Minecraft Hakkındaki 7 İlginç Bilgi

Minecraft hakkında ilginç bilgiler neler sorusunu soran oyuncular için birbirinden enteresan bilginin yer aldığı bir liste hazırladık. İşte listenin detayları!

Son zamanların en popüler oyunlarından birisi olan Minecraft'ın aslında çok ilginç bilgiler barındırdığını biliyor muydunuz? Hazırladığımız yazıda Minecraft hakkında ilginç bilgiler yer alıyor. Yazımıza göz atarak tüm dünyada popüler olan yapıma dair enteresan bilgileri öğrenebilirsiniz.

Minecraft Ücretsiz Nasıl Oynanır? Minecraft Ücretsiz İndirme
OYUN

Minecraft Ücretsiz Nasıl Oynanır? Minecraft Ücretsiz İndirme

Minecraft'ı ücretsiz oynama mümkün. Bu yazıda Mojang tarafından geliştirilen ve on milyonlarca kişi tarafından oynanmaya devam edilen açık dünya oyununu herhangi bir ücret ödemeden nasıl oynayabileceğinizi açıkladık.

Uzun bir süredir popülerliğini devam ettirmeyi başaran Minecraft, başarılı craft sistemine sahip bir açık dünya oyunudur. Bu yazımızda Minecraft hakkındaki birbirinden ilginç 7 bilgiyi sizler için derledik. Oyuncularına renkli, özgür ve eğlenceli bir dünya sunan bu mükemmel oyun, bakalım ne gibi ilginç bilgiler barındırıyor?

Minecraft Hakkında İlginç Bilgiler Neler?

  • Oyunda Danimarka yer alıyor.
  • Minecraft Infiniminer'dan esinlenilerek geliştirilmiş.
  • Oyunda 350 giriş mesajı bulunuyor.
  • Minecraft, Xbox Live'ın en çok oynanan oyunu.
  • Tüm zamanların en çok satan oyunu.
  • Minecraft'ın yeni sahibi Microsoft.
  • Notch artık Hollywood'un en zenginleri arasında.

1. Oyunda Danimarka Yer Alıyor

Danimarka merkezli Geodata Agency, dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan açık dünya oyunu Minecraft'ın benzersiz inşaa sistemini kullanarak tüm Danimarka'yı sanal ortama aktarmayı başarmış.

İlk olarak tüm ülkenin oldukça detaylı bir haritasını çıkartan ajans, ardından bir takım karmaşık yazılımlar kullanarak 40.000 kilometre karelik alana tekabül eden ve 4.000.000.000.000 bloktan meydana gelen devasa haritayı oluşturmuş. 1:1 ölçekli harita o kadar büyük olmuş ki haritanın boyutu yaklaşık 1 terabyte'mış.

2. Minecraft Infiniminer'dan Esinlenilerek Geliştirilmiş

Minecraft'ın türünün ilk örneklerinden biri olduğu konusunda şüphe yok ancak bu oyun da diğer birçok oyun gibi başka bir konseptten esinlenilerek geliştirilmiş. Oyunun yapımcısı Markus 'Notch' Persson, Infiniminer isimli oyundan esinlenerek Minecraft'ı geliştirdiğini açıkladı.

3. Oyunda 350 Giriş Mesajı Bulunuyor

Açık dünya oyunu denildiğinde akla ilk gelen isimlerden bir tanesi olan Minecraft'ı açtığınızda ana menünün üst kısmındaki sarı yazının sürekli olarak değiştiğini fark ettiniz mi? Oyun, alaycı bir tavırla yazılmış ve 'Splash message' olarak isimlendirilen bu mesajlardan tam 350'sine sahip.

4. Minecraft, Xbox Live'ın En Çok Oynanan Oyunu

Tüm dünyada milyonlarca oyuncu tarafından oynanan Minecraft, Xbox Live'ın en çok oynanan oyunu olma ünvanını elinde bulunduruyor. Oyunun toplam oynanma saatinin 2 milyar saat, yani 230.000 yıl olduğu biliniyor.

5. Tüm Zamanların En Çok Satan Oyunu

Minecraft, tüm yaş aralıklarına hitap eden yapısı ve özgür oyun içeriği sayesinde kısa sürede tüm zamanların en çok satan oyunu olmayı başardı. Oyun o kadar başarılı oldu ki Minecraft Pocket Edition 30 milyon, OG PC sürümü 18.2 milyon, Minecraft Xbox 360 Edition 17 milyon sattı. Bir oyunun 60 milyondan fazla satması çok büyük başarı.

6. Minecraft'ın Yeni Sahibi Microsoft

Minecraft'ın tüm dünyadaki yükselişini gören Microsoft, oyunu ve oyunun yapımcı şirketi olan Mojang'ı satın almaya karar verdi. Minecraft'ın yapımcısı olan Notch ve Mojang'ın kurucuları Jakob Porser ve Carl Manneh ile masaya oturan Microsoft, tam 2.5 milyar dolarlık bir anlaşmayla satış işleminin gerçekleştiğini duyurdu. 

7. Notch Artık Hollywood'un En Zenginleri Arasında

Oyununun satılmasının ardından emekli olduğunu duyuran Notch, Hollywood'a yerleşme kararı aldı. Notch'un özel olarak 70 milyon dolara inşaa ettirdiği malikane Jay-Z ve Beyonce'un malikanesinden bile daha pahalı. Fakat tüm bu abartılı istatistikler sizi yanıltmasın.

Emekli olmasından kısa bir süre sonra resmi Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Notch, çok büyük miktarda para kazanmasından ötürü hayatta hiçbir gayesinin kalmadığından yakındı.

"Herkesin özenerek baktığı bir hayata sahibim ancak hiçbir amacım olmadan boş hissediyorum ve mutlu olamıyorum" diyen Notch, bu açıklamalarının ardından neredeyse hiç gündeme gelmedi.

Bu yazıda dünya genelinde çok büyük bir popülerliğe sahip olan açık dünya oyunu ile ilgili enteresan bilgileri aktardık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR