Minecraft’ta ChatGPT Nasıl Açılır?

Artık Minecraft'ta ChatGPT sayesinde heyecan verici deneyimler yaşayabilirsiniz. Bunun için Minecraft'ta ChatGPT'nin nasıl açıldığını bilmeniz yeterli!

İmge Kaplan -

Günümüzde yapay zekâ her alanda olduğu gibi oyun sektöründe de aktif bir şekilde kullanılıyor. Yapay zekanın uygulamalara bu kadar kolay entegre edilebiliyor olması, oyun sektöründe yaşanacak yeniliklere dair beklentileri de yükseltiyor.

Yakın bir gelecekte oyunların birçoğunda yapay zeka sohbet robotları ile diyalog kurmanın mümkün hale geleceği aşikar. Hatta şimdi bile bu fikri hayata geçiren uygulamalar mevcut. 

GPT-4 teknolojisini kendi yazılımına entegre eden oyunlardan birisi Minecraft olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bu oyunun Java sürümünü kullanıyorsanız sadece birkaç adımda AI sohbet robotunu oyuna dahil etmeniz mümkün. Bunun için bazı mod ayarlamaları yapmanız gerekiyor.

Böylece koyun, inek, köylü, Enderman ve Creeper gibi canlı/cansız karakterlerle sohbet etme imkânınız oluyor. Peki, "Minecraft’ta ChatGPT nasıl açılır?" diye merak ediyorsanız, yazımızın devamını okuyabilirsiniz!

Minecraft’ta AI Mod ve AIMobs Nedir?

Oyun dünyasının yıldızlarından biri olan Minecraft’ta yapay zeka desteği sağlayarak oyunu daha gerçekçi ve zengin bir hale getiren eklentiler AI Mod adıyla karşımıza çıkıyor. Bu modlar, oyunu daha gerçeğe uygun, zorlayıcı ve sürükleyici bir deneyim haline getiriyor.

Yapay zekâ teknolojisini Minecraft’a entegre etmek için kullanabileceğiniz modlardan birisi AIMobs olarak biliniyor. Bu modda karakterlerle sohbet edebilme ve onlara hem oyunla ilgili hem de oyundan bağımsız birçok soru sorma imkânınız oluyor.

Bu eklenti sayesinde karakterlerle sohbet edebilir, onlardan tavsiyeler alabilir, belli bir görev için yardım talebinde bulunabilirsiniz. 

Minecraft’ta AIMobs Nasıl Açılır?

Minecraft’ta karakterlerle diyalog kurmanızı sağlayan AIMobs’u açmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

AIMobs’u daha etkili bir şekilde kullanmak için bu komutlardan yararlanabilirsiniz:

Minecraft’ta ChatGPT’nin Sohbet İşlevinden Nasıl Yararlanabilirsiniz?

Minecraft’ta ChatGPT’nin asistan şeklindeki sohbet özelliğinden yararlanmak için ise MCChatGPT modunu kullanmanız gerekiyor. Bu modu kurmak için ise izlemeniz gereken adımlar şunlar:

Ardından şu komutları kullanarak MCChatGPT modunda Chat-GPT’yi Minecraft’ta kullanmaya başlayabilirsiniz:

Oyun

Minecraft'ta Köyler Nasıl Bulunur?

Benzer İçerikler

YORUMLAR