Microsoft Edge Tarayıcısında Varsayılan İndirme Klasörü Nasıl Değiştirilir?

Microsoft Edge tarayıcısında varsayılan indirme klasörünün konumunu nasıl değiştirebileceğinizi anlatıyoruz.

Microsoft Edge Tarayıcısında Varsayılan İndirme Klasörü Nasıl Değiştirilir?

Windows 10 ile birlikte hayatımıza giren internet tarayıcısı Microsoft Edge, performansı ve modern arayüzüyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Hala geliştirilmekte olan Edge’nin bazı eksiklikleri de gözden kaçmıyor. Varsayılan indirme konumunu değiştiremediğimiz Edge’de farklı bir yöntem kullanarak bu sorunu çözüyoruz.

Microsoft Edge’i aktif olarak kullanıyorsanız, indirme klasörünün konumunu değiştirilmediğini fark etmişsinizdir. İlerleyen günlerde gelecek olan güncellemeler ile bu eksikliğin de giderileceğini düşündüğüm tarayıcıda, şimdilik alternatif bir çözüm ürettik. İsterseniz çözümü hemen paylaşalım.

Microsoft Edge’i kapattıktan sonra, Başlat’a “regedit” yazıyoruz ve Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni açıyoruz.

Sol taraftaki menüden şu anahtara gidiyoruz:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AppContainer\Storage\microsoft.microsoftedge_8wekyb3d8bbwe\MicrosoftEdge\Main

Sağ tarafta boş bir alana sağ tıklıyoruz ve Yeni > Dize Değeri adımlarını izliyoruz. Değer adı bölümüne Default Download Directory yazıyoruz ve sağ tıklayarak Değiştir butonuna basıyoruz. Buradaki Değer verisi bölümüne dosyalarınızın nereye indirilmesini istiyorsanız o konumu yazabilirsiniz.

İşlemler bu kadar. Ayarları doğru yapıp yapmadığınızı test etmek için Edge’i açın ve yukarıda işaretlediğimiz bölümlere sırayla tıklayarak Klasör aç butonuna tıklayın. Açılan klasör sizin belirlediğiniz konuma gidiyorsa işlemleri doğru yapmışsınız demektir. Artık kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Microsoft Edge Tarayıcıda Yer İmlerini Yedekleme ve Geri Yükleme

YORUMLAR