Microsoft Hesabınızla İki Adımlı Doğrulamayı Nasıl Kullanırsınız?

Microsoft, iki adımlı doğrulama sistemini aktifleştirdi. Microsoft hesabı olanlar artık bu işlemi kullanarak hesaplarının güvenliğini artırabilecek.

Microsoft Hesabınızla İki Adımlı Doğrulamayı Nasıl Kullanırsınız?

Microsoft, iki adımlı doğrulama sistemini aktifleştirdi. Microsoft hesabı olanlar artık bu işlemi kullanarak hesaplarının güvenliğini artırabilecek.

Microsoft iki adımlı doğrulamayı 17 Nisan’da kullanıma sundu. Bu işlemde önce kendi parolanızı giriyorsunuz ki bu birinci adım oluyor. Sonra ikinci adım olarak güvenlik kodunu giriyorsunuz. Güvenlik kodunun gönderilmesi için SMS, ikincil e-posta adresi ya da telefonunuza gelecek arama gibi seçeneklerden birini seçebilirsiniz. Bunları kullanmak istemezseniz Android cihazınızda bir doğrulayıcı uygulama (authenticator app) kullanabilirsiniz.

Microsoft hesabınız için aktifleştireceğiniz iki adımlı doğrulama işleminin, bunu destekleyen Windows, Outlook.com, Office ve SkyDrive gibi tüm Microsoft hizmetlerinde aynı doğrulamayı kullanacağınız anlamına geldiğini de hatırlatalım. Eğer bu doğrulamayı kullanmak istiyorsanız şimdi nasıl yapacağınızı anlatacağız.

1.Adım: https://account.live.com/proofs/Manage adresine gidin ve Microsoft hesabınıza alternatif bir e-posta adresi ile telefon numarası eklediğinizden emin olun.

2.Adım:İki basamaklı doğrulama ayarlayın” linkine tıklayın.

3.Adım: Ayarlama işleminin sonuna varıncaya kadar devam edin. En son şu sayfaya geleceksiniz.

Burada “Bitti”ye tıklayın. Bu iki adımlı doğrulamayı tamamlamadan önce sizden telefon numaranıza ya da e-posta adresinize gönderilmek üzere bir kod sorulabilir. Bu işlemler tamamladıktan sonra iki adımlı doğrulamanın aktifleştirildiğinden emin olmak için alternatif e-posta adresinize gönderilecek bir e-posta almalısınız.

 

Microsoft hesabınız için doğulayıcı uygulamayı (authenticator app) nasıl kullanacaksınız?

İki adımlı doğrulama işlemi için güvenlik kodunu e-posta, telefonla aranma ya da SMS yollarından biriyle alabileceğinizi söyledik. Bunlardan en kolayı bir doğrulama uygulaması kullanmaktır. Google Authenticator gibi doğrulama uygulamaları cihazınızda kolayca çalışır. İnternet bağlantınız olmasa dahi uygulamayı kullanabilirsiniz. Bunu kullanabilmek için öncelikle Microsoft hesabınızla eşlemeniz gerekmekte.

1.Adım: Doğrulayıcı uygulamayı cihazınıza indirin. Android, iOS ve BlackBerry kullanıcıları Google Authenticator uygulamasını, Windows Phone kullanıcıları ise Microsoft Authenticator uygulamasını kullanabilirler.

2.Adım: Microsoft hesabı güvenlik bilgisi sayfasına gidin ve Doğrulayıcı Uygulama bölümünde “Ayarla” deyin.

3.Adım: Doğrulayıcı uygulamanızı açın ve ekrandaki barkodu tarayarak uygulamayı Microsoft hesabınızla eşleştirin. 

4.Adım: Güvenlik kodu doğrulayıcı uygulamanızda göründüğünde onu ekrandaki kutuya yazın ve “Eşleştir” butonuna tıklayın. 

Bu işlemden sonra hesabınıza her giriş yaptığınızda uygulamayı açarak kodu gireceksiniz. Eğer hesabınıza girişte kullandığınız cihaza güvendiğinize yönelik geri bildirim yaparsanız kod gönderilmez.

YORUMLAR