İnternetiniz Boşa Gitmesin: Mobil Veriyi Tasarruflu Kullanmanın Yolları

Mobil internetinizi tasarruflu kullanma yolları ve tekniklerini öğrenerek ansızın internet paketlerinin bitimini engelleyebilirsiniz. Peki, bu teknikler neler?

Ayşin Demirer -

Mobil veriyi tasarruflu kullanma yolları sayesinde mobil internet tüketiminin azalmasını sağlayabilir ve böylece internetin daha kısa sürede sona ermesini önleyebilirsiniz. Eğer mobil veri kullanımını azaltmak istiyorsanız rehberimizde yer alan yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Mobil veri kullanım paketinin beklenenden erken bitmesi gibi durumlarda yenileme gününün gelmesi bekleniyor ya da ek yeni paket satın alınıyor. Faturalı hat kullanıcılarının yeni internet paketi alması faturanın kabarık gelmesine de neden olabiliyor.

Mobil internet paketinin bitmesine daha zaman varken, bu durumu engellemek için bazı teknikler uygulayabilirsiniz. İşte mobil interneti tasarruflu kullanma yolları!

Mobil Veriyi Tasarruflu Kullanma Yöntemleri

Yazılım

Gün İçinde En Çok İnternet Yiyen Uygulamalar

Mobil internet kullanımını azaltma yöntemlerinin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Uygulama Çekmecesini Sıfırlamayın.

Android ve iPhone'larda uygulama çekmecesini sıfırlamamak gerekiyor. Pek çok kişi, uygulama çekmecesinde yer alan uygulamaları arka planda çalışan uygulamalar olduğunu düşünüyor fakat bunlar sadece önbellekteki uygulamalardır.

Uygulama çekmecesinden uygulamayı kapattığınızda önbellek siliniyor. Aynı uygulamayı tekrar açtığınızda tekrar önbellek indirme işlemi gerçekleşiyor. Bu da sürekli olarak veri harcanmasına yol açıyor. Uygulama çekmecesinden uygulamaları kapatmak ayrıca pil ve telefon performansını da olumsuz etkiliyor.

nasıl yapılır

Akıllı Telefonlardan İnternet Hız Testi Nasıl Yapılır?

Spotify Veri Tasarrufu özelliğini Açma

İnternet

Dijital Müzik Hizmeti Spotify Ne Kadar İnternet Yer?

Instagram Veri Tasarrufu Özelliğini Açma

nasıl yapılır

Instagram Ne Kadar Veri Kullanıyor? Veri Kullanımı Nasıl Azaltılır?

WhatsApp'ta Mobil Veri Tasarrufu Yapma

İnternet

WhatsApp Ne Kadar İnternet Yer? Veri Kullanımı Nasıl Azaltılır?

Google Maps'te Mobil İnternet Tasarrufu Yapma

Mobil

Hangisi Daha İyi: Apple Haritalar ve Google Haritalar

Telefonun Veri Tasarrufu Modunu Açma

nasıl yapılır

İnternet Bağlantı Hızını Artırmak için Kullanabileceğiniz Yöntemler

Bu rehberde mobil internet tasarrufu yapma yöntemlerini sıraladık. Rehberimizde yer alan yöntemleri uygulayabilir ve böylece akıllı telefonunuzda gereksiz mobil veri tüketiminin azalmasını sağlayabilirsiniz.

Benzer İçerikler

YORUMLAR