Minecraft Ücretsiz Nasıl Oynanır? Minecraft Ücretsiz İndirme

Bazı adımlar sayesinde Minecraft'ı ücretsiz oynama mümkün. Peki, oldukça büyük popülerliğe sahip olan Minecraft ücretsiz nasıl indirilir, yüklenir ve oynanır?

Minecraft'ı ücretsiz oynama mümkün. Bu yazıda Mojang tarafından geliştirilen ve on milyonlarca kişi tarafından oynanmaya devam edilen açık dünya oyununu herhangi bir ücret ödemeden nasıl oynayabileceğinizi açıkladık. birkaç adımda bunu nasıl yapabileceğinizi göstermeye çalıştık.

Minecraft, Markus Alexej "Notch" Persson'ın tek başına geliştirdiği bir oyundu. Yeni şeyler öğrenmek adına oyuna başlayan Persson, muhtemelen oyunun ilk günlerinde buraya kadar geleceğini tahmin edemiyordu.

Minecraft Ücretsiz Olarak Tarayıcıda Nasıl Oynanır?
İNTERNET

Minecraft Ücretsiz Olarak Tarayıcıda Nasıl Oynanır?

Tarayıcıda ücretsiz Minecraft oynama mümkün. Böylelikle dünyanın en popüler video oyunu olan Minecraft'ı indirmeden oynayabilirsiniz.

2011 yılında Minecraft'ı piyasaya sürmesinin ardından hızlı bir yükselişe geçen oyun, 2014 yılında Microsoft tarafından satın alınana kadar tam bir fenomene dönüşmüştü. Sırf bu sebeple Microsoft, Minecraft'a 2.5 milyar dolar ödemeyi kabul etmişti. 

Bir kişinin geliştirdiği bir yapımdan, yüz milyonlarca oyuncusu olan bir video oyununa evrilen Minecraft, ücretli olarak satılıyordu. Buna rağmen Minecraft ücretsiz nasıl oynanır sorusu da sorulanlar arasında başı çekiyordu. Biz bu yazımızda basamaklar halinde Minecraft ücretsiz nasıl oynanır sorusunun cevabını arayacağız. 

Minecraft Ücretsiz Oynama Adımları Neler?

  • Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayın.
  • İndir butonuna basın.
  • Kurulum dosyasına çift tıklayın.
  • Oyunu yükleyin.
  • Minecraft Launcher'ı açın.
  • "Play Demo" butonuna basın.

Dünya genelinde milyonlarca oyuncu tarafından oynanan açık dünya türündeki video oyununu ücretsiz olarak oynamak için yapabileceğiniz birkaç adım bulunuyor. Bunlara bakmak için hemen yukarıdaki adımları takip edebilir ve ücretsiz Minecraft sürümüne ulaşabilirsiniz.

İlk adımımız Minecraft indir demek olacak. Minecraft'ı hemen yukarıda yer alan başlıkta bulunan bağlantı adresini kullanarak indirebiliriz. Bunu yapabilmek için öncelikle Minecraft indirme yazısına tıklıyoruz. Ardından karşımıza çıkan ekranın sol tarafında yer alan yeşil renkli indir tuşuna basıyoruz. Bu tuşa bastıktan sonra bir kurulum dosyası karşımıza çıkacak.

İnen dosyaya iki kere tıkladığımızda, yükleme dosyasının açıldığın göreceksiniz. Bu dosyaya iki kere tıkladıktan sonra karşımıza çıkan programın altında yer alan NEXT tuşuna basıyoruz. Yükleme işlemi bitene kadar Next demeye devam ediyoruz. 

Kurulum tamamlandıktan sonra bilgisayar ekranımızın sol alt tarafından bulunan Büyüteç tuşuna basıyor ve arama kısmına Minecraft yazıyoruz. Bilgisayarımız bize Minecraft'ı başlatma uygulamasını gösterecektir. Karşımıza çıkan kutu şekilli logosu olan Minecraft başlatma yardımcısına iki kere tıklıyoruz.

Minecraft Hesabı Nasıl Açılır?

Minecraft hesabı oluşturma yapacağımız ilk işlemlerden biri olacak. Kurulumu biten dosyaya tıklar tıklarmaz bizden bir hesap isteyecek. Daha önce Minecraft'a kayıt olmadığımız bir e-posta adresi kullanarak hesabımızı oluşturuyoruz. Daha sonra bu hesapla giriş yaptığımızda, karşımıza PLAY DEMO yazısı çıkacak. Buna basarak, ücretsiz Minecraft oynama işlemini gerçekleştirmiş oluyoruz.

Minecraft Demo Birden Fazla Nasıl Oynanır?

  • Demoya giriş yapın.
  • Ayarlar bölümünü açın.
  • Dil seçeneklerinden Türkçeyi seçin.
  • Menüye dönün.
  • "Deneme dünyasında oyna" seçeneğine basın.
  • "Oyuna devam et!" butonuna tıklayın.
  • 100 dakikanız dolmaya başladığında "Esc" tuşuna basın.
  • "Kaydet ve Ana Menüye Dön" butonuna tıklayın.
  • Windows Gezgini'ni açın.
  • Dizin bölümüne "%AppData%" yazın.
  • "Enter" tuşuna basın.
  • ".minecraft" dizinine girin.
  • "Saves" klasörünü açın.
  • "Demo_World" klasörünü görüntüleyin.
  • "level.dat" ve "level.dat_old" dosyalarını silin.
  • Böylece demoyu 100 dakika daha oynayabilirsiniz.

