Overwatch, World of Warcraft ve Starcraft 2 Facebook Canlı Yayını Nasıl Yapılır

Overwatch canlı yayın, World of Warcraft canlı yayın, Starcraft 2 canlı yayın, Diablo 3, Heroes of the Storm ve Hearthstone canlı yayın özellikleri nasıl kullanılır anlattık

Overwatch, World of Warcraft ve Starcraft 2 Facebook Canlı Yayını Nasıl Yapılır

Oyun dünyasının en sevilen oyun serilerinden bazılarını bize sunmuş olan Blizzard, oyunlarındaki kaliteyi yıllardır korumayı başarıyor. Bunun nedeni ise Blizzard'ın oyunlarını sürekli geliştirmeye özen göstermesi. World of Warcraft, Starcraft 2, Diablo 3 ve Overwatch gibi Blizzard oyunları yayınlanan güncellemeler ve genişleme paketleriyle birçok yeni çzelliğe kavuşuyorlar.

Blizzard'ın son yayınladığı güncellemeyle bütün Blizzard oyunları canlı yayın özelliği kazandı. Bu yazımızda Facebook Live tabanlı olan bu Blizzard canlı yayın özelliğini nasıl yapabileceğinizi anlatacağız.

Overwatch canlı yayın, World of Warcraft canlı yayın, Starcraft 2 canlı yayın, Diablo 3, Heroes of the Storm ve Hearthstone canlı yayın özelliklerini kullanabilmek için Battle.net Launcher üzerinden bir takım ayarlar yaparak Facebook hesabınızı Battle.net hesabınıza bağlamanız gerekiyor. Eğer bilgisayarınızda Battle.net Launcher uygulaması yüklü değilse bu bağlantıyı kullanarak yükleyebilirsiniz:

Battle.net Launcher yazılımını bilgisayarınıza yükledikten ve yazılımı çalıştırdıktan sonra Battle.net hesabınızla Launcher üzerinde giriş yapın. Eğer zaten Battle.net Launcher'ı kullanıyorsanız giriş yapmanıza gerek kalmıyor. Bu işlemi tamamladıktan sonra Battle.net Launcher'ın ana ekranın üzerinde, aşağıdaki resimde işaretlemiş olduğumuz kamera simgesine tıklayın:

Bu simgeye tıkladıktan sonra açılan pencerede işaretlemiş olduğumuz "Set up" tuşuna tıklayın:

"Set up" tuşuna tıkladıktan sonra açılan pencerede "Continue" tuşuna tıklayın:

Yeni açılan pencerede sizden Facebook hesabınızla giriş yapmanız istenecek, hesap bilgilerinize girerek Facebook hesabınızla Battle.net hesabınızı birleştirin ve alttaki "Log In" tuşuna tıklayın:

Hesap detaylarınızı girdikten sonra Batlle.net hesaıbınızla Facebook hesabınızı birleştirmiş oluyorsunuz. Şimdi ise sıra yayın ayarlarını yapmaya geliyor. Hesap birleştirme işlemleri tamamlanınca yayın ayarlarını yaptığınız pencere açılacak:

Bu pencere Stream Title bölümüne yayınınız için bir ad girmeniz gerekiyor. Eğer yayında mikrofonunuzla konuşmalarınızı paylaşacaksanız "Enable Microphone" seçeneğinin yanındaki kutucuğa onay işareti bırakın. Eğer yayında webcam görüntülerinize yer verecekseniz "Enable Webcam" seçeneğinin yanındaki kutucuğa tıklayın. Bu pencerede videonuzun Facebook'unuza bağlı hangi kanal üzerinden paylaşılacağını da belirleyebiliyorsunuz. "SHARE TO" başığı altında toplanan bu seçeneklerde "My Timeline" seçeneği oyun yayınınızı kişisel hesabınız üzerinden yapmanızı mümkün kılıyor. Eğer yönettiğiniz veya sahibi olduğunuz bir sayfada yayınınızı paylaşmak isterseniz bu menüden "A Page I manage" seçeneğini seçebilir ve sonrasında alttan Facebook sayfanızı seçebilirsiniz. 

Blizzard canlı yayın özelliği yayınınızı Facebook üzerinden kimlerle paylaşabileceğinizi seçmenize de imkan tanıyor. "AUDIENCE" başlığı altında yer alan "Public" seçeneği yayınınızı herkese açık yapmanızı sağlıyor. "Firends of Friends" ise arkadaşlarınızın ve arkadaşlarınızın arkadaşlarının yayınınızı görmesine izin veriyor. "Friends" seçeneği ise sadece arkadaşlarınızın yayını izlemsini sağlıyor. "Only me" seçeneği ise yalnızcasizin yayınınızı görmenizi sağlıyor. Bu seçenek test yayınlarınız için ideal.

Bütün bu ayarları yaptıktan sonra oyununuzu açtığınızda oyun içinde CTRL + F1 tuşlarına basarak canlı yayınınızı başlatabilirsiniz. İyi eğlenceler.

World of Warcraft: Legion'ı Detaylı İnceledik!

YORUMLAR