Mac Bilgisayarlara Windows Nasıl Yüklenir?

Mac bilgisayarlarda Windows'u ve macOS'i aynı anda kullanmak isteyenler için Boot Camp'in nasıl yapılacağını blogumuzda anlattık.

Oğuzhan Kuyucu -

Mac bilgisayarların tercih edilmesindeki en büyük neden, kullanım kolaylığı ve uzun ömürlü olmaları olmuştur. Ancak Mac kullanıcıları bazı durumlarda Windows’a ihtiyaç duyabiliyorlar. Apple bu konuda da kullanıcılarını düşünmüş ve bunun için bir yardımcıyı işletim sistemine entegre etmiş. Bu yardımcı sayesinde kolayca Boot Camp yaparak Mac’inizde hem macOS hem de Windows kullanabilirsiniz.

Mac Bilgisayarlara Windows Nasıl Yüklenir?

Mac Cihaza Windows Yükleme

Mac bilgisayarlara Windows kurmak için sıklıkla kullanlan Boot Camp, çoğu işleminizi kolay hale getirecektir. Bu aşamada bir Windows ürün koduna sahip olmanız gerekir.

Windows işletim sistemini kurduktan sonra MacOS ve Windows arasında geçiş yapmak için "güç tuşu + alt" tuşlarına aynı anda basabilirsiniz. Bilgisayarınız tekrar açıldığında MacOS işletim sistemiyle işlemlerinizi sürdürebilirsiniz.

Mac cihazlara Windows kurulumu gerçekleştirdikten sonra yeni işletim sistemi kayda değer ölçüde depolama işgal edecektir. Bu noktada yeterli depolama alanına sahip olduğunuzdan emin olun.

Mac cihazınıza Windws kurmak için aşağıdaki adımları sırasıyla takip edebilirsiniz.

 Mac Cihazdan Windows Kaldırma

Mac bilgisayardan Windows'u kaldırmak için uygulayabileceğiniz basit bir yöntem bulunuyor. Bu noktada kullanıcılarına kolaylık sağlayan Apple, birkaç adımla ve Boot Camp yardımıyla işlemleri tamamlamanızı sağlıyor.

Mac cihazınızdan Windows'u kaldırmak için aşağıdaki adımları sırasıyla izleyebilirsiniz.

nasıl yapılır

Mac Masaüstü Klasör Simgesi Nasıl Değiştirilir?

Benzer İçerikler

YORUMLAR