Mobilde Otomatik Açılan Videolar Nasıl Durdurulur?

Sosyal medyanın bize attığı son kazık olarak niteleyebileceğimiz otomatik başlayan videolar internet kotalarımıza hiç iyi davranmıyorlar. Aynı zamanda da şarjımızı ciddi anlamda yiyorlar. Peki bu özelliği nasıl kapatabileceğinizi merak ettiniz mi? Aşağıd

Mobilde Otomatik Açılan Videolar Nasıl Durdurulur?

Sosyal medyanın bize attığı son kazık olarak niteleyebileceğimiz otomatik başlayan videolar internet kotalarımıza hiç iyi davranmıyorlar. Aynı zamanda da şarjımızı ciddi anlamda yiyorlar. Peki bu özelliği nasıl kapatabileceğinizi merak ettiniz mi? Aşağıda sizlere başlıca sosyal medya kanallarında otomatik oynayan videoları nasıl iptal edebileceğinizi açıklayacağız.

Twitter

Bu özellik twitterda henüz yeni, ama siz madur olan gruptansanız çözüm şu şekilde;
Twitter.com üzerinden veyahut uygulama içinden profil ayarlarına girip oradan da videoyu otomatik oynat menüsünü açıp bu özelliği iptal etmeniz yeterli.

Facebook

Facebook'un otomatik video oynatma özelliği firma için para anlamına geliyor. Bu yüzden otomatik oynatmayı kapatamayın diye bir bilmece sormadıkları kalıyor. Facebookta otomatik video oynatmayı gerçekten aklınıza koyduysanız ise şunları yapmanız gerekiyor;
Masaüstündeyseniz Facebook'ta üst menüden Ayarlar > Videolar > Videoları Otomatik Oynat seçeneğinden, androidde sağ üstteki üç çubuğa basıp Uygulama ayarları > Otomatik video oynatma kısmından, Apple cihazlarda ise Ayarlar > Video ayarları bölümünden videoların otomatik oynamasını iptal edebilirsiniz.

Instagram

15 saniyelik instagram videoları ilk bakışta oldukça masum gözükse de art arda gelen 15 tane videodan sonra kotanız bitince sıkıntının farkına varacaksınız. Instagram, Facebook'un satın alması ile düşük data bağlantısı için optimize hizmeti gibi hizmetleri devreye soktu. Bu sayede video ve fotoğrafları daha düşük boyutlarda da görebiliyorsunuz. Bu özellik için önce profilinize girmeli, ardından ayarlara ve oradan da data kullanımı menüsüne gitmelisiniz.

YouTube

YouTube'un videoları olabilecek en yüksek kalitede açmasından sonra sıradaki en büyük kota baltalama girişimi otomatik oynatma oldu. Video oynatma sayfasında sağ kısımdaki Otomatik oynatma butonu maviyse vay halinize. Bilgisayar ya da mobil cihazınızın pili bitene kadar YouTube üzerinde video oynatacak demektir. Böyle bir şey istemiyorsanız tabiki butona basıp iptal etmek isizin elinizde.

Bu ayarları yaptığınız takdirde artık sosyal medya yüzünden internet kotanız mahvolmayacak. Videolar internetin hızlanması ile çok masum görünür oldular ama dosya boyutları hala dudak uçuklatır cinsten. Bu yüzden tedbiri elden bırakmamakta yarar var.

Windows 10 ile Birlikte Microsoft'tan Canlı Teknik Destek Alabileceğiz

YORUMLAR