Korsan Dizi İzlemenin Doğurduğu Tehlikeler

Korsan dizi izlemek isteyenler genellikle Torrent sitelerini kullanmaktadır. Bu yazıda, korsan dizi izlemenin doğurduğu tehlikeleri ve indirilen dizinin tehlikeli olup olmadığını anlamanın yollarını öğreneceksiniz.

Dizilerin telif hakkını alan şirketler, dizilerin internet üzerinden yayımlanmasını engelliyor. Bu nedenden ötürü, birkaç istisna internet sitesi haricinde dizi paylaşımlarında bulunan internet siteleri, bu dizilere ne yazık ki yer veremiyor. Telif hakkı alınan bir dizi olarak günümüzün en popüler dizilerinden biri olan Game of Thrones’u örnek verebiliriz.

Dizinin hayranı olan insanlar, Game of Thrones’un yeni veya eski bölümlerini seyretmek için yasal olmayan yollara başvuruyor. Torrent siteleri, illegal dosyaların paylaşımı için en çok tercih edilen sitelerdir. Korsan dizi izlemek isteyenler genellikle Torrent sitelerini kullanmaktadır. Bu noktada, dizilerin gücünün farkına varan bilgisayar korsanları ise hiç düşünmeden harekete geçmektedir. Bu yazıda, korsan dizi izlemenin doğurduğu tehlikeleri ve indirilen dizinin tehlikeli olup olmadığını anlamanın yollarını öğreneceksiniz.

Diziler Kullanıcılara Ne Gibi Olumsuz Sonuçlar Verebilir?

Kötü amaçlı yazılımların yerleştirildiği dizilerde genellikle bölümün tamamına yer verilmez, dizinin eski bir bölümünü yahut birkaç sahnesinden oluşan sürümü kullanılır. Bu, bilgisayar korsanlarının kullanıcıları yemlemeleri için en çok kullanılan ve çoğunlukla işe yarayan yöntemlerden biridir.

Sadece diziyi izlemek isteyen kişiler, bilgisayarlarına kötü amaçlı yazılımları yükleyebilirler. Dolayısıyla, korsan dizi izlemek isteyen kişiler, Torrent ve benzeri sitelere daha sakıncalı bir göz ile bakmalı, indirdikleri dosyaları çeşitli virüs tarama yazılımları ile taramalıdır. Ek olarak virüs tarama yazılımlarını geçebilen kötü amaçlı yazılımların olduğunu da unutmamak gerekir.

İndirilen Dizinin Virüslü Olduğunu Öğrenmenin Yöntemleri

Dizi diye paylaşılan bu kötü amaçlı yazılım eğer sanıldığı kadar güçlü bir yazılım değilse onu fark etmek daha kolay olacaktır. İndirdiğiniz dizinin virüslü olup olmadığını öğrenmenin yollarından bazılarını aşağıdaki maddelerden öğrenebilirsiniz.

Dosya Boyutları

Yüksek kaliteli ve yaklaşık bir saat sürede olan hiçbir dizinin boyutu 1 GB’dan aşağı olamaz. 50-250-500 MB dosyalar, içinde dizinin olmadığını, daha da tehlikeli bir şeyin, kötü amaçlı bir yazılımın olduğunun uyarısıdır.

Virüs Tarama Yazılımları

İyi bir virüs tarama yazılımı, pek profesyonel hazırlanmayan virüsleri temizlemek için işe yarayacaktır; fakat en iyi bilinen virüs tarama yazılımının bile profesyonelce hazırlanan bir kötü amaçlı yazılımı tespit edemeyeceğini bilmelisiniz. Bu nedenden dolayı tamamen virüs tarama yazılımlarına güvenmemeli, tedbiri elden bırakmamalısınız.

Dosyaların Uzantıları

İndirdiğiniz dizinin virüs olup olmadığını anlamanın en iyi yolu, dosyanın uzantısına bakmaktır. Dosyanın uzantısının .exe ve benzeri uzantıları içermediğinden emin olmalısınız.

Hackerlar, Game Of Thrones’un 7. Sezonunu Sızdırdı!
GÜVENLİK

Hackerlar, Game Of Thrones’un 7. Sezonunu Sızdırdı!

{mediaId=454084} Öncelikle şunu söyleyelim, Game of Thrones tutkunları bu haberimizi spoiler yemeden rahat rahat okuyabilirler. Sızdırılan senaryonun içeriği ile ilgili en ufak detayı dahi paylaşmamaya özen gösterdik.

 
HBO, Game of Thrones Korsanlarının Peşine Düştü
İNTERNET

HBO, Game of Thrones Korsanlarının Peşine Düştü

Geçtiğimiz Pazar günü Game of Thrones dizisinin 7. sezonunun ilk bölümünü yayınlayan HBO bu bölüm ile dizinin en yüksek canlı yayın izleyici sayısını elde etmişti.

 
İnternetten Korsan Dizi ve Film İzliyorsanız Başınız Belada Olabilir!
İNTERNET

İnternetten Korsan Dizi ve Film İzliyorsanız Başınız Belada Olabilir!

İnternetten dizi ve film izleme devri tamamen sona eriyor. Kültür Bakanlığı tarafından üzerinde çalışılan yasa taslağı, korsan film yayını yapan siteleri tamamen erişime kapatacak bir merkez kurulmasını, bu yolla korsana geçit verilmemesini öngörüyor.

YORUMLAR