LG G4'ün Samsung Galaxy S6'dan Daha İyi Olmasının 7 Önemli Sebebi

LG G4 ve Samsung Galaxy S6 serisi arasında seçim yapmayı kolaylaştıracak 7 önemli fark.

LG G4'ün Samsung Galaxy S6'dan Daha İyi Olmasının 7 Önemli Sebebi

Bir tartışmadır gidiyor. Herkes sevdiği markaya toz kondurmuyor. Bu çok doğal. Bir cihazı bir kere severseniz, yeni bir cihaza geçmemek için bütün sebepleri sıralayarak bunların arkasına sığınabilirsiniz. Bunu her cihaz veya eşya için yaparız. Doğamızda var. En iyisi hep sahip olduğumuzdur. Mobil cihazlarda da durum farklı değil. Samsung Galaxy S6 ve LG G4 severler bu konuda uzun süre tartışabilecek gibi görünüyor.

LG G4 ve Samsung Galaxy S6 serisi arasında başlayan rekabet büyümeden her iki telefon arasındaki 7 önemli farka dikkat çekmek istiyorum. Bu farklardan dolayı LG G4 günlük ve profesyonel yaşamda Samsung Galaxy S6’dan daha üstün özelliklere sahip görünüyor.

1-Daha büyük ekran ve görüntü seçeneği

Samsung Galaxy S6 serisi 5.1 inçlik bir ekran boyutuna sahipken, LG G4 5.5’lik boyutlarıyla daha geniş ve kullanışlı bir alan sunuyor. Bu da özellikle profesyonel kullanımlarda telefonu daha çekici kılıyor. Özellikle iş adamlarının bu boyutta bir ekranla yapamayacağı nerdeyse yok gibi. LG G4 ve Samsung S6 arasındaki ekran kullanım kolaylığı LG lehine yüzde 70’lere varan bir avantaj sunuyor.

2-Değiştirilebilen arka kapaklar ve deri sırt tasarımı

Cihazların genel görüntüleri bazen çok önemli olabiliyor. Bunu değiştirebileceğinizi bilmek de önemli bir etken. Kapağından, renginden sıkılmanız olası. Bunları değiştirebiliyor olmak hem özgürlük, hem de aşınan kapaklardan kolayca kurtulabilmek anlamına geliyor. Arka kapakları plastik ve deri kaplama olmak üzere farklı renk ve materyal seçenekleriyle değiştirebilmek de LG G4’ün avantajları arasında yer alıyor.

3-microSD seçeneği

Özellikle profesyonel yaşamda aldığınız iletiler, büyük boyutlarda dokümanlara sahip olabiliyor. Bunun için telefonun sabit depolama belleği çoğu zaman yeterli olmayabiliyor. Bu noktada LG G4 kullanıcısına genişleme olanağı sunuyor. Bunun önemli olmadığını savunmanın yersiz olduğunu düşünüyorum. Özel verilerin telefondan ayrı bir bellekte yer alıyor olması güvenli bir seçenek olarak da değerlendirilmeli. 

4-Değiştirilebilir batarya seçeneği

Bir cihazı servise götürerek batarya değiştirmekle arka kapağını kolayca açarak değiştirmek arasındaki avantajın farkı tartışılmaz. Bataryanın hasar görmesi ya da çaptan düşmesi durumunda yapacağınız şey “bir de servis parası vereceğim” diye düşünmek olmamalı. Kolaylıkla bu parçayı değiştirebiliyor olmak, hem kullanıcının zaman kazanmasına hem de ekstra masraflara girmemesi anlamına geliyor. Üstelik yanınıza bir yedek batarya alarak anlamsız panikler yaşamıyor, gerektiğinde hemen bu yedeği devreye alabiliyorsunuz. 

5-Dayanıklı pil ömrü

LG G4 bataryası kesinlikle Samsung Galaxy S6 bataryasından daha uzun ömürlü. Bir iPhone 6 Plus ya da Blackberry Passport kadar olmasa da, kendi platformundaki akıllı cihazlardan çok daha üstün bir performansa sahip olduğu kesin. 

6-Kamera özellikleri

Samsung Galaxy S6 kamerası oldukça iyi bu şüphesiz. Ancak LG G4 daha fazla ışık alan bir apertüre sahip ve IOS ayarları çok daha gelişmiş. Ufuk çizgisi stabilizasyonunu sağlayan OIS 2.0 yazılımını barındırıyor, RAW formatında resimler çekebiliyor. Hareket eden objeleri de sıkıntısız bir şekilde netleştirerek mükemmel bir performans gösteriyor.

7-Performans ve işletim sistemi

Samsung’un Exynos işlemcisini bir kenara bırakırsak Samsung S6 serisinde bir donma, takılma yaşanmıyor. LG G4 Snapdragon 808 kullanmasına rağmen aynı performansı gösterebiliyor. LG G4’de Android 5.1 Lollipop işletim sistemine sahip ancak bu durum onu hiç zorlamıyor. Sıkıntı yaşamadan uygulamadan, uygulamaya geçilebiliyor.

Son derece ayakları yere basan bu farklardan dolayı bir LG G4 sahibi olmak bir Samsung Galaxy S6 sahibi olmaktan daha mantıklı gibi geliyor bana.

LG G4'ten Rakiplerini Kıskandıracak Özellik

LG G4 ve LG G3 Karşılaştırması

LG G4’ün İlk Bakışta Dikkati Çeken 5 Özelliği

YORUMLAR