Lumia Yazılım Kurtarma Aracı Nasıl Kullanılır?

Windows Phone işletim sistemi kurulu olan Lumia cihazları kullanıyorsanız Lumia Yazılım Kurtarma Aracı en kritik zamanlarınızda size yardımcı olabilecek bir yazılım olarak öne çıkıyor. Telefonunuz onarılamayacak hatalar veriyorsa, cihazın performansında g

Lumia Yazılım Kurtarma Aracı Nasıl Kullanılır?

Windows Phone işletim sistemi kurulu olan Lumia cihazları kullanıyorsanız Lumia Yazılım Kurtarma Aracı en kritik zamanlarınızda size yardımcı olabilecek bir yazılım olarak öne çıkıyor. Telefonunuz onarılamayacak hatalar veriyorsa, cihazın performansında gözle görülür bir fark varsa veya açılış ekranından sonrasını göremiyorsanız Lumia Yazılım Kurtarma Aracı ile telefonunuzdaki tüm verileri sıfırlayıp satın aldığınız gündeki gibi tertemiz bir işletim sistemine sahip oluyorsunuz.

Cihazınızda Lumia Yazılım Kurtarma Aracını kullanacaksanız size ait özel verilerin tamamen ortadan kaybolacağını belirtmemizde fayda var. Bu durumda elinizden geliyorsa yedekleme işlemini başlatmanızda fayda var. Yedekeleme ve Geri Yükleme işlemini nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız burayı tıklayarak size hazırlamış olduğumuz bir diğer blogu da okumanızı tavsiye ediyoruz. Buradaki yazının devamında size adım adım Lumia Yazılım Kurtarma Aracı kullanımını göstereceğiz. Bu arada masaüstü bilgisyarınızda kurulumunu gerçekleştirmediyseniz aşağıda yer alan butonu tıklayarak Lumia Yazılım Kurtarma Aracı'nı indirebilirsiniz.

Yazılım Kurtarma işlemine başlamadan ihtiyacınız olanları maddeler halinde belirtelim:

  • Windows 7 ve üzeri bir işletim sistemi kullanan bilgisayar
  • USB aktarma kablosu
  • internet bağlantısı

İşlemi sizinle birlikte gerçekleştirirken kullanmış olduğumuz cihaz Nokia Lumia 720. Lumia Yazılım Kurtarma Aracı'nı masaüstündeki kısayol butonundan açtıktan sonra karşınıza bir açılış ekranı çıkacak.

USB aktarma kablosu aracılığıyla mobil cihazınızı ve bilgisayarınızı bağlamanız isteniyor. İşlemin sağlıklı gerçekleşmesi durumunda karşınıza aşağıdaki gibi bir görsel çıkacak.

Bilgisayarınıza kurmuş olduğunuz araç, telefonunuzu tanımladıktan sonra kullanmış olduğunuz mobil cihazın modeli belirecektir. İşlemin bu kısmına ulaşmayı başaramadıysanız, Lumia cihazı kullandığınıza emin olun ve USB kablonuzu değiştirmeyi deneyin. Devamında görünen ekrana ulaşmayı başardıysanız size sol tarafta cihazınızın modeli ve özellikleri görünecektir. Sağ tarafta da cihazınıza uygun görülen işletim sistemi dokunulmamış haliyle telefonunuza aktarılacak. Buradaki uyarı yazısında 15 dakikalık bir bekleme sürecinizin olabileceği anlatılırken internet hızınıza göre bu durumun değişebileceğini belirtmekte de fayda var.

Yükleme işlemine başlamadan son bir uyarı yazısıyla size cihazınızdaki tüm bilgilerin silineceği anlatılıyor ve yedekleme yapılmamış olması durumunda bunlara tekrar kavuşamayacağınız belirtiliyor. Eğer bu konuda soru işaretleriniz varsa yazının başında size önerdiğim blog yazısına bakmanızı öneriyorum. İşleme devam etmek için ise yazının altındaki kutucuğu tıklayıp Devam butonuna basmanız gerekiyor.

Cihazınızın USB bağlantısının ve internet bağlantınızın kesilmemesine özen göstermeniz gerekiyor, çünkü sıradaki işlem internet üzerinden indirilen işletim sisteminin telefonunuza kurulumunu kapsıyor. Bu işlem tamamlandığında aşağıda yer alan görüntüye erişeceksiniz.

Kablo bağlantısını kesmemeniz gereken bu işlemde bilgisayar üzerinden kurulum gerçekleşiyor. PIN kodu talebi olan Lumia Yazılım Kurtarma Aracı, SIM kartı olmayan bir cihazda herhangi bir talepte bulunmayacaktır. İşlem bittiğinde ise aşağıda yer alan görüntüye ulaşacaksınız.

Bu noktadan sonra yapmanız gereken ayarlamalar mobil cihazınız üzerinden olacaktır. İlk açılışta olduğu gibi, size kullandığınız dili soran cihaz, başlangıç işlemlerini tamamladığınızda standart uygulamalar yükleyecektir. Bunun sonrasında tertemiz bir cihaza kavuşmuş olacaksınız.

İşletim sisteminden kalan eski hataların tamamen ortadan kaybolmasıyla cihazınızı sorunsuzca kullanabileceksiniz. Telefonu tamamen formatlamak, cihazı başka bir insana verirken veya satarken uygulayabileceğiniz güvenli bir işlem. Bu sayede sizden sonra cihazı kullanacak olan insanlarla kişisel verilerinizi de paylaşmak zorunda kalmayacaksınız.

YORUMLAR