Opera VPN Masaüstünde Nasıl Kullanılır?

VPN için ek bir uygulama kullanmak istemiyorsanız, Opera tarayıcısına yerleşik olarak gelen VPN’i masaüstünde nasıl kullanabileceğinizi anlatıyoruz.

Opera VPN Masaüstünde Nasıl Kullanılır?

En verimli VPN uygulamasını aramaktan sıkıldıysanız ya da VPN için ek bir uygulama kullanmak istemiyorsanız, Opera tarayıcısına yerleşik olarak gelen VPN’i nasıl kullanabileceğinizi anlatıyoruz.

Popüler web tarayıcılarından biri olan Opera, birkaç ay önce ücretsiz VPN hizmetini tarayıcısına eklediğini duyurmuştu. Bu sayede Opera kullanıcıları, ihtiyaç duyduklarında VPN servislerine herhangi bir ücret ödemeden ve ek uygulama veya eklenti kurmaya gerek duymadan hızlı ve kolay bir şekilde VPN kulllanmaya başlamıştı. Peki, Opera VPN masaüstünde  nasıl kullanılıyor? Lafı daha fazla uzatmadan hemen anlatalım.

Öncelikle, eğer bilgisayarınızda Opera tarayıcısı yoksa aşağıdaki bağlantıları kullanarak indirip yüklemeniz gerekiyor.


Opera’yı başlattıktan sonra üstteki Menü butonuna tıkladıktan sonra Ayarlar’a giriyoruz ve soldaki menüden Gizlilik ve Güvenlik sekmesine tıklıyoruz. Sayfayı biraz aşağı kaydırınca VPN sekmesini görebilirsiniz. Burada “VPN’i etkinleştir” seçeneğini işaretliyoruz.

Toplam veri kullanımı, ülke seçimi ve IP adresinizi görüntülemek istiyorsanız, adres çubuğunun hemen solunda yer alan VPN butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Kanada, Almanya, Singapur, Hollanda ve ABD seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.

Herhangi bir ücret ödemenize gerek kalmadan hızlı ve sınırsız bir VPN hizmeti sunan Opera, bu servisi için geleneksel VPN’lere göre daha hızlı çalıştığının ve sayfa yüklemelerinin daha hızlı olduğunun altını çiziyor. Siz de Opera’nın VPN hizmetini kullandıktan sonra, bizlerle yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın!

Opera VPN'in Masaüstü Versiyonu Yayınlandı

YORUMLAR