ulaşmak ya da belediye işlemlerini gerçekleştirmek çok zor olabiliyor. Artık yazın sıcağında kışın soğuğunda evinizden çıkıp uzun kuyruklar beklemenize gerek yok. Bu uygulamalar sayesinde her işinizi bir iki dokunuşla halledebilirsiniz.

Balçova Belediyesi

Balçova Belediyesi, İzmir'in kalabalık ilçelerinden bir tanesi. Şık tasarımı ve kullanıcı dostu ekranıyla kolaylıkla aradığınız herşeyi bulabileceğiniz bu uygulama aynı zamanda çok da kapsamlı.

Ana ekranda Başkan, Duyurular, Haberler, E-belediye, İstek-Şikayet, Projeler, Nöbetçi Eczane, Semt Evleri olmak üzere sekmeler bulunuyor.

E-belediye işlemlerinizden borç sorgulama,  çevre temizlik tarifeleri, bina aşınma oranları, arsa rayiç değerleri bilgisini edinme gibi işlemlerini de gerçekleştirebilirsiniz.

Bayraklı Belediyesi

İzmir'in bir başka ilçesi olan Bayraklı da mobil uygulamasını piyasaya süren belediyeler kervanına katılmış. Vatandaşların her işini çok daha kolay ve hızlı gerçekleştirmesi amacıyla yapılan bu uygulama ile bilgisayar başına geçmek zorunda bile kalmayacaksınız.

Bu uygulama sayesinde belediyeyle ilgili  haberlere, etkinliklere, duyurulara anında ulaşabilirsiniz. Ayrıca bazı e-belediye işlemlerinizi de kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Bu işlemlerden bazılarını vergi borcu ödeme, dilekçe takibi, istek ve şikayet iletme, kira sözleşmesinin detaylarını görüntüleme olarak sayabiliriz.

Bornova Belediyesi

Bornova Belediyesi tarafından yaptırılan resmi mobil belediye uygulaması hayatınızı çok kolaylaştıracak. Kendine özgü tasarımıyla dikkat çeken uygulama kapsamlı bilgi alma ve işlem yapma seçenekleri sunuyor.

E-belediye özelliği ile e-belediye işlemlerinizi tek bir dokunuşla halledebilecek, istek ve şikayetlerinizi fotoğraf ekleyerek belediyeye anında iletebileceksiniz.

Ayrıca belediyenin haberleri, duyuruları, projeleri ve etkinlikleri anında cebinizde olacak.

Buca Belediyesi

Buca Belediyesi de kendi resmi uygulamasını geliştiren belediyelerden. Hoş arayüzüyle dikkat çeken uygulamada aradığınız herşeyi çabucak ve kolay bir şekilde bulabileceksiniz.

Uygulamayı indirdiğinizde ana ekranında Başkan, Basın Odası, Etkinlikler, E-belediye, Kent Rehberi ve Çağrı Merkezi olmak üzere altı adet sekme göreceksiniz.

Bu sekmelerden istediğinize tıklayabilir, her türlü detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Ayrıca e-belediye özelliği ile akıllı telefonlarınızla belediyeyle ilgili işlemlerinizi bir kaç dokunuşla kolayca halledebilirsiniz.

Çiğli Belediyesi

Çiğli Belediyesi'nin resmi uygulaması belki de aralarında en güzel tasarıma sahip uygulama. Sizi çok hoş fotoğraflarla karşılayan uygulama, kolayca kullanabileceğiniz bir de arayüz sunuyor.

Ana ekrandaki menüde Başkan, Çiğli Belediyesi, Haberler, Projeler, Online İşlemler, Kent Rehberi, Çiğli Dergi, Anketler ve İstek&Şikayet sekmeleri bulunuyor. Bu sekmelerden istediğinize tıklayıp her türlü bilgiye erişebiliyorsunuz.

Online işlemlerden belediyecilik işlemlerinizi gerçekleştirebiliyor, anketlerden belediyenin düzenlediği anketlere cevap verebiliyor, istek ve şikayetlerinizi belediyeye bildirebiliyorsunuz.

Karabağlar Belediyesi

Karabağlar'da yaşayan vatandaşlara daha iyi ve hızlı hizmet sunmak adına geliştirilen mobil uygulama modern ve şık bir arayüzle dikkat çekiyor. Her işinizi kolayca halledebileceğiniz bir uygulama olan Karabağlar Belediyesi ile hayatınız kolaylaşacak.

Bu uygulama ile belediye başkanı ile ilgili bilgi edinme, e-belediye işlemlerinizi gerçekleştirme, rehberden önemli noktaların bilgilerine ulaşma, etkinliklerle ilgili bilgi edinme, turuncu masaya istek ve şikayetlerinizi bildirme gibi işlemler yapabilirsiniz.

Ayrıca projeler, haberler ve duyurular hakkında bilgi alma ve fotoğraf ve video galerisine gözatma şansına da sahipsiniz.

Karşıyaka Belediyesi

İzmir'in en güzel ve en yaşanılır ilçelerinden olan Karşıyaka da kendi resmi mobil uygulamasını çıkaranlardan. Hoş tasarımlı ve bütün işlerinizi kolayca halledebileceğiniz bir uygulama.

Uygulamayı açtığınıza karşınıza bir menü çıkıyor. Bu menüde  başkan, haberler, hizmetler, etkinlik takvimi, duyurular, e-rehber, e-belediye, istek/şikayet  sekmeleri bulunuyor. İstediğinizi seçip işinizi halledebilirsiniz.

Siz de Karşıyaka'da yaşıyorsanız ve modern belediyecilik hizmetlerinden faydalanmak istiyorsanız, bu uygulamayı indirip denemenizi tavsiye ederim.

Konak Belediyesi

Son olarak gelelim Konak Belediyesi'ne. Konak, İzmir'in merkezi diyebileceğimiz ilçelerinden biri. Bu yüzden de mobil uygulamaya ihtiyaç duyan bir ilçe. Belediye de böyle düşünmüş olmalı ki resmi uygulamasını piyasaya sürmüş.

Uygulama hoş ve modern bir arayüze sahip. İlk indirdiğinizde nasıl kullanacağınızı anlatan kısa bir turla karşılaşıyorsunuz. Ardından kullanmaya başladığınızda ana ekranda çeşitli menüler çıkıyor. Bunlara sağa sola kaydırarak ulaşabiliyorsunuz.

Eğer siz de Konak'ta yaşıyorsanız, ya da ziyaret etmeyi düşünüyorsanız bu faydalı uygulama ile hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz.

YORUMLAR