Olmazsa Olmaz 15 iPad Uygulaması

En iyi ve olmazsa olmaz iPad uygulamalarını arıyorsanız sizin için 15 tanesini inceledik. Bu uygulamalarla tabletinizi çok daha verimli kullanabilir ve işlerinizi halledebilirsiniz.

Olmazsa Olmaz 15 iPad Uygulaması

iPad sahipleri genellikle bütün işlemlerini tabletlerinden gerçekleştirerek hayatlarını kolaylaştırmaya çalışıyorlar, tabii ki iPad’in kullanışlı yapısının bu anlamda bağımlılık yaptığını anlamak çok da zor değil.

Bu kullanışlılığın ardında Apple’ın iOS işletim sistemini olabilecek en iyi şekilde tasarlamasının yanında uygulama geliştiricilerin de faydalı uygulamalar geliştirmelerinin etkisi tabii ki büyük. Ancak binlerce iPad uygulamasının içerisinden en iyilerini seçmek oldukça büyük vakit alabilen bir konu. Eğer bir iPad kullanıcısının olmazsa olmaz uygulamalarını görmek istiyorsanız doğru yere geldiniz.

Dilerseniz olmazsa olmaz 15 uygulamayı listelemeye başlayalım:

Facebook çok uzun zamandır internetin vazgeçilmezleri arasında. Dolayısıyla Facebook’un resmi iPad uygulaması olan Facebook for iPad’i tabletinize kurmazsanız büyük bir eksiklik yaşayacağınız aşikar.

TweetDeck pek çok kişi tarafından Twitter’ın kendi uygulamasından çok daha başarılı bulunuyordu. Zaten hemen ardından Twitter tarafından satın alındı ve şu anda Twitter hesaplarınızın yönetimi için en kaliteli uygulamalar arasında yer alıyor.

Bulut depolama deyince hemen herkesin aklına ilk gelen isimlerden bir tanesi Dropbox. Kolay ve hızlı kullanımı sayesinde depolama servisleri içerisinden hemen sıyrılan Dropbox iPad’de de dosyalarınıza kolayca ulaşmanıza yardımcı oluyor.

500px uygulaması hemen her türlü kaliteli fotoğrafa ulaşmanızı, beğenmenizi, paylaşmanızı ve yorum yazmanızı sağlayan, görsel işlerle uğraşanlar için vazgeçilmezlerden bir tanesi. Kaliteli resimler arayışındaysanız iPad’inizde kesinlikle yer almalı.

Resim düzenlemek PC ve Mac’lerde olduğu kadar tabletlerde de en çok rağbet gören işlemler arasında. Adobe Photoshop programı ile kendini kanıtlamış olan Adobe iPad’ler için tasarladığı Adobe Photoshop Express’i de kullanıcılara sunuyor.

Dünya’nın her köşesini uydu görüntüleriyle gezmek, mekan ve konumların tarihlerine, bilgilerine ulaşmak ve görmediğiniz yerler hakkında önceden bilgi edinmek için Google Earth gibisi yok denilebilir. Her iPad kullanıcısının her an her yerde işine yarayabilecek olan iOS uygulamasını da yüklemelisiniz.

Not tutma uygulamaları içerisinde en çok tutulanlardan bir tanesi Evernote oldu. Cihazlar arası senkronizasyon, resimli ve yazılı not tutabilme özellikleri ve çok daha fazlasıyla Evernote neredeyse her iPad kullanıcısının tabletinde yer alıyor diyebiliriz.

Sürekli televizyon başında program izlemektense izlemek istediğiniz her şeyi seçmek ve dilediğiniz vakitte izlemek için iPad’inize yükleyebileceğiniz Tivibu Cep HD uygulaması yeterli oluyor. Her ne kadar aylık üyelik gerektirse de uygulamanın kendisi ücretsiz ve verdiğiniz aboneliğin hakkını veriyor diyebilirim.

VLC Streamer uygulaması her ne kadar ücretli olsa da evinizde film izlemek istediğinizde bilgisayarınızın ya da televizyonunuzun başında beklemek istemediğinizde yardımınıza koşuyor. Bilgisayarınızdaki videoları kablosuz bağlantıyı kullanarak iPad’inizde gösteren uygulama sayesinde her yerde izleyebilirsiniz.

TeamViewer hem ücretsiz hem de uzaktan masaüstü bilgisayarınıza bağlanarak kullanabileceğiniz en kaliteli uygulamalardan birisi. Dünya çapında binlerce kullanıcısı olan uygulama sayesinde masaüstü bilgisayarınız her zaman tabletinizle yanında olabiliyor.

Skype hem ülkemizde hem de yurtdışında oldukça popüler halde. Hızlı, sesli, görüntülü ve yazılı iletişimi kolaylıkla kurabileceğiniz Skype’ı kullanmak için PC başında oturmak zorunda değilsiniz. iPad ve internet sahibiyseniz tüm görüşmelerinizi bu uygulamayı kullanarak gerçekleştirebilirsiniz.

Memeo Connect Reader en sık kullanılan doküman saklama web uygulamalarından Google Docs’da yer alan belgelerinize ulaşmanızı, okumanızı ve düzenlemenizi sağlıyor. MS Office belgelerini açmanın yanında resim ve video gösterme özelliklerine de sahip olan uygulama kesinlikle kullanmanız gerekenler içerisinde yer alıyor.

Foursquare check-in denilen ve gittiğiniz yerlerle ilgili bildirim yaptığınız, yorumları okuduğunuz ve yazdığınız, oy verebileceğiniz ve çevrenizdeki arkadaşlarınızın nerede olduğunu görebileceğiniz uygulamalardan birisi ve çok popüler olduğu konusunda hiçbir şüphe yok. iPad’inizde kesinlikle vazgeçilmez bir uygulama olduğunu tahmin edebilirsiniz.

Türkiye’deki özellikle 3 büyük şehirde yaşayan iPad kullanıcılarının kesinlikle edinmesi gereken uygulamalardan birisi Yandex Maps. İstanbul, Ankara ve İzmir’de hem panorama gezinti imkanı sağlayan hem de anlık trafik bilgilerini doğru bir şekilde veren Yandex Maps trafikte hayat kurtarıcı uygulamalarınızdan birisi olabilir.

İtiraf etmek lazım, hava durumu uygulamaları kimi zamanlar göz rahatsız edici kalitede olabiliyorlar. Weather HD Free uygulaması hava durumunu size bildirirken HD videolar kullanıyor ve bir yandan ekstra bilgiler sunarken bir yandan da tabletinizin havasını bozmamaya çalışıyor. Yüklenilmesi gereken hava durumu uygulamalarından birisi.

Eğer bütün bu bahsettiğimiz uygulamaların dışında sizin de önerileriniz varsa aşağıdaki yorum kısmını kullanarak hem bizi hem de diğer ziyaretçilerimizi bilgilendirebilirsiniz.

YORUMLAR