Minecraft Benzeri Oyunlar Listesi

Minecraft benzeri oyunlar listesi, dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip video oyununa benzer dinamiklere sahip olan başarılı yapımları içeriyor.

Minecraft Benzeri Oyunlar

Minecraft benzeri oyunlar neler? Yıllar önce piyasaya sürülen ve popülerliğini hâlâ devam ettirmeyi başaran video oyununa benzeyen çeşitli yapımlar bulunuyor. Minecraft alternatifi arayan oyuncular için bir liste hazırladık.

İlk olarak 11 Kasım 2011 tarihinde çıkışını gerçekleştiren açık dünya temasına sahip Minecraft, kısa sürede oldukça popüler hale gelmeyi başardı. Mojang'ın bu başarısı pek çok geliştiriciye ilham verdi ve oyuncular için birbirinden keyifli alternatiflerin ortaya çıkmasına yol açtı. Peki, Minecraft gibi oyunlar neler?

Minecraft Benzeri Oyunlar Neler?

  • Trove
  • Roblox
  • Terraria
  • Starbound
  • Fortnite
  • Eco
  • Junk Jack
  • No Man's Sky
  • Lego Worlds
  • Robocraft
  • Satisfactory
  • BattleBit Remastered

Minecraft Ücretsiz Nasıl Oynanır? Minecraft Ücretsiz İndirme
OYUN

Minecraft Ücretsiz Nasıl Oynanır? Minecraft Ücretsiz İndirme

Minecraft'ı ücretsiz oynama mümkün. Bu yazıda Mojang tarafından geliştirilen ve on milyonlarca kişi tarafından oynanmaya devam edilen açık dünya oyununu herhangi bir ücret ödemeden nasıl oynayabileceğinizi açıkladık.

Minecraft alternatifi oyunlar yukarıdaki yapımlardan oluşuyor. Listede yer alan başarılı video oyunlarının detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

1. Trove

Trove alışkın olduğunuz tüm küp karakterleri ve mekanları içerir ancak oyun deneyiminizi iyileştirmek için ücretsiz MMO'lardan bazılarını oyunculara sunar. Oyuncu çeşitli sınıfları seçebilir ve tüm bu sınıfların bazı avantajları ve dezavantajları bulunur. 

2. Roblox

Minecraft benzeri oyunlar listesinde yer alan Roblox'ta oluşturduğunuz haritayı simüle edebilmek için gerçekten ciddi imkanlarınız vardır ve bu, simülasyonlardan yarış oyunlarına kadar pek çok şeye imza atabileceğiniz anlamına gelir. Yani yaratıcılığınızı daha farklı yönlerde kullanmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz.

3. Terraria

Terraria'nın dahil edilmediği bir listeyi hayal etmek pek de mümkün değil. Bu ünlü oyun 2D Minecraft olarak da biliniyor ve pek çok ülkeden milyonlarca oyuncuya sahip. Konsept benzer bir deneyime dayanır ancak iki boyutlu bir yapıya sahiptir. Yine de çok keyif verici olduğunu söyleyebiliriz.

4. Starbound

Minecraft'a oldukça benzeyen Starbound yine iki boyutlu bir oyun. Tek başınıza ya da arkadaşlarınızla çevrim içi olarak oynayabileceğiniz bu oyunda savaşmanın, üretmenin, inşa etmenin ve dünyayı keşfetme özgürlüğünün neredeyse bir sınırı yok diyebiliriz.

5. Fortnite

Şimdi biraz 'nasıl yani?' diyebilecek olsanız da Fortnite da inşa etme, savaşma ve savunma gibi alanlarda Minecraft'a oldukça benzeyen bir yapıya sahip. Üstelik hem akıllı telefonlarınızda hem de bilgisayarınızda oynayabildiğiniz bu oyunu, eğer denemediyseniz, denemenizi tavsiye ederiz.

