Lucid Fiyat Listesi - 2024

Elektrikli otomobil sektöründe Tesla'ya rakip gösterilen isimlerden birisi Lucid. İşte, bu markanın elektrikli araç modelleri ve fiyatları!

İmge Kaplan -

Lucid otomobiller fiyat etiketleriyle dikkat çekiyor. ABD menşeili otomotiv firması Lucid Motors 2007 yılından beri bu sektörde hizmet veriyor. Elektrikli otomobil üretimine odaklanan firmanın ilk başlardaki kurulum amacı diğer firmalara batarya ve güç aktarım organı üretmekti.

Yıllarca bu alanda hizmet verdikten sonra yeni bir karar alarak elektrikli araç üretimine geçen Lucid’in ilk tanıttığı model Lucid Air. Ardından bu seride farklı otomobil seçenekleri de piyasaya sürüldü. Bu yazımızda firmanın otomobil modellerini ve fiyatlarını listeliyoruz.

Otomobil

Türkiye'de Satılan En Ucuz Elektrikli Araba Modelleri - 2024

Lucid Elektrikli Otomobil Modelleri ve Özellikleri

Lucid otomobil üreticisinin fabrikalarından en büyüğü Arizona’da yer alıyor. İlk otomobilini bu fabrikada üreten firma, çeşitli coğrafyalardaki yatırımcılarla anlaşma yapıyor.

Bu anlaşmalar sayesinde bazı birleşmeler gerçekleşiyor. 2021’de Churcill Capital Corp firmasıyla anlaşma imzalayarak birleşen Lucid’in bu anlaşmanın bir sonucu olarak 2025 sonuna kadar çok sayıda farklı modeli piyasaya sunacağı belirtiliyor. 

Air isimli ilk modele gelecek olursak, bu araç 2021 yılının Ekim ayında üretildi. Sonrasında geliştirilen alternatifler ile mevcut araç listesi şu şekilde:

Bu araçların sahip olduğu başlıca özelliklere gelin birlikte bakalım.

1. Lucid Air Pure AWD Özellikleri

2. Lucid Air Touring Özellikleri

3. Lucid Air Grand Touring Özellikleri

4. Lucid Air Sapphire Özellikleri

Bu listede yer alan modellere ek olarak Lucid Air Dream Edition serisi de markanın dikkat çeken modelleri arasında yer alıyor. Tesla’ya rakip gösterilen araçları ile öne çıkan Lucid’in bu serisi Tesla Model S Long Range ile kıyaslanıyor. Menzil rekoru kıran aracın 836 km’ye ulaştığı belirtiliyor. Bu değer 19 inçlik jantlarla elde edilmiş. 21 inçlik jantlarla ise menzil 774 km olarak karşımıza çıkıyor. 

Lucid Elektrikli Otomobil Fiyatları

Otomobil

Yerli Elektrikli Otomobil: VERY Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Bu rehberde Lucid otomobiller ne kadar fiyata satılıyor sorusu dahil olmak üzere merak edilen bazı soruları cevapladık. Söz konusu araba modelleri ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Benzer İçerikler

YORUMLAR