Mobil Uygulamanızı Daha Fazla İndirsinler İstiyorsanız İşte Birkaç İpucu

Geliştirdiğiniz bir mobil uygulamanın daha çok kullanıcıya ulaşmasını sağlamak ve indirilme oranlarını artırmak için ipuçları.

Mobil Uygulamanızı Daha Fazla İndirsinler İstiyorsanız İşte Birkaç İpucu

Kullanıcıların beğenisini kazanan, herkesin hakkında konuştuğu ve popüler bir uygulama tasarlamak o kadar da kolay değil. Kesinlikle özel bir emek ve stratejik planlamalar gerekiyor. Bu detayları göz ardı etmediğinizi düşünerek bir uygulama geliştirmiş ve onu markette raflara yerleştirmiş olabilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken bazı detayları tekrar gözden geçirip az sonra anlatacağımız 3 önemli unsuru da değerlendirmelisiniz.

Uygulamanızı geliştirmeden önce hizmet vermek istediğiniz sektörü ve rakip uygulamaları araştırdınız mı? Hedef kitlenizi doğru hesaplayarak demografik özelliklerini, beklentilerini ve ihtiyaçlarını iyice gözden geçirdiniz mi? Mobil uygulamanızın gerçekten kullanıcıların işine yarayacağından emin misiniz? Uygulamanızın ismini, kullanıcı arayüzünün ne kadar kullanıcı dostu olduğunu, görsellerin ve tasarımın rakip uygulamalara benzemediğine dikkat ettiniz mi? Tüm bunlara cevabınız “evet” ise birkaç küçük detayı da biz eklemek istiyoruz.

Her şeyin başı medyayı iyi kullanabilmekten geçiyor

Geliştirdiğiniz mobil uygulamanın indirilme oranlarını artırmak için medyanın gücünü kullanmalısınız. Basın bültenleri hazırlayın. Uygulamanın ne kadar ilgi çektiğini, mobil dünyada hangi boşluğu doldurduğunu mutlaka basınla paylaşın. Teknolojik yayınları ve blogları takip edin. Yorumlarda uygulamanızdan reklam yapmamaya gayret göstererek söz edin. Ticari değil, açık sözlü olun. Teknolojik yazarlarla iletişim kurun, mümkünse randevu alın ziyaretlerine gidin. Medyaya yakın durmak sadece klişe bültenler göndermekle olmuyor. Aktif olmalısınız.

Görsellerin  kalitesi ürünün kalitesini de artırır

Sosyal medyada hızla tanınmasını istediğiniz uygulamanızın tanıtım kitinde mutlaka orijinal ve vurucu görseller kullanın. Kullanıcıların her gün görsel bombardımana tutulduğunu unutmayın. Onlara orijinal ve hiç görmedikleri etkili görseller sunabiliyor olmak, uygulamanızın geleceği için çok önemli. Diğer yandan uygulamanızı deneyen, hakkında yorum yapan ve memnun kalan kullanıcıların fotoğraflarına da yorum sayfalarında yer vermeniz uygulamanın indirilme oranını oldukça etkiliyor, deneyin. Ancak abartmayın. 5 ya da 6 anlamlı ve etkili görsel işinizi görecektir. Mutlaka faydasını göreceksiniz.

Tanıtımına özen gösterin, bir videonuz olsun

İnsanlar artık sayfalarca kendini anlatan ürünlere prim vermiyorlar. Görsel olarak onlara hitap edecek bir şeylere daha ihtiyacınız var. Bir video hazırlamalısınız. Çünkü görsel iletişim çok önemli ve aklıda kalıcı. Üstelik sosyal ağlarda da hızla paylaşılabiliyor. Uygulamanızın hedef kitlesini sıkmayan, hatta bir alt yazısı olan video, uygulamanızın hemen yayılmasını ve bilinirliğini artıracaktır. Alt yazı hazırlamak son derece önemli. Bugün en çok kullanılan yabancı dilin İngilizce olduğunu var sayarsak Pazar şansınızı ne kadar artırabileceğinizi artık siz düşünün.

Paranızın Hakkını Veren 5 Mobil Uygulama

WordPress için En İyi Sosyal Paylaşım Eklentileri

 Anne ve Babaların Gözü Uygulama Marketlerinin Üzerinde

YORUMLAR