M3 MacBook Pro Özellikleri ve Fiyatı

M3 çip serisi ile yeni çıkan MacBook Pro modelleri tanıtıldı. İşte, en yeni ve hızlı işlemcileri ile Apple'ın son model dizüstü bilgisayarları ve özellikleri!

İmge Kaplan -

Yeni MacBook Pro’ya ilişkin en heyecanla beklenen özelliklerden birisi M3 çipi olarak karşımıza çıkıyor. M1 ve M2’nin ardından MacBook’larda kullanıcı deneyimini zirveye taşıyacak olan yeni M3 çipler birçok gelişmiş özellik sunuyor. 

Apple’ın geçtiğimiz günlerde başlattığı Scary Fast etkinliğinde tanıtılan M3 işlemcisi 14 ve 16 inçlik dizüstü bilgisayarlarda kullanılıyor olacak. Yeni işlemcilerin sağladığı avantajlar, söz konusu cihazların özellikleri, fiyatları ve çıkış tarihlerini size aktarıyoruz.

teknoloji

M3 MacBook Pro ile M2 MacBook Pro Pil Ömrü Arasında Ne Farklar Var?

M3 Çip Serisi Özellikleri

Düzenlenen etkinlikte üç farklı çipin tanıtıldığını belirtmek gerekiyor. Seri olarak geliştirilen M3’de, M3, M3 Pro ve M3 Max adında üç farklı çip mevcut.

Yeni nesil GPU’dan beslenen bu çiplerde Dynamic Caching teknolojisi kullanılıyor. Bu da kullanım esnasında hız kazandıran önemli bir özellik olarak değerlendiriliyor.

Güç ve verim odaklı olarak geliştirilen 3 nanometre mimarili bu işlemcilerde GPU bellek kullanımının gerçek zamanlı ve M1 ile kıyaslandığında %65 oranında daha hızlı olması dikkat çeken özellikler arasında yer alıyor.

M3 Serisinde yer alan çiplere kısaca baktığımızda:

Serinin standart modeli olan M3, yeni çıkan 14 inçlik MacBook Pro’da ve 24 inç’lik iMac’te kullanılıyor olacak. Piyasaya sürülmesi beklenen diğer laptop modellerinde ise M3 Pro ve M3 Pro Max yer alacak.

M3 MacBook Pro Özellikleri

M3 destekli cihazlar ekran büyüklüğüne ve işlemci türüne göre birbirinden ayrılıyor. 14 inçlik Pro modelde M3 işletim sistemi yer alıyor. İsteğe bağlı olarak yapılandırma yapılabiliyor. Cihazın diğer özellikleri ise şu şekilde sıralanıyor:

Mobil

Apple iPhone 15 Özellikleri ve Fiyatları

16 inçlik modellere baktığımızda ise hem M3 Pro hem de M3 Max ile desteklenen alternatifler mevcut. Cihazlarda öne çıkan bazı özellikler ise şu şekilde:

teknoloji

MacBook Pro Isınma Sorunu ve Çözümü

M3 MacBook Pro Fiyatı 

14 inçlik model için belirtilen satış fiyatı 1.599 dolar olarak paylaşıldı. Şimdiye kadar 14 inç boyutundaki modeller arasında bu rakamın en düşük fiyat olduğunu söyleyebiliriz.

M2 Pro işlemcili modelin satış fiyatı 1.999 dolardı. M3 Pro’da da bu fiyatın uygulanması bekleniyor. M3 Pro Max işlemcili cihazlarda ise maliyet artacak. 

M3 Pro’nun desteklediği 16 inçlik model için ise 2.499 dolarlık bir satış fiyatı iletildi. Bu fiyatın da ürünün selefi olan M2 Pro işlemcili modelin çıkış fiyatı ile aynı olduğunu görüyoruz. Apple'ın kendi sitesindeki güncel fiyatlara baktığımızda ise şöyle bir sıralama yapabiliriz:

14 inç ekran – M3 işlemcili

14 inç ekran – M3 işlemcili

14 inç ekran – M3 Pro işlemcili

14 inç ekran – M3 Pro işlemcili

İnternet

MacBook Klasörler Nasıl Şifrelenir?

14 inç ekran – M3 Max işlemcili

16 inç ekran – M3 Pro işlemcili

16 inç ekran – M3 Pro işlemcili

teknoloji

MacBook Klavye Kısayolları Nelerdir?

16 inç ekran – M3 Max işlemcili

16 inç ekran – M3 Max işlemcili

Mobil

iOS 17 Özellikleri Neler? Hangi Telefonlarda Var?

Benzer İçerikler

YORUMLAR