Açık dünya oyunu türündeki Minecraft isimli yapımı herhangi bir ücret ödemeden oynayabilirsiniz. Oyunun demo sürümü üzerinden bunu mümkün hale getirebilirsiniz ancak demo sürümde 100 dakika sınırı bulunuyor. Peki, demoyu birden fazla kez oynamak mümkün mü?

Dünya genelinde oldukça popüler bir oyun olan Minecraft'ın demo sürümünü birden fazla oynayabilirsiniz. Bunun için bazı adımları uygulamanız gerekiyor. İlk önce demoya giriş yapın. Ayarlar bölümünde yer alan dil seçeneklerinden Türkçe seçeneğini seçebilirsiniz. Türkçe seçeneğini seçtikten sonra menüye dönün.

Pencerede yer alan "Deneme dünyasında oyna" seçeneğini seçin. Daha sonra "Oyuna devam et!" butonuna basarak oyunu oynayın. 100 dakikanız dolmaya başladığında ise "Esc" tuşuna basın. "Kaydet ve Ana Menüye Dön" seçeneğini seçerek oyundan çıkın.

Bir sonraki aşamaya geçebilmek için Windows Gezgini'ni açmanız gerekiyor. Üst kısımda yer alan dizin bölümüne "%AppData%" yazın ve hemen ardından "Enter" tuşuna basın. Yeni sayfada ".minecraft" dizinine girmelisiniz. Daha sonra "Saves" klasörünü görüntüleyin.

Saves klasörünün içerisinde yer alan "Demo_World" klasörüne girin. Son olarak "level.dat" ve "level.dat_old" dosyalarını silin. Böylelikle popüler video oyununun demosunu 100 dakika daha oynayabilirsiniz. Her 100 dakika dolmaya yaklaştığında aynı adımları uygulayabilirsiniz. Bu süreçte sorun yaşayan kişiler için görsellerle daha detaylı şekilde açıkladık.

Minecraft'ı satın almadan bilgisayarınıza indirdiğinizde ve açtığınızda ana ekranda "Play Demo" adlı seçeneği bulacaksınız. Oyunu 100 dakika boyunca ücretsiz ve demo bir şekilde oynamak mümkün olduğu için direkt olarak butona basarak devam edebilirsiniz.

Demoya giriş yaptıktan sonra "Ayarlar" bölümünden oyunun dilini Türkçe haline getirirseniz menü ekranında "Deneme dünyasında oyna" seçeneği karşınıza çıkacaktır. Bu butona basarak devam ediyoruz.

Oyun dünyası açıldığında "Oyuna devam et!" butonuna basarak devam ediyoruz.

100 dakikanız dolmaya yaklaştığında klavyeden "Esc" butonuna basabilir ve daha sonra "Kaydet ve Ana Menüye Dön" butonuna tıklayabilir, yahut oyunun penceresini direkt olarak da kapatabilirsiniz. 100 dakika bitince yeni bir 100 dakika elde etmek az sonra bahsedeceğimiz yöntem dışında mümkün değil.

Windows Gezgini'ni açtıktan sonra üstteki dizin bölümüne "%AppData%" yazarak devam ediyoruz ve klavyeden "Enter" tuşuna basıyoruz.

Klasöre girdiğimizde ".minecraft" dizini orada yer alacaktır. Bu dizine giriş yapıyoruz.

Dizinin içerisinde "saves" klasörü bulunuyor. Ona da giriş yapıyoruz.

Saves'in içerisinde yer alan "Demo_World" klasörü bir sonraki hedefimiz.

Bu klasörün içerisinde bulunan "level.dat" ve "level.dat_old" adlı dosyaların her ikisini de silerek devam ediyoruz.

Bu dosyaları sildiğimizde oyunu yeniden açarsak yeni bir demo dünya yaratma imkanı olduğunu göreceğiz. Dolayısıyla oyunu yeni bir 100 dakika boyunca oynayabilir ve bu işlemi istediğiniz kadar sürdürebilirsiniz.

Minecraft Tamamen Ücretsiz Nasıl Oynanır?

  • "Edit Profile" butonuna basın.
  • "Allow use of old "Alpha" Minecraft versions (from 2010)" seçeneğini etkinleştirin.
  • "Yes" butonuna tıklayın.
  • "Use version" bölümündeki kısımdan "old_alpha a1.2.6"yı seçin.
  • "Save Profile" butonuna basın.

Minecraft Demo'yu oynamış olsanız bile oyunun eski sürümlerinden bazılarını yükleyerek oyunu sınırsız oynanışa çevirme imkanınız da mevcut. Bunu yapmak için ana ekrandaki "Edit Profile" butonuna basıyoruz.

Edit Profile menüsünde yer alan "Allow use of old "Alpha" Minecraft versions (from 2010)" adlı yazının yanındaki kutucuğu aktif hale getiriyoruz.

Kutucuğa tıkladığımızda karşımıza çıkan uyarı penceresinde de "Yes" butonu ile devam ediyoruz.

"Use version" bölümündeki kısımdan "old_alpha a1.2.6"yı seçtikten sonra "Save Profile" butonuyla profil ayarlarımızı kaydediyoruz.

Artık oyunu başlattığınızda karşınıza demo değil tam sürümün çıktığını siz de farkedeceksinizdir.

YORUMLAR