6. Eco

Hayatta kalma oyunu Eco’da amaç Dünya’ya yaklaşmakta olan meteoru önleyebilecek teknolojiyi elde etmektir. Binalar, araçlar ve silahlar inşa edebilirsiniz. Bunların yanı sıra yeni teknolojiler araştırabilir, çiftlikler ve santraller kurabilirsiniz. Bunun için tıpkı Minecraft’taki gibi kaynak toplamanız gerekiyor.

7. Junk Jack

Minecraft benzeri oyunlar listesinin yedinci sırasında yer Junk Jack X, inşa etme odaklıdır. 2 boyutlu yapımda 1000 adet inşa edilebilir öge, 2000 hazine, 420 etkileşime girilebilir öge ve 250 farklı canavar yer alıyor. Oyunda karakter kişiselleştirme seçeneği de bulunuyor.

Oyunda ayrıca çiftçilik yapabilme olanağına da sahipsiniz. Bunun için 250 adet bitki bulunuyor. Oyuncuların keyifli vakit geçirmesine imkan tanıyan yapımda her biri farklı tasarıma sahip 9 gezegen mevcuttur.

8. No Man's Sky

Çok kötü bir çıkış yaptıktan sonra yıllar içerisinde oldukça iyi toparlayan No Man's Sky epey sevildi. Açık dünya temasına sahip olan keşfetme oyunu No Man's Sky’da bir uzay mekiği ile evrenin merkezine ulaşmaya çalışıyorsunuz. Bu süre zarfında karşınıza çıkan gemiler ile savaşmanız, ticaret yapmanız ve kendi geminizi geliştirmeniz gerekiyor.

9. Lego Worlds

Traveller's Tales tarafından geliştirilen LEGO Worlds isimli yapımda LEGO parçalarını kullanarak binalar ve araçlar inşa edebilirsiniz. Yaratıcılığınızın sınırlarını zorlayabileceğiniz yapımda ayrıca mağaralar ve derin çukurlar oluşturabilirsiniz.

Dev heykeller, gökdelenler, kaleler gibi yapıların inşa edilebilmesine olanak tanıyan oyunda uçak ve uzay gemisi gibi farklı araçların yanı sıra at ve ejderha gibi hayvanların üzerine binilebilir. LEGO Worlds’te uzun saatler boyunca keyifli vakit geçirebilirsiniz.

10. Robocraft

Ücretsiz olarak sunulan çevrim içi tabanlı Robocraft, diğer oyuncular ile mücadele edebileceğiniz bir savaş oyunudur. Oyunda savaşabilmek için savaş robotunun oluşturulması gerekiyor. Oyuncular, hayal gücünü kullanarak istedikleri savaş robotu geliştirebilir.

Robocraft’taki savaş sistemi, World of Tanks isimli popüler video oyununa benziyor. Oluşturduğunuz savaş robotunu üçüncü şahıs bakış açısından kontrol ediyorsunuz. Savaşları kazandıkça robotunuzu geliştirebiliyorsunuz.

11. Satisfactory

Görsel olarak Minecraft'tan çok farklı bir yapım olsa da Satisfactory Minecraft açlığınızı bastırabilecek bir oyun. Öyle ki, Minecraft'ın kaynak toplama dürtüsünü seviyorsanız Satisfactory hayallerinizdeki oyun olabilir. Bir fabrika ve otomasyon simülasyonu olan Satisfactory Minecraft severleri memnun edebilecek bir yapım. Uzaktan iki aykırı oyun gibi görünseler de özünde çok benzer mekaniklere sahipler.

 

12. BattleBit Remastered

Minecraft'a görsel olarak çok benzeyen bir yapım olan BattleBit Remastered, Battlefield ile Minecraft'ın mükemmel bir karışımı. FPS oyunlarını ve Minecraft'ı seviyorsanız BattleBit Remastered'a bayılacaksınız. Son derece akıcı ve eğlenceli bir FPS olan BattleBit Remastered hayallerinizdeki oyun olabilir.

Bu listemizde en iyi Minecraft benzeri oyunlar ile karşınızdaydık. Peki, siz yukarıda yer alan video oyunları arasından hangisini beğendiniz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR